Αποστολέας Θέμα: Διαμόρφωση Μάνικα. Ιδέες για ευκολία.  (Αναγνώστηκε 4341 φορές)

Pele

• Jr. Member
  • **
    • Ντετέκτιβ Αθηνα
  • Αγαπημένο ξύλο: Κερασιά
  • Αριθμός κατασκευών: 10
Απ: Διαμόρφωση Μάνικα. Ιδέες για ευκολία.
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 07, 2017, 01:11:27 μμ »
Πα να πάρω παστράγγουλο να ησυχάσω  {music000}

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 07, 2017, 02:35:36 μμ »
Παρε μια καλη ρασπα.
Το πρωτο το εφτιαξα με τη δικη μου των 5 ευρω
Το δευτερο με φίλου των 25 ευρω.
Τεραστια διαφορα.
Σε 10 λεπτα ήταν έτοιμο
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 07, 2017, 03:20:21 μμ »
θα συμφωνησω με γεωργαλα για ρασπα ,τουλαχιστον εμενα πιο πολυ με βολεψε η ρασπα και το παστραγγουλο καθεται κρεμασμενο..ετσι κι αλλιως δε φτανει μεχρι τελους εκει στην ενωση το παστραγγουλο,οποτε θα χρειαστεις ειτε ρασπα ειτε σκαρπελο!

περι σβουρακιου τωρα,το εχω δουλεψει και σε μανικια σαν τον καραφλο συμπαθητικο τυπο,και σε καπακια για τα χοντρα,και μετα τακο με γυαλοχαρτο.γενικα,οτι βολευει τον καθενα!καλη και η μαστορια που λεει ο ζαρκ,αλλα αμα ειναι να βγαλω καλλους και να φαω 2 ωρες με τη ρασπα...

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 07, 2017, 03:54:02 μμ »
......στην ουσία και η ράσπα και το παστράγγουλο και το σβουράκι .....όλα χρειάζονται, ανάλογα την περίπτωση ;D 
     οπότε καλύτερα ξεκίνα με μια καλή ράσπα !! καλή όμως , όπως πολύ ωραία εξήγησε ο georgalasg!!!

Pele

• Jr. Member
  • **
    • Ντετέκτιβ Αθηνα
  • Αγαπημένο ξύλο: Κερασιά
  • Αριθμός κατασκευών: 10
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 08, 2017, 12:07:54 πμ »
Παιδιά τελικά τίποτα δε θα φτιάξω!  {celebrate010}
Πήγα να κατεβάσω τον μάνικα να έρθει ίσια με το καπάκι έκανα κάποια βλακεία με την πλάνη και τον έφαγα παραπάνω στο πάνω μέρος αρκετά σε σημείο που δε μαζεβόταν. Τελικά απο τα νεύρα μου αλώβητο έμεινε μόνο το σκάφος, οπότε το ξαναπάω απο την αρχη!! {music009}

filios

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 6 guitars 3 bouzoukis
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 08, 2017, 07:58:28 πμ »

Φίλοι μου ο τύπος καλά τα πάει με το angle grinder ( flex το λέμε εδώ) Πρώτα πρώτα δουλεύει  όπως πρέπει να δουλεύουμε  όλοι μας Δηλ σωστή μάσκα, ωτασπίδες και γυαλιά Εγώ αυτά τα αμελώ και ευτυχώς μέχρι τώρα καλά τα πήγα .( Απλά δεν ακούω τις τσίχλες να περνούν στο κυνήγι επειδή ‘έχασα τις πολύ ψηλές συχνότητες ! )
Μετά χειρίζεται καλά την πριονοκορδέλα (band saw ) και η ‘τάπα’ που ‘έφτιαξε έχει τέλεια εφαρμογή Το σώμα της κιθάρας είναι ‘σάντουιτς’ πέντε κομματιών. Λέει ότι τα τρίβει έως και μισό χιλιοστό από τις τελικές διαστάσεις Εκείνο που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι που ψηλαφίζει με τα δάκτυλα και την παλάμη για το τελικό σχήμα και δεν βασίζεται μόνο στα μάτια του Αυτό μου θυμίζει ένα φίλο Άγγλο Luthιer κατασκευαστή βιολιών και βιολοντσέλων (σπουδασμένο στη μοναδική σχολή της Αγγλίας ) που η συλλογή εργαλείων του είχε με έκανε να κιτρινίζω από ζήλεια Αυτός Άγγλος γαρ, φύτεψε στις Φιλιππίνες δένδρα Mahogany και Bernabouko όταν ήταν 60 χρόνων (φαίνεται είχε σκοπό να τα χρησιμοποιήσει με τον Άγιο Πέτρο !! )
Χρησιμοποιώ και εγώ ένα angle και grinder με 60 αρη γυαλόχαρτο για την δική μου κατασκευή των δούγων και φτιάχνω τις εξήντα σε 20 περίπου λεπτά Εγώ όμως γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος αφού δεν έχω πολύ ισχυρό belt sander.
Στέλιο εγώ ζηλεύω το τατουαζ στην φαλάκρα του και το μελετώ!!

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 15, 2017, 06:57:14 μμ »
Αντί για παστράγκουλο πάρε αυτήν εδώ.....η οποία ξυρίζει.....και θέλει ελάχιστο γυαλόχαρτο μετά. Θα το έχεις το εργαλείο για πολλές δουλειές.
http://dimizparts.gr/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-chemical-polishing-file-rasp-hosco-tl-cp-fl150-27005

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 18, 2017, 06:17:13 μμ »
Αντί για παστράγκουλο πάρε αυτήν εδώ.....η οποία ξυρίζει.....και θέλει ελάχιστο γυαλόχαρτο μετά. Θα το έχεις το εργαλείο για πολλές δουλειές.
http://dimizparts.gr/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-chemical-polishing-file-rasp-hosco-tl-cp-fl150-27005

Εγώ θα την πάρω μόνο για τη μάρκα.. Ότι τελειώνει σε "..wasaki" ξυρίζει τελικά!
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 18, 2017, 08:47:55 μμ »
Αν αντέχεις οικονομικά....πάρε τη λίγο μεγαλύτερη που έχει. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά....πραγματικά όμως θα με θυμηθείς...απλά ξυρίζει και μάλιστα φινετσάτα....!!!!

Tags: