Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για ρύθμιση ρούτερ  (Αναγνώστηκε 2937 φορές)

Tempest

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: Στο ξεκίνημα...
Βοήθεια για ρύθμιση ρούτερ
« στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 08:21:18 πμ »
Καλημέρα στην παρέα.

Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το ρούτερ μου. Αγόρασα πρόσφατα το Skil 1840AD και κάτι δε μου πάει καλά.
Έχω αγοράσει ένα κοπτικό αντιγραφής, με το ρουλεμάν στον άξονα και το πρόβλημα που έχω είναι πως όταν βάλω το κοπτικό όλο μέσα στο τσοκ και κατεβάσω το ρούτερ τέρμα, το ρουλεμάν δεν προεξέχει από την βάση που πατάει το ρούτερ. Είμαι αναγκασμένος να βάζω 2-3 χιλιοστά πιο έξω το κοπτικό στο τσοκ ώστε να προεξέχει το ρουλεμάν 2-3 χιλιοστά. Αυτό λογικά δεν είναι σωστό, ούτε και το ρουλεμάν πατάει όλο.

Αρχικά θεώρησα πως τα ελατήρια όταν πιέζονται δεν αφήνουν το ρούτερ να κατέβει μέχρι τέρμα, αλλά είδα μετά πως τα χιτώνια που έχει το ρούτερ και η βάση του μέσα στα οποία κινείται η βάση ακουμπούν το ένα το άλλο. Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να βγάλω τελείως τη βάση και να την ξαναβάλω λίγο πιο έξω στο χιτώνιο της κερδίζοντας έτσι λίγο χώρο.

Έχει αντιμετωπίσει πάλι κανείς παρόμοιο πρόβλημα?
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
Απ: Βοήθεια για ρύθμιση ρούτερ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 08:52:46 πμ »
Κανονικά πρέπει το τσοκ να είναι περασιά  με την βάση του ρουτερ ...θα το δεις κατεβάζοντας  το στο τέρμα του και αν το γυρίσεις ανάποδα .
Αν όχι!!!...όπως το έκανες .......βγάζοντας λίγο πιο έξω το κοπτικό.
Δεν έχει πρόβλημα...μη φοβάσαι!!!

Αυτό ισχύει φυσικά αν κατάλαβα σωστά στο ερώτημα σου!!!!!

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 09:18:54 πμ »
Καλημέρα στην παρέα.

...το πρόβλημα που έχω είναι πως όταν βάλω το κοπτικό όλο μέσα στο τσοκ ...

λες "όλο", δεν ξέρω αν σχετίζεται με το θέμα σου, αλλά δες κι αυτήν την συζήτηση αν δεν την έχεις υπόψη σου (από #307 και συνέχεια)
http://www.luthier.gr/index.php?topic=1301.msg45982#msg45982

Tempest

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 10:21:37 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θα δω το μεσημέρι που θα πάω σπίτι αν έρχεται πρόσωπο. Επίσης Κούρος, η παραπομπή σου ήταν άκρως βοηθητική. Θα τσεκάρω να δω τα κοπτικά εάν έχουν σήμα Κ επάνω και θα πάω βάση αυτού.
«Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη… Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων…»

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 10:24:55 πμ »
Έχει δίκιο ως προς το βάθος!!
Να συμπληρώσω από προσωπική εμπειρία τα εξής:

1.    φοράμε πάντα ΓΥΑΛΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

2. Αν είναι μεγάλο το κοπτικό ποτέ μια κι έξω......το κατεβάζουμε λίγο λίγο!!

3. Αν καταλάβουμε τρέμολο και θόρυβο στο ρουτερ  βγάζουμε το κοπτικό και το πετάμε!!!
 σε περίπτωση φυσικά που είναι καθαρό το τσοκ κι έχουμε σφίξει σωστά.

4. Τα κοπτικά από μόνα τους σου δείχνουν μέχρι πόσο κατεβαίνουν....αλλιώς αλλάζει το στέλεχος του κοπτικού.....(πιο χοντρό) .........όσο αφορά την ερώτηση που έκανες αν κατάλαβα σωστά!!!

5. Πρέπει το κοπτικό να ξυρίζει αλλιώς υπερθερμαίνεται...μεταφέρει την θερμοκρασία στα ρουλεμάν και τα καταστρέφει. (του ρουτερ)

........αν βγάλουμε λίγο πιο έξω το κοπτικό απ' το τσοκ .....δεν έχει πρόβλημα....επαναλαμβάνω λίγο!!!!το πολύ 2 χιλιοστά...αλλιώς είναι επικίνδυνο!!!!
Αυτό ισχύει για κοπτικά που αρπάζουν λίγο για μεγάλα ούτε καν το διανοούμαστε!!!!

Υ.Γ  δεν ξεχνάμε σε καμία περίπτωση το 1.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2016, 11:45:39 πμ από George1973 »

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 12:31:03 μμ »
φανταζομαι εχεις προσεξει το depth stop να μην εμποδιζει να κατεβεις οσο θες...

Tempest

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 01:56:59 μμ »
φανταζομαι εχεις προσεξει το depth stop να μην εμποδιζει να κατεβεις οσο θες...
Ναι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Παρατήρησα ότι στο σημείο που "κουμπώνουν" οι μπάρες ολίσθησης που έχει με τη βάση καθώς και με το κύριο σώμα του ρούτερ, υπάρχουν δύο δαχτυλίδια. Προφανώς αυτά είναι για να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής η μπάρα με το χιτώνιο της. Φοβάμαι ότι αυτά τα δύο χιτώνια λοιπόν βρίσκουν το ένα το άλλο και δεν αφήνουν το κοπτικό να κατέβει παρακάτω. Αν είναι αυτό θα έχω πρόβλημα. Αν από την άλλη φταίει το ελατήριο τότε το πρόβλημα λύνεται εύκολα.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 02:10:28 μμ »
άνοιξα το manual μήπως καταλάβω για ποια δαχτυλίδια μιλάς αλλά δεν κατάλαβα...
βρήκα όμως κάτι που με ενδιαφέρει πολύ: στην σελ. 6, σχέδιο 16 δείχνει ένα εξάρτημα για αντιγραφή... το έχει στην συσκευασία και μήπως έχεις ιδέα αν πωλείται σαν ανταλλακτικό ?

http://www.skileurope.com/general/en/diyocs/download/pdf/manual/16136/wood-router-_manual.pdf?shadow=false

Tempest

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 02, 2016, 02:24:05 μμ »
άνοιξα το manual μήπως καταλάβω για ποια δαχτυλίδια μιλάς αλλά δεν κατάλαβα...
βρήκα όμως κάτι που με ενδιαφέρει πολύ: στην σελ. 6, σχέδιο 16 δείχνει ένα εξάρτημα για αντιγραφή... το έχει στην συσκευασία και μήπως έχεις ιδέα αν πωλείται σαν ανταλλακτικό ?

http://www.skileurope.com/general/en/diyocs/download/pdf/manual/16136/wood-router-_manual.pdf?shadow=false

Από το manual δε θα δεις και πολλά. Περισσότερα (όχι βέβαια όλα) θα δεις εδώ . Σελίδα 4, F 015 184 001 - 1840. Είναι ευρετήριο ανταλλακτικών της ίδιας της εταιρίας και έχει και ένα exploded view για το συγκεκριμένο ρούτερ. Εκεί μπορείς να δεις τα "δαχτυλίδια" που περιγράφω, στο illustration 2, στη βάση Χ.

Το δακτύλιο αντιγραφής τον είχε η συσκευασία, ναι. Δε ξέρω αν πωλείται χωριστά και που. Επίσης δε τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Νομίζω ότι θα έχει αισθητή διαφορά το κομμάτι από το πατρόν δεδομένου του πάχους του υλικού του δακτυλίου και της απόστασης από τον άξονα του κοπτικού. Όταν τον χρησιμοποιήσω θα πω εντυπώσεις.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 03, 2016, 06:45:23 πμ »
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις
Μοιάζει με το ρούτερ από το lidl (Bosch)
Όπως είπαν και τα παιδιά πρέπει το κολάρο που σφίγγει το κοπτικό να ειναι πρόσωπο με τη βάση του ρούτερ

Tempest

• Full Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 03, 2016, 08:19:37 πμ »
Σε περίπτωση που δεν έρχεται πρόσωπο με τη βάση, τι μπορώ να κάνω? Γιατί απ' ότι έχω δει αν θυμάμαι καλά αυτό ισχύει.
Ακόμα δεν έχω προλάβει να το δω ξανά για επιβεβαίωση βέβαια γιατί το άφησα σε ένα φίλο και δεν έχω πάει να το πάρω. Λογικά από Δευτέρα τώρα....

Tags: