Αποστολέας Θέμα: Αγορά μικρής πριονοκορδέλας (Όχι τριφασικό ρεύμα)  (Αναγνώστηκε 4028 φορές)

Carlos

• Newbie
  • *
Αγορά μικρής πριονοκορδέλας (Όχι τριφασικό ρεύμα)
« στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 02:44:47 πμ »
Καλησπέρα σε όλους. Δεν είμαι οργανοποιός αλλά μου αρέσει να ασχολούμαι με την κατασκευή ξύλινων αντικειμένων και σκεφτόμουν πως μια πριονοκορδέλα θα με βοηθούσε πολύ. Τα δεδομένα είναι τα εξής :

-Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χώρου, επομένως ψάχνω κάτι που θα το τοποθετήσω-στερεώσω πάνω σε τραπέζι. Δεν ψάχνω κορδέλα σε μέγεθος ψυγείου.
- Δουλεύω με ξύλο και με ενδιαφέρει να κάνω και αρκετά κυκλικά σχήμα, και γενικότερα κοπές με καμπύλες αλλά φαντάζομαι αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με την κορδέλα που θα βάλω στο μηχάνημα.
-προφανώς θέλω να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερο ύψος κοπής , αλλά ξέρω πως στο μέγεθος που ψάχνω υπάρχει ένα όριο σε αυτό το θέμα.
-το ρεύμα ΔΕΝ είναι τριφασικό.

κοίταζα αυτές :

http://kounelis.com.gr/hlektrika-ergaleia/ergaleia-ksulou/kordeles-tribeia-ksyloy/metabo-prionokordela-bas-261-presicion-6-19008-00.html

https://www.toolstore.gr/proxxon-27172-prionokordela-240e-p-5724.html#.WDIEdtWLTIU

Ποια είναι η γνώμη σας?
( Καλό θα είναι να μην είναι εξαιρετικά θορυβώδης γιατί ναι μεν έχω ηχομονώσει τον χώρο που δουλεύω αρκετά καλά, αλλά παραμένει διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων   

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Αγορά μικρής πριονοκορδέλας (Όχι τριφασικό ρεύμα)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 09:39:37 πμ »
Καλησπέρα σε όλους. Δεν είμαι οργανοποιός αλλά μου αρέσει να ασχολούμαι με την κατασκευή ξύλινων αντικειμένων και σκεφτόμουν πως μια πριονοκορδέλα θα με βοηθούσε πολύ. Τα δεδομένα είναι τα εξής :

-Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χώρου, επομένως ψάχνω κάτι που θα το τοποθετήσω-στερεώσω πάνω σε τραπέζι. Δεν ψάχνω κορδέλα σε μέγεθος ψυγείου.
- Δουλεύω με ξύλο και με ενδιαφέρει να κάνω και αρκετά κυκλικά σχήμα, και γενικότερα κοπές με καμπύλες αλλά φαντάζομαι αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με την κορδέλα που θα βάλω στο μηχάνημα.
-προφανώς θέλω να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερο ύψος κοπής , αλλά ξέρω πως στο μέγεθος που ψάχνω υπάρχει ένα όριο σε αυτό το θέμα.

κοίταζα αυτές :

http://kounelis.com.gr/hlektrika-ergaleia/ergaleia-ksulou/kordeles-tribeia-ksyloy/metabo-prionokordela-bas-261-presicion-6-19008-00.html

https://www.toolstore.gr/proxxon-27172-prionokordela-240e-p-5724.html#.WDIEdtWLTIU

Ποια είναι η γνώμη σας?
( Καλό θα είναι να μην είναι εξαιρετικά θορυβώδης γιατί ναι μεν έχω ηχομονώσει τον χώρο που δουλεύω αρκετά καλά, αλλά παραμένει διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Carlos η μικρή Metabo είναι όντως πολύ καλή για τη δουλειά που θέλεις . Κυκλοφορεί ακόμα το προηγούμενο μοντέλο BAS 260 swift που μπορείς να το εύκολα να το βρείς γύρω στα 300 € . Για τις κλειστές στρογγυλές κοπές να πάρεις και τη στενή κορδέλα πλάτους 6 χιλιοστών
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Carlos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2016, 11:49:43 μμ »

κοίταζα αυτές :

Ποια είναι η γνώμη σας?

