Αποστολέας Θέμα: Ταινιολειαντηρας  (Αναγνώστηκε 20441 φορές)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
Απ: Ταινιολειαντηρας
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 10:53:08 μμ »
Γεια σας παιδια... ;)
Εχω τον ιδιο ταινιολειαντηρα και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα του.....!!!
Κανω κοκκαλα,ντακους,μεχρι και ντουγιες εχω τριψει ....αν πεσω όλος επανω θα σταματησει αλλα τον χειριζομαι αναλογα.
Αυτα τα ολιγα....καλες κατασκευες σας ευχομαι....!!!

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 11:02:22 μμ »
Μπορει τα καινουρια μηχανηματα να ειναι πιο δυνατα!
Ισως του Ηλια αν το πηρε πιο παλια να μην εχει δυναμη καθολου!
Επιβεβαιωνω και εγω τα ιδια!! Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος για μικροδουλιες
οπως καμαρια κοκκαλα τακους δουγιες κλπ!!

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 29, 2011, 11:09:22 μμ »
γεια σου ρε Δημητρη. το βρηκες. πραγματι το εχω τουλαχιστον 2 χρονια και εχει λιγοτερα watt. ετσι εξηγειται, το δικο μου το σταματαω και με το ενα δαχτυλο. κριμα γιατι ενιωσα για λιγο σβατσενεγκερ  ;D

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 10:19:14 πμ »
Και αν είναι να κάνεις ολη αυτή την κατασκευή γιατί δεν το φτιάχνεις εξαρχής να μην πληρώσεις και 100 ευρώ τσάμπα.
Με λίγο ψάξιμο στο internet θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα οπως αυτά που βρήκα

http://woodgears.ca/sander/neal.html

http://www.metalwebnews.com/howto/sander1/sander.html

Συμφωνώ απόλυτα, εάν υπάρχει διαθέσιμο μοτέρ μπορεί κανείς να φτιάξει ένα κατά πολύ καλύτερο εργαλείο από αυτά τα σκουπίδια που πουλάνε.
Εγώ ας' πούμε είχα αγοράσει στο παρελθόν μια κορδέλα πάγκου, ξέρετε αυτές τις φθηνές, με την οποία  δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω μια κοπή της προκοπής. Έτσι αποφάσισα πριν την πετάξω στα σκουπίδια να κρατήσω το μοτέρ της και έφτιαξα αυτήν εδώ. http://woodgears.ca/bandsaw/smith.html
Ναι είναι ξύλινη και χειροποίητη και λειτουργεί απίστευτα καλά, και όπως θα διαβάσετε την έχω φτιάξει από ξύλα που κυριολεκτικά βρήκα στον δρόμο.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 11:05:33 πμ »
Παράθεση
Συμφωνώ απόλυτα, εάν υπάρχει διαθέσιμο μοτέρ μπορεί κανείς να φτιάξει ένα κατά πολύ καλύτερο εργαλείο από αυτά τα σκουπίδια που πουλάνε.
Εγώ ας' πούμε είχα αγοράσει στο παρελθόν μια κορδέλα πάγκου, ξέρετε αυτές τις φθηνές, με την οποία  δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω μια κοπή της προκοπής. Έτσι αποφάσισα πριν την πετάξω στα σκουπίδια να κρατήσω το μοτέρ της και έφτιαξα αυτήν εδώ. http://woodgears.ca/bandsaw/smith.html
Ναι είναι ξύλινη και χειροποίητη και λειτουργεί απίστευτα καλά, και όπως θα διαβάσετε την έχω φτιάξει από ξύλα που κυριολεκτικά βρήκα στον δρόμο.

Φίλε locrian κάποια στιγμη αν θες ωραίο θα ήταν να παρουσιάσεις την κορδελα σου με φωτογραφίες και με τα βήματα, σαν οδηγό κατασκευής.

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 11:24:23 πμ »
Φίλε locrian κάποια στιγμη αν θες ωραίο θα ήταν να παρουσιάσεις την κορδελα σου με φωτογραφίες και με τα βήματα, σαν οδηγό κατασκευής.

Δεν έχω αρκετό φωτογραφικό υλικό από τα διάφορα στάδια κατασκευης, που να περιγράφουν τον τρόπο κατασκευης. Μου είναι αρκετά δύσκολο όταν δουλεύω με ξύλα και που όλα είναι μες την σκόνη και τα πριονίδια να πρέπει να βγάζω και φωτογραφίες. Έτσι οι φωτό που έχω είναι από ολοκληρωμένα στάδια της κατασκευής. Πάντως η διαδικασία κατασκευης σε γενικές γραμμές είναι αυτή που περιγράφει ο Matthias στο site του.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 01:58:22 μμ »

30 ευρώ  παρμένος από λιδλ πρίν 5 χρόνια από τά πρώτα εργαλεία πού έφερνε 1200 βατ σκέτο σκυλί τά τωρινά εργαλεία πού φέρνη τό lidl είναι μάπα. τά δέ τής finel ακόμα ποιό μάπα.πήρα ένα τροχό επιτραπέζιο καί δέν μπορώ νά ακονίσω ένα τριπάνι,πήρα καί ένα δράπανο 650 βατ 20ευρώ γιά φθηνά καί στήν δεύτερη χρήση πήγε στά σκουπίδια ,καί έχω δράπανο μετάμπο 50 χρόνια καί ακόμα δουλεύη. προσωχή στά εργαλεία όχι ότι είναι φθηνό πάρτο. Στό τέλος σού βγαίνη ποιό ακριβά καί δουλειά δέν κάνεις   αυτά καί νάσται καλά
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2011, 02:28:39 μμ από yiannis »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 03:29:17 μμ »
Παράθεση
και έφτιαξα αυτήν εδώ. http://woodgears.ca/bandsaw/smith.html

Ενα εχω να πω φιλε μου εκτος απο μπραβο...........εισαι τρελος για δεσιμο.Ελεγα για μενα, αλλα ειμαστε πολλοι τελικα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2011, 03:30:39 μμ από yiannis »
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 07:24:58 μμ »
Εε, ενταξει... τα λογια ειναι περιττα... Μας κουφανες ρε locrian... τι ειναι αυτα...?? ;) Τεσπα... δυστυχως, εγω σαν φοιτητης μπορω να ασχοληθω μονο σαββατοκυριακα οταν κατεβαινω στην πολη μου... αρα δεν εχω καθολου χρονο (και μερικα απαραιτητα εργαλεια) για να μπορεσω να το φτιαξω εξολοκληρου μονος μου... αντιθετως η αντικατασταση μοτερ (αν τελικα ειναι απαραιτητο..) ειναι κατι που μπορει να γινει σε δεκα λεπτα πιστευω... Αρα αφου λετε κι εσεις παιδια οτι αξιζει, τουλαχιστον για τα 100 ευρω που εχει, θα το επιχειρησω...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 08:13:34 μμ »
.Αυτοι ειμαστε ρε μαλακισμενα Γερμανακια  οι Ελληνες.Πατεντιαρηδες και μαστορια απο τα γενοφασκια μας.Τι κι αν ολα τα αφηνουμε για αυριο, τι κι αν πινουμε φραπεδες στις πλατειες, οταν χρειαζεται βλεπεται τι φτιαχνουμε.Εσυ φιλε locrian προσλαμβανεσαι. Εναν τετοιο θελω μαστορα να δουλευω μαζι του, να φτιαχνουμε παππαδες στις στεγες.Και μετα μπουζουκια, κρασια,κλπ θα μας δειξουν τα καναλια.Φιλε μου τρελε και παλαβε το μπραβο ειναι πολυ φτωχο για να περιγραψει τι νιωθω καθε φορα που βλεπω τι εφτιαξες
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 08:14:18 μμ »
..........................  Π.χ. μπορω με τη βοηθεια σιδερα να επεκτεινω τα τυμπανα για να δεχεται μεγαλυτερου πλατους ταινιες και να αντικαταστησω το μοτερ του με ενα αλλο πιο δυνατο.. πιθανοτατα να εχω μοτερακι απο αντλια με αρκετη δυναμη, αρα γλιτωνω εξοδα αντικαταστασης μοτερ... Τι λετε γι αυτο...??

Φίλε Σωτήρη,
δε θα πω τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο εργαλείο καθώς το βασικό ρόλο σε τέτοιες επιλογές τον παίζει η τσέπη του καθενός.

Αυτό που θα σου πω εγώ είναι ότι για προέκταση των ταμπούρων ούτε να το σκέφτεσαι. Δεν είναι δουλειά απλού σιδερά. Μπορεί να χρειαστείς μέχρι και τορναδόρο (μπορεί και ζυγοστάθμιση) και αυτοί απ' ότι θα ξέρεις ....... δαγκώνουν. Θα σου βγεί ο κούκος ....... αηδόνι.

Όσο για την αντικατάσταση του κινητήρα, αυτός που φοράει είναι 375 Watts δηλαδή μισός ίππος. Μετά υπάρχουν τα 3/4 του ίππου αλλά για να είσαι σίγουρος μια που κάνεις τον κόπο, πας στον ένα ίππο. Πριν κάνεις λοιπόν οτιδήποτε ψάξε και δες το κόστος του κινητήρα ενός ίππου (τον υπολογίζω γύρω στα 50-60€) και βεβαιώσου πριν πάρεις το εργαλείο ότι μπορεί να αντικατασταθεί (ακόμα και ο κινητήρας της αντλίας που λες) . Από τη φωτογραφία δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά την πατούρα του κινητήρα. Μπορεί να μην ταιριάζουν οι θέσεις των βιδών και να χρειαστεί να αλλάξεις και πατούρα (αν αλλάζει). Είναι και η διάμετρος του άξονα και η σφηνιάστρα ....................

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρώς την ιδιοκατασκευή καθώς δεν είναι και τόσο δύσκολη.

Αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2011, 09:40:54 μμ από Κούρος »

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 09:39:49 μμ »
Φιλε Locrian.....πραγματικα με αφησες αναυδο!!!
Τρομερος!!!....Χαρα στην υπομονη σου και (υ)γειά στα χερια σου!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

παυλος1

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 09:37:47 μμ »
WASP SANDER
δες τε και αυτο

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 10:25:48 μμ »
Ρε τους .........      Τι σκέφτονται !!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 10:48:31 μμ »
Τρομερο!!!

Tags: