Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη πρωτου οργανου Αχλαδοσχημος τζουρας  (Αναγνώστηκε 15572 φορές)

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
Απ: Κατασκευη πρωτου οργανου Αχλαδοσχημος τζουρας
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 02, 2018, 11:58:36 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος   απ' τις αρχικές φωτογραφίες , το καλούπι βγήκε πιο μικρό!! προφανώς  δεν διόρθωσες τις τομές όπως έγραψαν παραπάνω οι φίλοι Ρεμπέτης και Νικηφόρος!!
Όπως και να 'χει Μπράβο για την προσπάθεια σου και καλή συνέχεια  :)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 03, 2018, 10:57:59 πμ »
κι εγω συμφωνω με το Γιωργο.Και να προσθεσω οτι κατι δεν παει καλα ως προς το στρογγυλο του σκαφους.Θελει να γλυκανει πολυ σταδιακα αλλιως την εκατσες.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 03, 2018, 02:13:20 μμ »
Συμφωνώ με όλους τους φίλους που σχολίασαν την προσπάθειά σου .

Επειδή η δική μου επιμονή , συχνά εξελίσσεται σε  ξεροκεφαλιά ... και έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά ... θα προσθέσω τούτο.

Πολλές φορές , όσο κι αν βλέπουμε  κάτι για σωστό , δε σημαίνει ότι και πράγματι είναι ...  Τα βήματα της πορείας είναι που μας δείχνουν αν όντως βαδίζουμε σωστά ή λάθος 

( Νομίζω ότι στην προηγούμενη απάντηση ο Κώστας αναφέρεται εδώ  )

[ Invalid Attachment ]  
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 03, 2018, 06:58:01 μμ »
Λαμβανω  υποψιν ολες τις παρατηρισεις  και σας ευχαριστω πολυ ΟΛΟΥΣ σας. Καποια πραγματα θα διορθωθουν και το πολυ πολυ να γινει καλουπι για μπαγλαμαδακι. Δεν αγχωνομαι καθολου θα φτιαξω αλο καλουπι να μαθαινω κιολας.

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 04, 2018, 06:10:23 μμ »
Ετοιμο και το νεο καλουπι  χωρις ακομα τους ενδιαμεσους νομεις θελουν μονο τοποθετηση  το δευτερο μου  και προχωραμε για το σκαφος .

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 04, 2018, 07:03:51 μμ »
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αι για το αποτέλεσμα. geo 1963.  Μια ερώτηση, το δεύτερο καλούπι θα το κάνεις μασιφ;;; Η θα κόψεις τον κεντρικό νομέα κομματάκια και θα τον βάλεις;      Καλύτερα νομίζω αν δεν τα κόλλησες, να βάλεις τον κεντρικό  πρώτα (δηλαδή αυτον που πάει από τον μπροστά τάκο μέχρι τον πισω).

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 04, 2018, 07:06:49 μμ »
Ευχαριστω Γιωργο για τα καλλα σου λογια. Οχι δεν θα γινει μασιφ ηδη εχουν κοπει οι ενδιαμεσοι νομεις και θα μπουν κανονικα .

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 04, 2018, 07:41:12 μμ »
Μπραβο φιλε!!συμφωνω με το φιλο γιωργο οτι αμα δεν εχεις κολησει τους νομεις με τη βαση θα σε διευκολυνει να βαλεις πρωτα μονοκοματο τον κεντρικο νομεα απο την αρχη τις κολατζας μεχρι τον τελευτεο νομεα και μετα κοβεις τους νομεις δεξια και αριστετα και τους προσαρμοζεις συμφωνα με το μεγαλο κεντρικο νομεα και τη βαση.αυτο στο λεω γιατι ετσι εχεις για οδηγο την κλιση για τους 3 κολλητους νομεις στην περιοχη τις κολατζας.και επισης κανε και εγκοπες για να μπαινουν οι σφυκτηρες.

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 04, 2018, 07:53:53 μμ »
Μπραβο φιλε!!συμφωνω με το φιλο γιωργο οτι αμα δεν εχεις κολησει τους νομεις με τη βαση θα σε διευκολυνει να βαλεις πρωτα μονοκοματο τον κεντρικο νομεα απο την αρχη τις κολατζας μεχρι τον τελευτεο νομεα και μετα κοβεις τους νομεις δεξια και αριστετα και τους προσαρμοζεις συμφωνα με το μεγαλο κεντρικο νομεα και τη βαση.αυτο στο λεω γιατι ετσι εχεις για οδηγο την κλιση για τους 3 κολλητους νομεις στην περιοχη τις κολατζας.και επισης κανε και εγκοπες για να μπαινουν οι σφυκτηρες.

Οχι δεν εχουν κοληθη στην βαση ακομα οποτε θα το κανω οπως λετε

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 04, 2018, 07:58:27 μμ »
Μονο ο τελευτεος νομεας μπαινει χωρις να τον κοψεις στην μεση.επισης βοηθαει να σημαδεψεις και να κανεις τις εγκοπες για τους σφηκτηρες πριν βιδωσεις και κολησεις τους νομεις.καλη συνεχεια!!

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 04, 2018, 08:02:26 μμ »
Μονο ο τελευτεος νομεας μπαινει χωρις να τον κοψεις στην μεση.επισης βοηθαει να σημαδεψεις και να κανεις τις εγκοπες για τους σφηκτηρες πριν βιδωσεις και κολησεις τους νομεις.καλη συνεχεια!!

Πες μου η πισω πλευρα του οργανου δλδ στον πισω τακο ειναι ενταξει ? Γιατι στην φωτο σου βλεπω  αλλα

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 04, 2018, 08:39:47 μμ »
Φιλε γεο δεν καταλαβα ακριβως τι εννοης.στις φωτο που σου εβαλα ενδυκτικα απο τα δικα μου καλουπια ειναι ενταξει.εσυ στο δικο σου θα πας συμφωνα με τα σχεδια σου.αυτο το καλουπι που δειχνω ειναι το τελευτεο που εβαλε τα σχεδια ο βαγγελης και εχει διαφορες με το παλιο σχεδιο αλλα τον ιδιο τροπο κατασκευης.εσυ πιο κατεβασες??

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 04, 2018, 08:42:24 μμ »
Ειναι απο τον Βαγγελη  σχεδια κατασκευης τζουρα. Ηθελα μια φωτο απο το  καλουπι σου στον πισω τακο. Στο δικο μου αν προσεξες εχει κενο στο πισω μερος. γι αυτο το σημειο μιλαω 

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 04, 2018, 09:37:04 μμ »
Φιλε μου τωρα καταλαβα.νομιζα πως ηταν καλουπι για τριχορδο.δεν εχω φτιαξει καλουπι τζουρα οποτε δεν εχω φωτο να σου δειξω.λογικα ομως εχει τον ιδιο τροπο κατασκευης.θα προσεξεις πως πανε οι νομεις στα σχεδια.οπως ειναι στη βαση ακριβως το ιδιο θα ειναι και στον κεντρικο νομεα.γιαυτο που ρωτας λογικα στους τελευτεους νομεις κολλας τα σχεδια πχ το 3με το 2  το 2 με το 1 και στο τελος κολλας μονο απο τη μια μερια το 1 και μετα διαμορφωνεις πανω στο καλουπι συμφωνα με την κλιση που εχει ο κεντρικος νομεας.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 04, 2018, 11:54:16 μμ »
.

Tags: τζουρας