Αποστολέας Θέμα: Σκαφτο μπαγλαμαδακι : Κουασιμόδος ο σημαδεμένος  (Αναγνώστηκε 1889 φορές)

letasos

• Sr. Member
Σκαφτο μπαγλαμαδακι : Κουασιμόδος ο σημαδεμένος
« στις: Αυγούστου 04, 2017, 11:39:26 πμ »
Χαιρετώ άπαντες ! Δύσκολος ο μήνας που διανύουμε για το φόρουμ : ζέστη οι πιο πολλοί διακοπές … Υπακούοντας λοιπόν στον κομαντάντε Στέλιο είπα για να υπάρχει και λίγο κίνηση να κάνω κανα δυο παρουσιάσεις . Τι άλλο : μπαγλαμάδες φυσικά !!!
Έχουμε λοιπόν : ιδού ο «Κουασιμόδος ο σημαδεμένος» !!!....
Γιατί το όνομα αυτό ; Κάνοντας τις καθιερωμένες ανά διήμερο ποδηλατοπροπονισούλες μου εμπάνισον σε ένα χωματόδρομο  (όπου πέρασε καταστροφέας και μάζεψαν και τα χοντρά δυστυχώς ) ένα κλαδί από ξεραμένο στην ρίζα καραγάτσι . Ολική διατομή ούτε 8 εκατοστά , στραβό ( γι αυτό και Κουασιμόδος  ) , με παρακλάδια ανά κάθε 5-6 εκατοστά . Κοντοστάθηκα , το προσπέρασα στην επιστροφή όμως δεν κρατήθηκα και το πήρα . Είπα : εμπρός στον δρόμο που δίδαξε ο Μάνος --> μπονζάι !!! Εξάλλου όπως έχω ξανααναφέρει στο φόρουμ με συγκινει η ιδέα να προσπαθώ να δώσω μια δεύτερη ζωή στο ξύλο αντί να καεί ή να σαπίσει …
Το αποτέλεσμα προς κρίση σας :
-σχέδιο : προσαρμογή στο κούτσουρο με πανω από 10 ρόζους ( γι αυτό και   σημαδεμένος )
-σκάφος-μάνικας- καράουλο : καραγάτσι
-ταστιέρα : έβενος
-καβαλάρης : βέγγε
-καπάκι : έλατο
-ροζέτα : τρεις ομόκεντροι καπλαμάδες περιφερειακά , εσωτερικό μεράντι και κέντρο     κορυφή από σαλιγκαράκι θάλασσας .
Δείγμα ήχου ( πάντα με την επιείκεια και την ανοχή σας ειδικά όσων είναι οργανοπαίχτες ) και εν συνεχεία κάποιες φωτο ακολουθούν παρακάτω . Αναμένω κριτικές από τους δασκάλους …. ( To be continued…)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Σκαφτο μπαγλαμαδακι : Κουασιμόδος ο σημαδεμένος
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2017, 11:48:27 πμ »
Ωραίος!

παραφράζοντας το τραγούδι με την μικρο-επικαιρότητα του φόρουμ, αντί για : "που 'σουν μάγκα το χειμώνα - που την είχες την κρυψώνα",
εσύ θα λες:  "που 'σουν και το καλοκαίρι - που το είχες το λημέρι"  :)

όλα σούπερ, Τάσο: πρώτα το άκουσα (συγχαρητήρια!) και μετά είδα τις φωτογραφίες. Ο ήχος είναι τέλειος και οι αποστάσεις σωστές (στα δικά μου αυτιά, ο Στέλιος θα ακούσει κι άλλα μάλλον). Το σαλιγκαράκι επίσης τέλειο.
Μόνο μια παρατήρηση έχω εγώ, κι αυτή είναι υποκειμενική: εμένα λοιπόν θα μου άρεσε περισσότερο πιο απότομη γωνία στην "κολάντζα" προς το καπάκι.
Αυτά. Και πάλι συγχαρητήρια!

… Υπακούοντας λοιπόν στον κομαντάντε Στέλιο

;D

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2017, 06:21:01 μμ »

.... εμπρός στον δρόμο που δίδαξε ο Μάνος --> μπονζάι !!! Εξάλλου όπως έχω ξανααναφέρει στο φόρουμ με συγκινει η ιδέα να προσπαθώ να δώσω μια δεύτερη ζωή στο ξύλο αντί να καεί ή να σαπίσει …

Γειά σου Τάσο με τα ωραία σου  !!!

Εχουμε τα ίδια πρότυπα και μας συγκινούν οι ίδιες ιδέες ...   :)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2017, 06:48:30 μμ »
Γεια στα χέρια σου Letaso,όμως δεν μπορώ να ακούσω τον ήχο στον μπαγλαμά σου όπως και σε άλλα όργανα που ανεβάζουν τα παιδιά μάλλον θα φταίει ο υπολογιστής μου 11 χρόνια τον έχω.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2017, 09:26:02 πμ »
λετασο πανεμορφο ειναι... και ολα τα λεφτα, το φουλαρακι  ;D
το δε πισω ξυλο, χαρμα οφθαλμων! οι αναλογιες παρα πολυ καλες, στο σαλιγκαρι εχω μια μικρη ενσταση αλλα αυτα ειναι γουστα...
οσο για το ηχητικο δεν μπορω να κρινω, αυτο ηταν "φτωχο" στην ηχογραφηση, αρκετα χαμηλης αναλυσης οποτε δεν....
 [ Invalid Attachment ]

παντως το γεγονος ειναι οτι υπαρχει ακομη ενας καλλιτεχνης στην ομαδα!
και μας το κρυβε....  {music017}

… Υπακούοντας λοιπόν στον κομαντάντε Στέλιο
;D
εγω προτροπες κανω, συμφωνα με τις δημοκρατικες διαδικασιες  ;D
και οποιος δεν υπακουει του ριχνω καταρες (μεχρι και που να του σκουληκιασουνε τα ξυλα...)  {celebrate015}
τσεστελαρας
Υ.Γ. ρε τι σου κανει η ποδηλαταδα, να πας και να πετυχεις κανενα βραζιλιανικο...  ;)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 06, 2017, 09:28:32 πμ »
ΡΕ ΝΙΚΟ, ΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΟΥ....
 {celebrate015} {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 06, 2017, 02:08:58 μμ »
Μάνο , Ιωσήφ , Νίκο , Στέλιο , σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις σας !!!

Ιωσήφ είμαι πολύ περίεργος και αδημονώ , όπως και άλλοι φαντάζομαι εδώ στο φόρουμ να δούμε την συνέχεια και το αποτέλεσμα με το προτζεκτάκι σου . Καλή πρόοδο εύχομαι !...

Νίκο αν δεν είναι πρόβλημα ηχείων-καλωδίων ( πράγμα που εύκολα καταλαβαίνει κανείς : παίζει οτιδήποτε άλλο - π.χ. κάποιο τραγούδι από το  youtube ; αν ναι δεν είναι θέμα ηχείων-καλωδίων . Έτσι βεβαιώνεσαι ότι δεν είναι και θέμα κάρτας ήχου ) , τότε έχεις πρόβλημα με το πρόγραμμα με το οποίο ανοίγεις τις διάφορες εφαρμογές . Γνώμη μου είναι ( δεν είμαι ειδικός – βάση εμπειρίας μιλώ – κάποιοι εδώ μέσα είναι φαντάζομαι πολύ πιο ειδικοί , αρκεί να μην  είναι διακοπές !... ) : δεξί κλικ , άνοιγμα με , επέλεξε κάποιο άλλο όχι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα που έχεις και δες αν παίζει .

Στέλιο επ’ουδενί δεν θεωρώ τον εαυτό μου να φτάνω ούτε στο μικρό δαχτυλάκι ως αναφορά τις καλλιτεχνίες τους πραγματικούς καλλιτέχνες του φόρουμ . Επιτρέψτε μου να φλυαρήσω περισσότερο – καλοκαίρι είναι – ελπίζοντας να μην κουράζω !... Απευθύνομαι όχι στους παλαιούς και έμπειρους του φόρουμ , που πάντα θα θεωρώ και αποκαλώ δασκάλους , αλλά στους νέους ( ως ο υποφαινόμενος ), ίσως περιστασιακούς η και απλώς διερχομένους από το φόρουμ . Η οργανοποιεία είναι ένα απίθανο χόμπι , σχετικά μικρού κόστους με λίγα κι απλά προαπαιτούμενα εργαλεία για την αρχή . Χόμπι που σου επιτρέπει να εκφράσεις όλη σου την ενεργητικότητα  , την δημιουργικότητα  τις καλλιτεχνικές ανησυχίες . Να περάσεις όμορφα τον χρόνο σου και στο τέλος να έχεις στα χέρια σου ένα όργανο που το νοιώθεις προέκταση του εαυτού σου . Δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο πια . Μ’αυτό εκφράστηκες όταν το έφτιαχνες κι αυτό ζωντανεύει και σου μιλά , είναι κοντά σου πάντα , ακόμη κι αν το έδωσες αλλού , κάτι έχει αφήσει μέσα σου , αλλά και έχει πάρει κάτι από σένα και το μεταφέρει εκεί που πάει . Το αγαπάς , το πονάς , σου λείπει όταν δεν το έχεις …: https://www.youtube.com/watch?v=btOQWG4fDg8

Μάνο , είχα ένα δύσκολο δίμηνο ( Ιούνη- Ιούλη ) κι αναμένεται εξίσου δύσκολος Σεπτέμβρης …Στην συνέχεια κι αν δεν καταφέρω να σε δελεάσω-ξεγελάσω να περάσεις από τα μέρη μας , κάποιο απόγευμα θα σου κουβαληθώ να επιθεωρήσεις από κοντά τα μέχρι τούδε πεπραγμένα . Ωσαύτως σιγά σιγά συντάσσω το επόμενο ερωτηματολόγιο , και …ανέμενε στο ακουστικό σου !...
Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την φλυαρία μου αλλά παρεσιρθην !.... ;D

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 07, 2017, 09:07:45 πμ »

...   Η οργανοποιία είναι ένα απίθανο χόμπι , σχετικά μικρού κόστους με λίγα κι απλά προαπαιτούμενα εργαλεία για την αρχή . Χόμπι που σου επιτρέπει να εκφράσεις όλη σου την ενεργητικότητα  , την δημιουργικότητα  τις καλλιτεχνικές ανησυχίες . Να περάσεις όμορφα τον χρόνο σου και στο τέλος να έχεις στα χέρια σου ένα όργανο που το νοιώθεις προέκταση του εαυτού σου . Δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο πια . Μ’αυτό εκφράστηκες όταν το έφτιαχνες κι αυτό ζωντανεύει και σου μιλά , είναι κοντά σου πάντα , ακόμη κι αν το έδωσες αλλού , κάτι έχει αφήσει μέσα σου , αλλά και έχει πάρει κάτι από σένα και το μεταφέρει εκεί που πάει . Το αγαπάς , το πονάς , σου λείπει όταν δεν το έχεις …

Πολύ μου άρεσε Τάσο ! Η γραφίδα καταφέρνει και εκφράζει αυτά που νοιώθει η καρδιά !  {celebrate001}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Tags: