Αποστολέας Θέμα: Νεο μέλος Νεο μπουζουκι!  (Αναγνώστηκε 2844 φορές)

Σιακάτης Αθανάσιος

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Νεο μέλος Νεο μπουζουκι!
« στις: Αυγούστου 30, 2017, 06:37:04 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!Παρακαλώ συγχωρέστε με  για πιθανα λαθη καθως είναι το πρώτο μου μύνημα. Ανακάληψα αυτη την όμορφη παρέα πριν απο κανα χρόνο, όταν μου κόλλησε το μικρόβιο της οργανοποιίας. Ομολογώ  πως το φορουμ είναι μια από τις λίγες πηγες πληροφορησης όσο αναφορά τα ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά όργανα. Διάβασα πολλές απο τις συζητήσεις σας, ‘έκλεψα’ πολλές απο τις πληροφορίες και τα σχέδιά σας και έτσι ξεκινησα και εγω να πειραματίζομαι. Απο τότε κατάφερα και έφτιαξα κάποια οργανάκια, κυρίως μπαγλαμάδες σκαφτούς. Έπειτα ήρθε και το μπουζούκι!!! Πρίν από κανα δυο μήνες τελίωσα το δεύτερο μπουζουκακι μου! Το οφείλω σε εσάς, όπως και όλλα τα αλλα οργανα που εφτιαξα! Ελπίζω να μπορέσω και εγώ να προσφέρω βοήθεια με όποιον τρόπο γίνετε!!!
Το μπουζούκι έχει ελεύθερο μήκος χορδής 69, σκάφος καρυδια ελληνικη, καπάκι έλατο μανικι μαόνι-παλλισανδρο και ταστιέρα έβενο. Περιμένω τις παρατηρήσεις σας!
Και πάλι ευχαριστώ !!!
[ Invalid Attachment ]

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
Απ: Νεο μέλος Νεο μπουζουκι!
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 30, 2017, 08:12:27 μμ »
μπραβο αθανασιε, κανε μια μικρη αναφορα στα λουστρα να μαθαινουμε και εμεις
υπεροχα ολα  μπραβο.
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 30, 2017, 08:44:10 μμ »
Περιποιημένο, καλοδουλεμένο, ωραία βερνίκια !  Μπράβο Θανάση  !

Θα ήθελα να ακούσω και τη φωνή του .
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 30, 2017, 08:56:31 μμ »
Kαλώς ήρθες φίλε , λιτό και όμορφο , πολύ ενδιαφέρον σχήμα έχει το σκάφος ! διαστάσεις σκάφους μπορείς να μας πείς;

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 30, 2017, 09:11:33 μμ »
Ιδιαίτερο αμυγδαλωτό σχήμα,πολύ ωραία τα όστρακα και η ροζέτα! να το ευχαριστηθέις καλόπαιχτο!
 Βάλε αν θες και κάποιες φώτο απο την κατασκευή..

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 30, 2017, 10:36:05 μμ »
ευγε.................για ολα αλλα κυριως για την Τσιτσανεικη κλιμακα.Λενε οτι ο βλαχος ειχε ενα 69αρι
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 30, 2017, 11:45:31 μμ »
Συγχαρητήρια φίλε για τις κατασκευές σου!!! ....νομίζω οι προηγούμενες απαντήσεις τα είπαν όλα!!
Αν μπορέσεις ανέβασε  κάτι να ακούσουμε και τον ήχο του.
Καλώς ήλθες και καλή συνέχεια!!

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2017, 11:57:48 μμ από Γιώργος Χ. »

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 31, 2017, 07:27:03 πμ »
Μπραβο θαναση πολυ ωραιο...
1ο μπουζουκι; τι λε ρε θηριο...
πες κατι για το λουστρο, αν θες μπορεις να μας δειξεις και τα υπολοιπα οργανα που εχεις κανει!

Περιμένω τις παρατηρήσεις σας!
...να κοψεις το καπνισμα...  (2η φωτο) {celebrate015}
καλως ηλθες στην παρεα μας,με την ενεργη σου συμμετοχη!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Σιακάτης Αθανάσιος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 31, 2017, 11:56:03 πμ »
Καλημερα στην όμορφη παρεα! Καταρχην ειναι το δευτερο μπουζουκι (το πρωτο δεν ειχε και τοσο μεγαλη επιτυχια!) Το σκαφος το σχεδιασα μονος μου και οντως ειναι λιγο περιεργο και μακρόστενο. Α

Σιακάτης Αθανάσιος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 31, 2017, 12:02:45 μμ »
Καποια στιγμη θα ανεβασω τα σχεδια για το καλουπι. Δυστυχως το οργανο εγινε μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα και δεν υπαρχουν φωτογραφιες κατασκευης. Ετοιμαζω αυτη την περιοδο καποια μπουζουκακια τα οποια εχω φωτογραφησει σε αρκετα σταδια της κατασκευης. Το λουστρο ειναι γομα-λακα με αναλογια 80-20 υγρο στερεο. Τα στερεα ειναι 80 λακα 10 μαστιχα χιου και 10 δαμαρη. Δεν εχω κανει γεμισμα πορων απλα στο καπακι εχει προηγηθει εμποτισμος. Θα ανεβασω και καποιο ηχητικο αλλα θα ειναι απο κινητο τηλ. με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Οταν κανεις κάτι και ακους ωραια σχολια ( και καλα αλλα περισσοτερο τα στραβα θα με ενδιεφεραν!) σου δινει δυναμη να συνεχισεις!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 31, 2017, 06:01:37 μμ »
ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 31, 2017, 06:19:00 μμ »
Aνοιγεις ενα ταραστιο θεμα... Πες μας την συνταγη σε γραμμαρια,λιγο πιο αναλυτικα..
Η ΛΕΞΗ ΒΕΡΝΙΚΗ ΔΑΜΑΡΗΣ δεν ξαναυπηρχε στο φορουμ....

Φυσικό βερνίκι Δάμαρης
Κωδικός: 2117

Βερνίκι Δάμαρης
Το καλύτερο βερνίκι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, είναι το βερνίκι από φυσική ρητίνη Δάμαρης. Η πυκνότητα του βερνικιού επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Απαραίτητα υλικά
είναι : καλά στεγνωμένη ρητίνη Δάμαρης σε κόκκους, διυλισμένο νέφτι, ένα στεγνό γυάλινο βάζο με καπάκι, γάζα ή μουσελίνα ή ένα παλιό γυναικείο καλσόν για το σούρωμα, λίγος σπάγγος. Ακόμα μπορείται να προσθέσετε καθαρό οινόπνευμα, stand oil ή κερί μέλισσας, αναλόγως τη συνταγής που σας εξηπηρετεί (κριτήριο ρευστότητας, γυαλάδας, στιλπνότητας, διαφάνειας, κλπ.).
Εκτέλεση
Σπάτε τη Δήάμαρη σε μικρά κομματάκια και την τοποθετείτε μέσα στη γάζα. Δένετε με τη μία άκρη του σπάγγου τη γάζα (σε ένα σάκκο) και κρατώντας από την αλλη άκρη του βυθίζετε το σάκκο στο βάζο με το νέφτι. Στερεώνετε το σπάγγο στο στόμιο του βάζου και κλείνετε το καπάκι καλά. Η ρητίνη θα διαλυθεί προοδευτικά μέσα σε μία εβδομάδα. Αν αφήσετε το βάζο στον ήλιο, η διαδικασία αυτή επισπεύδεται. Οταν έχει διαλυθεί η δάμαρη, αφαιρείτε τη γάζα με το σπάγγο και όλες τις ακαθαρσίες που συγκράτησε.
Το βερνίκι είναι τώρα έτοιμο για χρήση, αλλά εάν το αφήσετε για κάποιο διάστημα θα καθιζάνουν και άλλες ακκαθαρισίες στον πάτο του βάζου, τις οποίες μπορείτε να αφαιρέσετε. Η δάμαρη περιέχει μία ουσία σαν κερί που θαμπώνει λίγο το υγρό βερνίκι, όχι όμως το στεγνωμένο. Εάν ωστόσο θέλετε να το αφαιρέσετε, προσθέστε λίγο καθαρό οινόπνευμα σταγόνα-σταγόνα αναταράζοντας γερά το βάζο έως ότου το βερνίκι γίνει διαφανές, με υποκίτρινο χρώμα. Το κερί μπορεί να ξαναεμφανιστεί, εάν στο βερνίκι προστεθούν άλλα συστατικά για την κατασκευή medium.
Προτεινόμενες αναμίξεις
Για ζωγραφική με αυγοτέμπερα : Χρησιμοποιούμε πυκνότερο διάλυμα δάμαρης, με 1 μέρος ρητίνης και 2 μέρη νέφτι διπλής απόσταξης.
Για το τελικό βερνίκι εικόνας ή πίνακα : Χρειαζόμαστε ένα αραιώτερο διάλυμα, δηλαδή 1 μέρος ρητίνης και 3 μέρη νέφτι διπλής απόσταξης.
Για ρετούς σε πίνακες ζωγραφισμένους με λάδια : Αραιό βερνίκι, με 1 μέρος ρητίνης και 6 μέρη νέφτι διπλής απόσταξης.

Για την αποφυγή κρακελαρίσματος στο βερνίκι, προσθέστε 1 μέρος Stand Oil σε 20 μέρη έτοιμο βερνίκι ή και λιγότερο Stand Oil.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΒΙΟ - ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ
Ζητήστε προσφορά

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 31, 2017, 06:46:40 μμ »

Η ΛΕΞΗ ΒΕΡΝΙΚΗ ΔΑΜΑΡΗΣ δεν ξαναυπηρχε στο φορουμ....

http://www.luthier.gr/index.php?topic=190.msg7748#msg7748
μυνημα #47

ενα διαβασμα στο φορουμ δεν ειναι κακο.  το να κανουμε αναζητηση στο google για καθε λεξη που γραφεται και να κανουμε αντιγραφη και επικολληση, χωρις να γνωριζουμε κατι η να το εχουμε δοκιμασει ειναι σχεδον ενοχλητικο και πολλες φορες παραπλανητικο για τους νεοτερους!

Σιακάτης Αθανάσιος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 31, 2017, 07:04:04 μμ »
το βερνικι ειναι γομα λακα και περιεχει και δαμαρη. δεν είναι βερνικι δαμαρης.

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 31, 2017, 07:16:13 μμ »
Μου λες δηλ οτι κακως ρωτησα και πιανω και χώρο στην σελιδα.και παραπλανουνται οι νεοι,,,
και εγω ειμαι νεα στην οργανοποιια  με ελαχιστη υπηρεσια,,,,,,,
σε μια αναζητηση που εκανα εντος του φορουμ δεν το ειδα....και νομισα οτι ..αυτα..

Tags: