Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια με προγραμμα σχεδιασμου  (Αναγνώστηκε 5274 φορές)

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
Απ: Βοηθεια με προγραμμα σχεδιασμου
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 03:05:14 μμ »
Αν έχω καταλάβει σωστά, η ευθεία που είναι "αλφαδιά" είναι η γραμμή από τα πρίμα της γέφυρας ως τα μπάσα του κοκκάλου. Τραβάς μια τέτοια γραμμή. Τώρα από την πρίμα πλευρά της γέφυρας τραβάς κάθετα μια γραμμή με τις μοίρες που θες προς τα κάτω με μήκος 11 εκατοστά. Με μια γωνία πχ 10 μοίρες θα έχεις κατέβασμα 11Χημίτονο10=1.91 εκατοστά.
Αντίστοιχα στο κόκκαλο από τα μπάσα τραβάς στις μοίρες που θες γραμμή προς τα κάτω πχ 15 μοίρες μήκους 4,6 που σου δίνει κατέβασμα 4,6 Χ ημίτονο15= 1,19 εκατοστά.

Άρα από το ξύλο σου που είναι 5,5 εκατοστά παχύ, θα σου περισέψουν 5,5-1,91= 3,59 πόντοι στο σώμα.
Τώρα για το σώμα, αν υποθέσουμε ότι έχει πλάτος 40 εκατοστά, δηλαδή 20 από την κεντρική γραμμή, στην άκρη του σώματος (από τη μπάσα πλευρά) θα περισέψει σχεδόν ένας πόντος (1.018) σώματος. Νομίζω είσαι οκ! Με πιο στενό σώμα έχεις περισσότερο "ψωμί"

Έχω κάνει και σχεδιάκι απλά δεν έχω τώρα χρόνο να βάλω διαστάσεις πάνω, επιφυλάσσομαι πάντως.

Ελπίζω να μην ακούγονται πολύ κινέζικα αυτά που γράφω...

Αναρωτιέμαι πως θα κάνεις leveling στην ταστιέρα!!(και άλλα πολλά...)
Μέτρα μία και κόψε δέκα

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 04:41:06 μμ »
Τα μισα τα καταλαβα,τα αλλα μισα οχι  ;D
Απο οτι καταλαβαινω η αλφαδια ειναι η μεσαια χορδη.Οι ακριανες εχουν την μια σκρη πιο πανω και την αλλη πιο κατο αντιστιχα

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 04:54:35 μμ »
.....εγώ πάλι κατάλαβα ότι "αλφαδιά " , είναι η νοητή ευθεία της πρώτης χορδής στα πρίμα της γέφυρας , με την πέμπτη χορδής στα μπάσα του κόκκαλου !!! {music017}
.........διαγώνια δηλαδή!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 25, 2017, 05:21:06 μμ από George1973 »

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 05:31:09 μμ »
Μου την εσκασε ο επιπλοποιος.Τον ειχα παρει τηλ,ειπε εχει δουλεια κανα 2ωρο και θα με παρει.Οσο τον ειδατε,τοσο τον ειδα.Θα κανω εφοδο την τριτη "ειδα φως και μπηκα"

Τωρα,αν υπιρχε αυτη η ευθια που λετε,τοτε το ξυλο στην μεσαια χορδη θα ηταν φουσκοτο προς τα πανο σε ενα μερος,οπου θα "επεφτε" στην νοητη αυτη ευθια και στις ακρες (γρφυρα-κοκαλο) θα ηταν πιο χαμηλα.Ετσι θα χτυπουσε η χορδη πανο του.Εγω καταλαβα πως το μερος οπου ειναι παραληλα με το πισο μερος,ειναι η μεσαια χορδη και αν δουμε την γεφυρα απο πισο τοτε η πριμα χορδη με την μπασα στο κοκαλο κανουν κοιλια "U"

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 09:14:48 μμ »
Να ρωτησω τωρα παλι γιατι τα μπερδεψα.Αν η κληση ειναι 15° στα 50cm τι διαφορα θα εχει το υψος; Το ιδιο και για τις 20°,εκει παλι στους 50 ποντους,τι διαφορα θα εχει;

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 26, 2017, 11:48:37 πμ »
Αν και δε ξέρω τι το θες,
 [ Invalid Attachment ]
Μέτρα μία και κόψε δέκα

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 26, 2017, 12:22:33 μμ »
Ευχαριστω.Λογικα τριτη φτιαχνω το jig.αν μου την σκασει παλι αυτος ο επιπλοποιος,τεταρτη κατεβαινω στην πολη για φυσιοθεραπια,οποτε θα παρω πιχακια απο αλλου οποτε πεμτη θα κανω το jig

Tags: