Φίλε Γιῶργο συγχαρητήρια καί ἀπό ἐμένα !!! Καταπληκτικός ἦχος πού δέν θά τόν περίμενε κανείς ἀπό τέτοιο καπάκι , ἀλλά καί πολύ ταιριαστός συνδυασμός τῶν χρωμάτων τῶν ξύλων τοῦ πίσω μέρους τοῦ ὀργάνου . Καί σ' ἀνώτερα!!!
Αν μπορώ να συμβάλλω - έστω λίγο - στο "γιατί " κατάφερε ο Γιώργος αυτόν τον ωραιότατο ήχο , νομίζω ότι δεν οφείλεται μόνο στο καπάκι, αλλά :
Α. Στα σκληρά ξύλα του σκάφους (τριανταφυλλιά και βέγκε αν δεν κάνω λάθος )
Β. Στο ήδη δοκιμασμένο και πετυχημένο σχέδιο του καλουπιού από τον Βαγγέλη
Γ. Στην άψογη κατασκευή του οργάνου
Δ. Στη δεξιοτεχνία που παίζει ...
Ε. και τελικά στο νιαγκόν καπάκι που ήταν ένα "κρυφό χαρτί " που έπαιξε και κέρδισε https://www.woodman.gr/el/thetechnical/60-niangon
Α. "Γνωρίζω " ότι το σκάφος πρέπει να φτιάχνεται με σκληρά ξύλα .....προσωπικά έχω δει εκπληκτικά μπουζούκια με σκάφη από πιο μαλακή ξυλεία!!
Β. Γι' αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος .....
Γ. Σ' ευχαριστώ Ιωσήφ, σίγουρα και συγκριτικά με τα προηγούμενα που έχω φτιάξει, αυτό είναι καλύτερο, αλλά όχι και άψογο!!!
Δ.Σ' ευχαριστώ και πάλι , αλλά αρκετοί φίλοι εδώ μέσα, σίγουρα θα γελάνε.....
Ε. ....έκανα αρκετά τεστ με το συγκεκριμένο καπάκι και το σύγκρινα με ένα καπάκι έλατο που αρχικά ήταν να χρησιμοποιήσω και με ένα καπάκι από πεύκο όρεγκον. Και με το διαπασών και στο " καμπάνισμα" , το νιαγκόν ως προς το συγκεκριμένο καπάκι έλατο και με το πεύκο έδειχνε πιο καλό, απ' αυτά που προσωπικά "αντιλήφθηκα".