Καλησπέρα στο (πανεπιστήμιο και στους καθηγητές τις ελληνικής οργανοπιοιας.) Το λέω γιατί εδώ μέσα έμαθα

???έμαθα?

??) Να κάνω οργανακια,. Και όταν ρώτησα αν υπάρχει κάποια σχολή οργανοπιοιας για να δω αν μπωρεσω να κάνω κάποιο μάθημα ή να συμμετέχω με κάποιο τρόπο,. Το μόνο που βρήκα ήταν ότι υπήρχε στην Άρτα η οποία όμως πλέων έχει κλείσει..
τέλος πάντων.
Μερικοί με γνωρίζεται από τις κατασκευές μου, με βοηθάτε σε ότι ήθελα,
Διαβάζω διάφορες αναρτήσεις και καινούριες και παλιές προπαντός για να μαθαίνω, αλλά είχα ένα μεγάλο κενό στο θέμα των λουστρων και του εμποτισμού.
Αγόρασα το βιβλίο του κ Νίκου Φρονιμοπουλου, το Ταμπούρα του Μακρυγιάννη, και το διαβάζω σιγά σιγά,. Έχει ωραία πράγματα μέσα και τα λέει κ απλά για να τα καταλαβενουμε.
Τώρα όσο αφορά τις απορίες μου....
Περί εμποτισμού:
Όσα όργανα έχω κάνει τα έκανα με ένα βερνίκι εμποτισμού τις vernilac, αλλά άλλαζαν πολύ τα χρώματα του ξύλου και δεν μου αρέσει....
Αλλά όργανα δεν τα έκανα καθόλου εμποτισμο και μου διμιουργουσαν κρατήρες...(δεν έπιανε το βερνίκι και ρουφούσε συνεχεια..).
Στο βιβλίο του κ Φρονιμοπουλου όπως και εδώ στο φόρουμ διάβασα ότι μπορούμε να κάνουμε εμποτισμο με ζωική κόλλα πχ ψαροκολλα η ζελατινι. Διαλυμένη 5-10 % σε αποσταγμένο νερό.
Οι απορίες μου.. .. (μη γελάσετε)
Ακόμα δεν έχω κάνει ζωική κόλλα, προχθές αγόρασα για πρώτη φορά... Την διαδικασία την ξέρω όμως με το Μπεν Μαρί πως γίνεται. (Εύκολο είναι)
Τώρα όσο αναφορά τον εμποτισμο που λέει το βιβλίο.
α) παρασκευάζουμε την κόλλα και μετά αραιώνουμε ακομα 5-10%?

??
β) μετά τον εμποτισμο τρίβουμε επιφανειακά και άμα θέλουμε περνάμε και δεύτερο χέρι.....
(Απορία).
Θα πιάσει το βερνίκι πάνω από την κόλλα;;; (Για βερνίκι μπάλας )