Carlos η μικρή Metabo είναι όντως πολύ καλή για τη δουλειά που θέλεις . Κυκλοφορεί ακόμα το προηγούμενο μοντέλο BAS 260 swift που μπορείς να το εύκολα να το βρείς γύρω στα 300 € . Για τις κλειστές στρογγυλές κοπές να πάρεις και τη στενή κορδέλα πλάτους 6 χιλιοστών

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Υπάρχει κάτι αλλο παρομοιο να κοιταξω, η κατι που πρεπει να προσέξω ?? δεν έχω εμπειρία με κορδέλες.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 06:46:26 πμ »
Η πριονοκορδέλα θα γίνει από τα πιο χρήσιμα και αγαπημένα εργαλεία σου. Πρόσεξε όμως : Μην ξεθαρρευτείς, μην υπερβάλλεις, να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας για το μηχάνημα, και ασφαλούς κοπής για εσένα και για τα ξύλα που θα κόβεις. Κάνε από πριν όλες τις ρυθμίσεις που γράφουν οι οδηγίες και μην επαναπαυθείς στην πρώτη φορά... κατα καιρούς θα χρειάζεται να ελέγχεις ξανά και επαναλαμβάνεις τις ρυθμίσεις. Κατά προτίμηση δούλευε με ανοιχτό παράθυρο ή μπαλκονόπορτα και φρόντιζε να καθαρίζεις τακτικά τη ξυλόσκονη από τις κοπές.   
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 10:36:57 πμ »
Βαζω εδω ενα Video που ετυχε να δω προχτες...
Το τακουνι το κοβει με την proxxon microbandsaw . Υψος κοπης 8.5cm και οπως θα δειτε κοβει αφρικανικο μαονι υψους 8cm. Το μοτερ ειναι αθορυβο και μολις 80! ναι ναι 80 watt. Το πιθανοτερο ειναι να χρησιμοποιεί την πολυ καλη κορδελα για μεταλλα της proxxon ή καποια aftermarket και πετυχαινει το αποτελεσμα αυτο, επαναλαμβαμω, με 80watt μοτερ.

https://youtu.be/_DE5dA6wSkU

Carlos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 11:06:20 πμ »
Βαζω εδω ενα Video που ετυχε να δω προχτες...
Το τακουνι το κοβει με την proxxon microbandsaw . Υψος κοπης 8.5cm και οπως θα δειτε κοβει αφρικανικο μαονι υψους 8cm. Το μοτερ ειναι αθορυβο και μολις 80! ναι ναι 80 watt. Το πιθανοτερο ειναι να χρησιμοποιεί την πολυ καλη κορδελα για μεταλλα της proxxon ή καποια aftermarket και πετυχαινει το αποτελεσμα αυτο, επαναλαμβαμω, με 80watt μοτερ.

https://youtu.be/_DE5dA6wSkU

Επομένως προτείνεις Proxxon ή αξιζει να παω σε Metabo που εχει περισσοτερα watt και λίγο μεγαλυτερο υψος κοπής? απο θορυβο πιστεύεις θα έχουν κάποια σημαντικη διαφορα μεταξύ τους, η ο θόρυβος είναι πανω κατω ο ιδιος ??

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 11:38:59 πμ »
Οι δυο κορδελες ειναι τελειως διαφορετικες. Η proxxon ειναι για μικροκατασκευες, ασχετα αν αυτος στο video της πινει το αιμα και η metabo ειναι για μεγαλυτερα project. Η proxxon ειναι η μιση σε μεγεθος απο την metabo ( δεν κανω πλακα ) και το μικρο μοτερ εχει αισθητα μικροτερο θορυβο. Επισης η proxxon παιρνει νομιζω και κορδελα 3.5mm για ακομη πιο κλειστες καμπυλες.

Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα καμια απο τις δυο... Τωρα αν το υψος κοπης ειναι η προτεραιοτητα, τοτε metabo. Αν ειναι ο θορυβος και ο χωρος η Proxxon δεν εχει αντιπαλο. Μην κοιτας τα watt. Σου εδειξα τι κανει η proxxon με τα 80watt. Ο,τι θα εκανε και η metabo με τα 5πλασια. Η proxxon δεν εχει φρακτη να ξερεις.

Κοιτα το μεγεθος της proxxon ... https://www.youtube.com/watch?v=6ZrF07kTbz8

Carlos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 23, 2016, 12:50:12 μμ »
Οι δυο κορδελες ειναι τελειως διαφορετικες. Η proxxon ειναι για μικροκατασκευες, ασχετα αν αυτος στο video της πινει το αιμα και η metabo ειναι για μεγαλυτερα project. Η proxxon ειναι η μιση σε μεγεθος απο την metabo ( δεν κανω πλακα ) και το μικρο μοτερ εχει αισθητα μικροτερο θορυβο. Επισης η proxxon παιρνει νομιζω και κορδελα 3.5mm για ακομη πιο κλειστες καμπυλες.

Εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα καμια απο τις δυο... Τωρα αν το υψος κοπης ειναι η προτεραιοτητα, τοτε metabo. Αν ειναι ο θορυβος και ο χωρος η Proxxon δεν εχει αντιπαλο. Μην κοιτας τα watt. Σου εδειξα τι κανει η proxxon με τα 80watt. Ο,τι θα εκανε και η metabo με τα 5πλασια. Η proxxon δεν εχει φρακτη να ξερεις.

Κοιτα το μεγεθος της proxxon ... https://www.youtube.com/watch?v=6ZrF07kTbz8

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εγω είχα στο μυαλό μου οτι το μικρό μοτερ θα εχει πιο πολυ θορυβο. Ισως επειδη ειχα μια ηλεκτρικη σκουπα της πλακας φθηνη και μικρη, που σου επαιρνε τα αυτια και νομιζες πως θα εκραγει :P  . Για ποιο λόγο λες οτι δεν θα επαιρνες καμία απ της 2 ? Εχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις? Ευχαριστώ και πάλι.

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 23, 2016, 01:03:37 μμ »
Δεν θα τις αγοραζα γιατι θεωρω οτι ειναι ακριβες για τις δυνατοτητες τους. Για εμενα μια πριονοκορδελα θα ηταν απο τα πολυ βασικα εργαλεια. Να δωσω 300€ και μετα να αγορασω μια στα 700€ γιατι θα εβλεπα περιορισμους ( σε αλλο φορουμ καποιος πηρε την αντιστοιχη Boston με την Metabo και απο την πρωτη μερα ψαχνει να βαλει μεγαλυτερο μοτερ.. ) καλυτερα να πηγαινα κατευθεια σε μια των 1000€...

Για εσενα που μετραει ο θορυβος για την επιλογη, σου προτεινω την proxxon.

Τι θελεις να κατασκευαζεις με αυτη και δεν σου φτανουν τα 8cm υψος κοπης;

Carlos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 23, 2016, 02:02:57 μμ »
Δεν θα τις αγοραζα γιατι θεωρω οτι ειναι ακριβες για τις δυνατοτητες τους. Για εμενα μια πριονοκορδελα θα ηταν απο τα πολυ βασικα εργαλεια. Να δωσω 300€ και μετα να αγορασω μια στα 700€ γιατι θα εβλεπα περιορισμους ( σε αλλο φορουμ καποιος πηρε την αντιστοιχη Boston με την Metabo και απο την πρωτη μερα ψαχνει να βαλει μεγαλυτερο μοτερ.. ) καλυτερα να πηγαινα κατευθεια σε μια των 1000€...

Για εσενα που μετραει ο θορυβος για την επιλογη, σου προτεινω την proxxon.

Τι θελεις να κατασκευαζεις με αυτη και δεν σου φτανουν τα 8cm υψος κοπης;

H αληθεια ειναι οτι για τις πιο πολλες κατασκευές μου, τα 8cm θα με φτανουν , απλα επειδη τα λεφτα έιναι πολλά, σκεφτομουν αν μπορω να παρω κατι που αν στο μελλον θελω να κανω και κατι μεγαλυτερο, να εχω καποια περιθωρια παραπάνω. Αλλα απ οτι κατάλαβα σε αυτο το μεγεθος ( η εστω λιγο μεγαλυτερο) δεν θα βρω κατι αλλο εκτος απο την proxxon. 

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 23, 2016, 02:14:07 μμ »
Αν χρειαζεσαι φρακτη ομως και ο θορυβος δεν ειναι περιοριστικος παραγοντας, τοτε metabo.

Carlos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 23, 2016, 02:34:17 μμ »
Αν χρειαζεσαι φρακτη ομως και ο θορυβος δεν ειναι περιοριστικος παραγοντας, τοτε metabo.

ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες. Αν αποφασισω για Προξον, για το θεμα του φραχτη ειδα και αυτην την ιδεα, και ειπα να την βαλω εδω να υπαρχει , αν δεν σας βγαλει στη σωστη σελιδα το λινκ, πηγαίνετε στην σελιδα 352 να δειτε τις φωτογραφιες που λεω 

http://avclub.gr/forum/showthread.php/114137-DIY-Φτιαξ-το-μονος-σου%21-Ιδεες-projects-και-λυσεις/page352
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 23, 2016, 02:38:44 μμ από yiannis »

Tags: