Αποστολέας Θέμα: Μουσικές Αυλές 2017 - Οργανοποιία (8-22 Ιουλίου)  (Αναγνώστηκε 525 φορές)

Χρήστος Σπουρδαλάκης

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 10
Μουσικές Αυλές 2017 - Οργανοποιία (8-22 Ιουλίου)
« στις: Μάιος 02, 2017, 06:44:40 μμ »
Είναι η τρίτη χρονιά που ο Γιάννης Κάτος και εγώ θα είμαστε στο Χριστό Ραχών της Ικαριάς στο πλαίσιο των Μουσικών Αυλών για μαθήματα οργανοποιίας. Πρόκειται για μια απολύτως "ακαπέλωτη" πρωτοβουλία αυτο-οργανωμένων ντόπιων που μοναδική τους επιδίωξη είναι η ανταλλαγή γνώσεων ως αφορμή για ζωντάνεμα της πολιτιστικής ζωής του τόπου τους.

Είναι πραγματική χαρά και ψυχική ξεκούραση να βρίσκεται κανείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον που χωρίς σοβαροφάνεια, τυπικότητες και κακώς εννοούμενο καθωσπρεπισμό μπορεί να απολαύσει πολύ υψηλής ποιότητας μουσικές εμπειρίες, καθώς και να αποσπάσει άμεσα γνώσεις που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν μάλλον δύσκολο να τις συναντήσει τόσο συμπυκνωμένες.   

Οι συνθήκες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα στο φιλόξενο αυτό χωριό είναι ιδανικές. Φτάνει κανείς να πει ότι κάθε τάξη φιλοξενεί δάσκαλο και μαθητές σε αυλές σπιτιών που παραχωρούνται για το σκοπό αυτό. 

Περισσότερες πληροφορίες αναζητείστε από άλλους που έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα προηγούμενα χρόνια.

Παραθέτω το σχετικό σύνδεσμο που αφορά στο σεμινάριο οργανοποιίας http://musicalyards.gr/index.php/el/musical-yards-workshops-2017/2017-instrument-making καθώς και το σύνολο των προγραμματισμένων δράσεων http://musicalyards.gr/index.php/el/musical-yards-workshops-2017

Πράγματι είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει μέχρι στιγμής.