Αποστολέας Θέμα: Ανοιχτή Πρόσκληση - 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Οργανοποιίας  (Αναγνώστηκε 2220 φορές)

askardamykti

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 4
  • Αγαπημένο ξύλο: παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 15
Αγαπητοί Φίλοι,
Όπως ίσως κάποιοι από εσάς ήδη γνωρίζετε, το Τμήμα Οργανοποιίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Ασκαρδαμυκτί διοργανώνει το «1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Οργανοποιίας» 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».  Μία μεγάλη γιορτή για την ελληνική παράδοση και την τέχνη της οργανοποιίας που τόσο στενά συνδέονται.
Η εκδήλωση είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ και η συμμετοχή τόσο στους εκθέτες, τους εισηγητές και τους μουσικούς όσο και η είσοδος στο κοινό είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Επίσης όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων το κάνουν χωρίς αμοιβή με μόνο στόχο να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά ανθρώπους έμμεσα και άμεσα εμπλεκόμενους με την τέχνη της παραδοσιακής οργανοποιίας και να δημιουργήσει ένα δίκτυο τεχνιτών, καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών και ερασιτεχνών του είδους, που θα αναδείξει την ελληνική παράδοση και θα εμπνεύσει του νέους να μάθουν για αυτή.
   
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:
-   Έκθεση Παραδοσιακής Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας
-   Ομιλίες/Εισηγήσεις ακαδημαϊκών (μουσικολόγων, εθνομουσικολόγων, εκπαιδευτικών, κοινωνιολόγων), οργανοποιών, μουσικών και άλλων φορέων
-   Εργαστήρια Ενηλίκων/ Επίδειξη τεχνικών οργανοποιίας
-   Παιδικά εργαστήρια γνωριμίας με τα παραδοσιακά όργανα
-   Μουσικές παραστάσεις
-   Forum/ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες και τους ακροατές

Το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι υπό διαμόρφωση

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν και στόχος μας είναι να εκθέσουν όργανα όσο το δυνατόν περισσότεροι οργανοποιοί από όλη την Ελλάδα. Ωστόσο επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να επιλέξουμε ανάμεσα στα όργανα που θα εκτεθούν. Το κριτήριο επιλογής θα είναι να διατηρηθεί η ποικιλομορφία όσον αφορά στον τύπο του οργάνου, την προέλευση και την τεχνική κατασκευής και φυσικά τη συνάφεια με το κεντρικό θέμα.  Επιμελητής της Έκθεσης αναλαμβάνει ο εθνομουσικολόγος, κος Χάρης Σαρρής.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα www.lutheriefest.com έως 15 Μαΐου 2017
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή

Καλή αντάμωση,
Γιώργος Μπασιάς & Δέσποινα Μαλλή
Από το εργαστήρι Ασκαρδαμυκτί

Tags: