Αποστολέας Θέμα: ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΙΚΟΣ ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ  (Αναγνώστηκε 3391 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΙΚΟΣ ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2016, 10:23:51 πμ »
απο τον Κ.Γιαννη Παλαιοδημοπουλο, δημοσιευση στο ταρ
http://www.tar.gr/content/content.php?id=5297
στο τελος θα τις φτιαχνουμε απο ευκαλυπτο...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Απ: ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΙΚΟΣ ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 03, 2016, 08:53:02 μμ »
Για να καταλαβω... Εγω παω πχ στον Σοφιανο και αγοραζω ως επαγγελματιας παλισσανδρο . Το οργανο που θα φτιαξω δεν μπορω να το πουλησω; Το cites πρεπει να το ζηταω για καθε ξυλο που αγοραζω; Δεν ειναι κατι που θα μου το παρεχει ο πωλητης ( με το αναλογο αντιτιμο.. );

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 08:23:30 πμ »
Προφανως αυτος που ειναι επαγγελματιας, και φτιαχνει μια κιθαρα (ή αλλο οργανο...) προς πωληση στο εξωτερικο πρεπει να την συνοδευει και με τα καταλληλα πιστοποιητικα, αλλιως θα ειναι παρανομη.

το cites συνοδευει μονο μερικα ξυλα "προστατευμενα" (π.χ. μαονι που ειχα παρει απο ματιντερ).
ο πωλητης το παρεχει (αν μπεις στο σαϊτ θα καταλαβεις, και η τιμη  εχει αυτη την αυξηση)
πραγμα που θα μου χρησιμευε μαλλον (το cites) εαν ημουν επαγγελματιας+την πωλουσα  στο εξωτερικο, και να την εστελνα με το υποχρεωτικο ταμπελακι για το μπρατσο.

εγω μια κιθαρα που πηρα απο ισπανια εισαγωγη, στα τελειωματα του βραζιλιανικου, (1990), ειχε ενα τετοιο πιστοποιητικο.

αλλα και μια ραμιρεζ με ινδικο, αρκετα χρονια πριν, παλι ειχε μια "πιστοποιηση", αλλα για ολα τα ξυλα.
το εβαλα σε εισαγωγικα γι' αυτην, γιατι ηταν μαλλον παιχνιδι μαρκετινκ, οτι και καλα εχουμε βαλει αυτα τα ξυλα...

επισης απ οτι ειχα ακουσει μια συζητηση, και για το ελεφαντοδοντο πρεπει να βαρανε ασχημα...

αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι, αφου τα δεντρα τελειωσαν, πως με το cites θα τα προστατεψουν, ή αν ειναι για καποιο αλλο λογο (οικονομικο, ή καλυτερα για να ελεγχθει η παρανομη υλοτομια)
ισως ενας επαγγελματιας να μας διαφωτισει καλυτερα...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 04, 2016, 08:42:52 πμ από steliosguitar »
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 10:51:24 πμ »
Μαλλον δεν τελειωσαν και μπηκαν στο cites για να μην τελειωσουν. Απο οτι καταλαβα υπαρχουν τρεις κατηγοριες και ο ινδικος μπηκε στην 2. Στην 1 ειναι ο Βραζιλιανικος.
Το cites το χρειαζεται φανταζομαι τωρα και καποιος που εχει ενα οργανο απο ινδικο και θελει να παει απο Ευρωπη Αμερικη; Δηλαδη την Κιθαρα μου δεν θα μπορω να την βγαλω εκτος ευρωπης ή ο περιορισμος ισχυει ακομη και απο χωρα σε χωρα εντος ευρωπης;;;

Καλα ο κ. Παλαιοδημοπουλος "καιγεται" γιατι μεγαλο μερος των κιθαρων του ταξιδευει Αμερικη. Και ξερω οτι εχει ακομη Βραζιλιανικο που φτιαχνει κιθαρες .
Δηλαδη τωρα ο Σοφιανος θα "χτυπαει" τα σετ ινδικου πανω απο 100αρικο;;;

ΥΓ Στελιο, πιο ξυλο τωρα προτείνεις αντι του ινδικου με παρομοιο βαρος και ιδιοτητες; ΑΠο οτι καταλαβα ομως εχουν μπει στο cites σχεδον ολα τα τριανταφυλλοξυλα.

Ιωάννης Γ.

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Της αρκούδας.
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 04, 2016, 12:13:05 μμ »
Η λογική δε λέει ότι, όσα κόπηκαν κόπηκαν, απλά σαν προστατευόμενα δεν θα κοπούν ξανά;

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 04:10:32 μμ »
για να προστατευθουν απο την παρανομη υλοτομια ειναι το πιο λογικο
και αυτο που φτανει στον αγοραστη να ειναι ελεγχομενο
σονκλες σκεψου παντα σαν κιθαροαγοραστης, και μετα απαντα σαν κιθαροκατασκευαστης!

εγω τι θα αγοραζα; θα εδινα π.χ. για μια με καρυδια ή ζεμπρανο σε εναν ξενο κατασκευαστη πανω απο 3000-4000 ευρο;

σιγουρα οι τελευταιοι πριγκιπες ειναι (απο αυτες που εχω ακουσει, και οχι απο αυτα που "ακουσα" απο διαφορους)
- παλλισανδρος βολιβιας
-   -//-              μαγαδασκαρης
- ζιρικοτ
εκτος ισως απο δυο...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2016, 04:17:55 μμ »
Παιδιά πόσο πάει ένα μαδεράκι περίπου 2 μέτρων πλάτος 20-25 πόντων 5 πόντων πάχος στον Κύριο Καλιγά;
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
εκτος ισως απο δυο...

tseros

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 4
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 19, 2017, 09:55:22 πμ »
Θέλω να καταθέσω το εξής: Έχει ξανααναφερθεί  ότι δυστυχώς την ξυλεία για τα μουσικά όργανα οι έμποροι την ''χτυπάνε'' απο άποψη τιμής. Το τελευταίο διάστημα ψαχνόμουν για μουριά. Τελικά βρήκα.  Βέβαια όταν τηλεφωνείς η πρώτη ερώτηση είναι : τι την θέλετε; Κάποιος καλόπιστος θα απαντούσε ότι: "ρωτάνε για να μάθουν πόση ποσότητα θέλεις". Απαντώ :" γιατί τότε αν του πεις θέλω πέντε κυβικά δεν σου κάνουν καλύτερη τιμή;'' Τώρα επειδή χρησιμοποιούμε παλιά ξυλεία κάποιος θα έλεγε ότι κοστίζει γιατί την έχουν καιρό στο μαγαζί τους. Απαντώ τα πιο πολλά ξυλάδικα στην Ελλάδα δεν πιστεύω ότι κρατάνε ξυλεία για παλαίωση (αν μπορούν την πωλούν άμεσα). Αγόρασα μουριά δύο μαδέρια (5χ10χ110 και 5χ10 χ150) προς 950ευρώ + ΦΠΑ το κυβικό και είχαν αρκετε σκισματιές (μόνο για δούγιες έκαναν και τα άλλα δύο που είχε μόνο για καυσόξυλα) έκπτωση καμία. Ήταν ξερά γιατί έτυχε  να του μείνουν όχι γιατί τα φύλαγε. Πήρα τηλέφωνο και Αθήνα : "έχω εξαιρετική μουριά" Πόσο; Ε δεν ξέρω θα δούμε τα κομμάτια (υποψιασμένος για μουσικά όργανα). Σε άλλο έμπορο πρίν καναδυό χρόνια είχε στοίβα από παλίσανδρο σε κομμάτια και τα πωλούσε με το τεμάχιο ( με γραμμένη την τιμή πάνω -διαστάσεις και τιμή-) πέρυσι που πήγα ο ίδιος τα εξαφάνισε  φέτος δεν υπάρχουν καν αυτά (σου βγάζει έτοιμες δούγες μόνο) τώρα από τιμή λογικά πάει ξυλεία για σκάφος (20 δουγιες + κολάντζα+ πλαινά = 40 ευρώ π.χ.) Άρα όσο μπορώ αποθηκεύω ξυλεία και κυρίως ντόπια (πήρα σβάρνα του γνωστούς και φίλους και ενημέρωσα για καρυδιά , ακακία , μουριά κλπ αν κόψουν να κρατήσουν κανένα κομμάτι και για μένα) έχει και τα καλά της η επαρχία

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 19, 2017, 05:06:53 μμ »
Ετοιμαστείτε για πολεμική καταδρομική αποστολή με κωδική ονομασία <<ο κλέψας του κλέψαντος)η επειχήρηση θα έχει ως στόχο απόσπαση πολεμικού υλικού από ξυλαποθήκες Αθηνών και περιχώρων για τους ένδοξους ερασιτέχνες οργανοπιούς,

sending from my datsun shel potaotes

Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 19, 2017, 05:39:00 μμ »
εκτος ισως απο δυο...