Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Αν το video βοηθάει έστω και λίγο είμαι ικανοποιημένος.
Λοιπόν :
1. Δημήτρη σε φιγούρα που δεν είναι σε τμήμα που πρέπει να λυγίσει (π.χ. καπάκι) και ειδικά αν είναι από celluloid ναι μπορείς να στοκάρεις με ξυλόστοκο. Συνήθως το φόντο είναι μαύρο, οπότε βάζεις μαύρο ξυλόστοκο και καθάρισες. Αν όμως είναι ξύλινη η φιγούρα, παρότι με ξυλόστοκο και ανάμιξη με διάφορα χρώματα μπορείς να πετύχεις το χρώμα του ξύλου του φόντου, προσωπικά δεν το ρισκάρω να μην μπορώ να καθαρίσω την ξύλινη φιγούρα από χρώμα του στόκου, που πιθανόν θα ρουφήξει. Μπορεί να κάνω βέβαια και λάθος. Σε αυτή την περίπτωση την στοκάρω όπως και τις άλλες που βρίσκονται σε τμήματα που θα λυγίσουν (όπως παραπαίτι, κολάντζα και πλαϊνάρι). Δηλαδή ή φτιάχνω στόκο με σκόνη από το ξύλο του φόντου αναμεμιγμένη με ξυλόκολλα (PVA ή Titebond) ή με εποξεική ή γεμίζω τα κενά με την σκόνη του ξύλου και μετά από πάνω ρίχνω κυανοακρυλική (κόλλα στιγμής). Σε όλες αυτες τις περιπτώσεις υπάρχει διαφορά στον χρωματισμό. Δηλαδή το στοκάρισμα είναι πιο σκούρο από το ξύλο, διαφορά που με το λουστράρισμα αμβλύνεται αλλά δεν εξαφανίζεται. Στην περίπτωση της χρήσης της κόλλας στιγμής, το πλεονέκτημα είναι ότι σχεδόν άμεσα μπορείς να τρίψεις και με πολύ καλή συμπεριφορά.
2. Δημήτρη το τηγάνι είναι της καλής μου. Όπως ξέρεις το χώρο 3,00Χ1,15 τον μοιραζόμαστε "εργαστήριο" και παρακούζινο. Έτσι πολλές φορές εκείνη τηγανίζει την ώρα που δίπλα ακριβώς παλεύω με τα ξύλα, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθεί και επεμβαίνει ως στρατηγός για να κάνει παρατηρήσεις. Πάντα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις έχω τον νου μου, μην προσγειωθεί το τηγάνι στο κεφάλι μου.
3. Τριαντάφυλλε μέσα. Έκλεισε το deal. Άλλωστε αυτό που βλέπεις στο video, είναι μέρος της προίκας του Μητσάρα. Θα έλεγα ότι αυτό το deal μοιάζει πολύ με Ινδικό.
4. Κώστα η λάμα είναι μονής κατεύθυνσης. Γι' αυτό και κάπου μέσα στο video, γράφω αλλαγή φοράς σύμφωνα με το σχέδιο. Για να κοπεί όλη η φιγούρα θα πρέπει αμέτρητες φορές να ανοίξεις το πριόνι για να αλλάξεις φορά. Αν δεις στο θέμα "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΓΟΥΡΑΣ", έχω και φωτογραφία της λάμας.