Αποστολέας Θέμα: ΝΕΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ  (Αναγνώστηκε 10250 φορές)

Patsis

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 5
  • Περιοχή: ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Απ: ΝΕΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 27, 2018, 09:14:59 μμ »
να κάνω μια ερώτηση.. Ο σοφιανός έχει ερυθροέλατο με 24ευρο την ποιότητα ΑΑ ...39 ΕΥΡΟ ΤΗΝ ΑΑ+(αλλα αυτή την στιγμή δεν έχει διαθέσημο .)... και 58ευρο ΑΑΑ!!!Να κάνωτο άλμα να πάρω ΑΑΑ αξίζει η διαφορά στην τιμη; Nα το αντισταθμισω με πιο φτηνό σκάφος τι λετε; Επίσης ο Dimprazis 'εχει sitca spruce AA με 32euro  ΚΑΙ δυο ποιότητες κέδρο ΑΑ ΜΕ 24 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΑΑ με 45 ευρο...είμαι σε δίλημμα καθόσον όλα τα λεφτά μας είναι πλέον μετρημένα.....

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 27, 2018, 10:19:30 μμ »
Το πόσα θα δώσεις φίλε μου είναι καθαρά δικό σου θέμα.. αν αντέχεις να πάρεις 3α να το πάρεις.. σίγουρα είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα που αναφέρεις.. προσωπική μου άποψη όμως είναι να αναβαθμιστείς γενικά.. πλέον είσαι πιο έμπειρος θα κάνεις λιγότερα η εύχομαι κθλ λάθη.. φτιάξε και μια σολερα..μη τη κάνεις πάλι στον αέρα.. σίγουρα θα βγει καλύτερη με την σολερα..και καλό είναι όλη η ξυλεία να είναι ανάλογου επιπέδου.. Για μένα.. Δεν γίνεται να έχεις ΚΑΠΑΚΑΡΑ τρελή και ανάποδα τα καμάρια πχ να είναι πλατφόρμα και η πλάτη κόντρα πλακέ.. το τράβηξα για να καταλάβεις τι εννοώ.. Για να την μαζέψω την πολυλογία μου Κάνε υπομονή αγόρασε σιγα σιγα υλικά αντάξια της εμπειρίας που έχεις μαζέψει φτιάξε 2 3 jigs για πιο ακριβειας δουλειά και μην αγχώνεσαι.. Ο Στέλιος εδώ είναι να σε βοηθήσει!!χαχαχαχα!!!

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 27, 2018, 10:44:54 μμ »
Τι ξυλεία σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις για την πλάτη??

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 28, 2018, 09:04:11 μμ »
Γρηγόρη συμφωνω 100% μαζί σου.. πρέπει να φτιάξω και σολέρα( βαριέμαι να σου πώ την αλήθεια).. κοίτα όσον αφορά την πλάτη δεν έχω εργαλείο που λυγίζεις τα πλαινα...ο DIMIZPARTS έχει κάποια κόμάτια για να φτιάξεις μάλλον το εργαλείο αυτό (θερμοστάτη, αντίσταση , σωλήνα αλουμηνίου κλπ)αν το φτιάξω (δεν ξέρω πως) έχω πολλές επιλογές ξύλου μου άρεσε και το venge τουDIMIZPARTS αν το δεις πες μου την αποψή σου....είμαι ακό μη στην σκέψη...προς το παρόν φτιάχνω καμάρωμα του καπακιού προσπαθώ να φτιάξω ένα πλέγμα ρομβοειδές με 7 και 7 καμάρια... σύνολο 14 κάτι σαν το πλέγμα του κ. Βασιλειάδη...Εσύ τι κάνεις προχωράει η κιθάρα σου..σε τι φάση είσαι ;

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 29, 2018, 02:32:03 πμ »
Έχω φτιάξει καπάκι πλάτη και λαιμό και τώρα θέλω να φτιάξω την σολερα για να ξεκινήσω καμάρωμα.. Έχω όμως τα βαφτίσια της κόρης μου και έχω κάνει λίγο κράτη Τώρα.. εγώ σκέφτομαι με σωληνα και γκαζάκι πιστόλι να λύγισε τα πλαϊνά.. Θα δούμε..Όσο αφορά το wenge που σκέφτεσαι το ίδιο ακριβώς έχει χρησιμοποιήσει ο Στέλιος σε μια κιθάρα του..πανέμορφη ήταν.. αν θυμάμαι καλά είχε πολύ κόπο να κλείσεις τους πόρους του wenge..σίγουρα αν δει τη συζήτηση μας ο Στέλιος θα σου (μας) πει πολλά περισσότερα για αυτή την επιλογή..χωρίς σολερα Πώς καμπυλωνες το καπάκι με τα καμάρια???

steliosguitar

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #78
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 29, 2018, 10:33:30 πμ »
σίγουρα αν δει τη συζήτηση μας ο Στέλιος
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 29, 2018, 12:58:31 μμ »
Χαχαχαχαχα..Σε περίμεναμε ανυπόμονα!!!

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 29, 2018, 09:15:55 μμ »
Εφτιαξα καμπυλωμενα καμαρια(μην φανταστείς μικρή κλίση) και κατ'οπι τα κόλησα με σφικτηράκια ωστε να πάρει κλίση και η πλάτη που σημαίνει ότι τα καμάρια τρώνε όλη την πίεση προκειμένου να κρατήσουν το καμπυλωμένο καπάκι..Βέβαια κάποιοι κατασκευαστές προσαρμόζουν πρώτα τα καμάρια στα πλαινά, δίνουν την κλίση και κατοπιν κολάνε την πλάτη....

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 29, 2018, 09:19:43 μμ »
Να σου ζήσει η μικρή και με το όνομα....και να την καμαρώσεις όπως επιθυμεί...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 03, 2018, 10:28:05 μμ »
Ευχαριστώ πατση!wenge επίσης έχει και ο Σοφιανός στην ίδια τιμή.. αν πάρεις καπάκι από το Σοφιανός πάρε και το wenge από εκεί μην πληρώνεις δίπλα μεταφορικά.. ότι εργαλείο πήρα από τον dimispart όλα πολύ καλά..το μόνο παράπονο είναι στην ξυλεία που ο κέδρος όταν τον έκοψα είχε σκισιματα από μέσα.. Σαν κούφιο..Αλλά μαλλον τη  γλυτώσαμε.. θα δείξει στην τελική διαμόρφωση..

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 15, 2018, 02:57:30 πμ »
Patsis τι έκανες τλκ με την ξυλεία?πήρες wenge;έμαθα ότι ο παντελακος έχει φέρει πολύ ωραία bubinga κατάλληλη για οργανοποιία.. Σε ενδιαφέρει τέτοια ξυλεία?

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 24, 2018, 08:40:11 πμ »
Ευχαριστώ Γρηγόρη  sorry που άργησα να απαντήσω (δεν είχα internet)....Για τη ξυλεία θα δω ...δε μου λες ο Παντελακος σου κόβει τα κομματια όπως τα θες ...ή αγοράζεις αυτούσια ξυλεια (με το κυβικό) και αναλαμβάνεις εσύ τα κοψίματα... Ασε αυτή την περίοδο έχω λίγο αποσυντονιστεί ..ψάχνω σπίτι για να νοικιάσω και όλα έχουν πάει πίσω...Αααα το καμάρωμα της κιθάρας σου μου άρεσε πολύ...Φτιάξε και το εργαλείο για καμπυλώσεις και πες μας να φτιάξουμε και εμείς.....

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 24, 2018, 07:21:30 μμ »
Και με το κυβικό και μαδερι...Μετά σε έναν ξυλουργό και στα κόβει όπως τα θες..Επίσης για wenge έχει ο καλλιγας ένα ισόβενο  μαδερι σκούρο χωρίς ασπριλες και πλάτος 22 ποντους..το είχε στα 120 ευρώ.. Αλλά βγάζεις κιθάρες Όχι αστεία.. Μόλις ξεμπερδέψεις πάμε παρέα να το δούμε μήπως το μοιράσουμε και δεν μας φανεί..

Patsis

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 19, 2018, 05:43:49 μμ »
Έχω μια απορία...θέλω να καμαρώσω το καπάκι της νέας κιθάρας ...τα καμάρια τα κολλάω ώστε οι γραμμές του ξύλου να είναι από πάνω και κάτω ...ή από τα δύο  πλάγια; παίζει ρόλο;

steliosguitar

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #78
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 19, 2018, 10:35:42 μμ »
πανω-κατω και τελειως καθετα...
εχει πολυ μεγαλη σημασια!
το αυτο και στις ακτινες
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...