Αποστολέας Θέμα: CnC kit  (Αναγνώστηκε 13139 φορές)

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
CnC kit
« στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 07:37:49 μμ »
Καλησπερα. θελω να ρωτησω εαν εχει καποιος εμπειρια απο αυτα τα κιτ. απο οτι βλεπω το μονο που πρεπει να κατασκευασθει ειναι οι αξονες που θα κινουνται τα μοτερ.

Elias

• Sr. Member
Απ: CnC kit
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 07:49:52 μμ »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 08:30:43 μμ »
Ηλια δεν ηξερα οτι υπηρχαν ετοιμα kit, πολλοι ομως κανουν αυτοσχεδια με stepper μοτερ απο εκτυπωτες και σκανερ. Στο συγκεκριμενο link βλεπω καλα; 340€ εξοδα αποστολης;  :o :-[

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 08:54:28 μμ »
Παράθεση
Στο συγκεκριμενο link βλεπω καλα; 340€ εξοδα αποστολης;
δυστυχως το ειδα και εγω. μαλλον επειδη ειναι express.
Αυτο που ειπες με μοτερ απο scanner και εκτυπωτες, επειδη εχω αρκετους παρατημενους, μπορω να το φτιαξω. θα χρειαστω λογικα την πλακετα που δινει εντολες και συνδεεται στον υπολογιστη? απο οτι ειδα την πουλανε και ξεχωριστα

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:00:08 μμ »
Φίλοι μου,
τα έξοδα αποστολής από Αγγλία είναι πραγματικώς .................. εξωπραγματικά. Εάν υπάρχει κάποιος γνωστός που διαμένει στην Αγγλία, πιθανώς να υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό το πρόβλημα.

Για μένα επειδή το CNC είναι ένα πολύ ακριβές εργαλείο, η ιδιοκατασκευή με μηχανισμούς από οπτικούς σαρωτές και εκτυπωτές δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα δαπανηθούν πολλά λεφτά και το αποτέλεσμα (πάντα κατά τη γνώμη μου) δε θα είναι το αναμενόμενο.

Τώρα για το συγκεκριμένο κιτ δεν μπορώ να εκφέρω περαιτέρω γνώμη καθώς μόνο από τη φωτογραφία δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πολύ σημαντικά πράγματα  όπως :

α.   Τι κινητήρες απαιτούνται.
β.   Τι διαστάσεις έχει το προς επεξεργασία τεμάχιο.
γ.   Τι είδους εξοπλισμός απαιτείται εκτός από το συγκεκριμένο κιτ.
δ.   Τι είδους πρόγραμμα θα καθοδηγεί το όλο σύστημα.
ε.   Τι είδους εγγύηση και υποστήριξη παρέχεται.

Και ένα τελικό, γενικό ερώτημα.

'Οταν χρησιμοποιούμε τόσο εξελιγμένα εργαλεία, πόσο η συγκεκριμένη ενασχόληση μπορεί να θεωρείται πλέον ερασιτεχνική;

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:30:50 μμ »
φιλε κουρο αν ειδες στο ετοιμο cnc που εβαλα link γραφει και τις προδιαγραφες του και το μεγεθος του κομματιου που μπορει να επεξεργαστει. το κοστος γυρω στα 350 ευρω δεν ειναι απαγορευτικο. σκεψου να σκαλιζεις στο headstock τρισδιαστατα σχεδια? μπορει να ειμαστε ερασιτεχνες αλλα εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει να μενω στασιμος, αν μπορω να εξελιχθω θα το προσπαθησω παντα για προσωπικη ευχαριστηση. και ξεχασα αυτο το πακετο σου δινει τα παντα, και λογισμικο για τον υπολογιστη

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:36:52 μμ »
Συγγνώμη φίλε Ηλία,

με παρέσυρε η τιμή του και δεν είδα τη συνέχεια της σελίδας με τις προδιαγραφές του.

Σ' ευχαριστώ. Θα τη μελετήσω.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:46:09 μμ »
Ηλια, δυστυχως δεν γωριζω παραπανω πραγματα για να βοηθησω. Συμφωνω με τον Τριανταφυλλο για την ακριβεια των CNC και το κιτ σιγουρα θα ειναι ανωτερο απο οποιαδηποτε ιδιοκατασκευη. Την αναφορα την εκανα καθαρα για πληροφοριακους λογους και για την περιπτωση που θελει καποιος να το επιχειρησει για την χαρα της δημιουργιας. Στο forum του cnczone εχει απειρες πληροφοριες, ορεξη να χεις να διαβαζεις  ;)

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:53:51 μμ »
οπως καταλαβαινεις τρωγομαι να το φτιαξω, εστω να το προσπαθησω και οτι γινει. θα ριξω μελετη και βλεπουμε

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 10:55:48 μμ »
οπως καταλαβαινεις τρωγομαι να το φτιαξω, εστω να το προσπαθησω και οτι γινει. θα ριξω μελετη και βλεπουμε

Σε καταλαβαινω απολυτα! Και γω δυστυχως αυτης της σχολης ειμαι  ;D

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 11:08:52 μμ »
Φίλε Ηλία,
φαίνεται να είναι πολύ καλό εργαλείο. Και η τιμή του κάθε άλλο παρά απαγορευτική είναι.

Οι διαστάσεις βεβαίως του προς επεξεργασία κομματιού είναι λίγο μικρές αλλά για φιγούρες νομίζω θα είναι μανούλα.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 01:15:48 πμ »
Φίλε Ηλία η τιμή είναι άκρως δελεαστική και φαίνεται για ποιοτικό μηχάνημα! Αυτό τον καιρό ψάχνομαι και εγώ για cnc router και γενικά έχω αρχίσει να συλλέγω πληροφορίες από net,βιβλία για προγραμματισμό cnc κ.λπ. Έχω διαβάσει πως κυκλοφορούν και βιβλία diy επάνω στα cnc, αν και κλείνω προς την αγορά ολοκληρωμένου πακέτου.

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 07:56:15 πμ »
Από Αγγλία συμφέρει καλύτερα , σίγουρα δεν θα πληρώσεις τελωνείο και είναι και ποιο φτηνά.
Αυτά που έρχονται απο αμερική ελέγχονται και όταν η τιμή τους έιναι ξεπερνάει τα 50 Ευρω σου ζητάνε επιπλέιν λεφτα στο
τελωνείο για να παραλάβεις το εμπόρευμα.

http://www.ebay.co.uk/itm/CNC-3020-ROUTER-ENGRAVER-DRILLING-MILLING-MACHINE-f1-/130587983319?pt=UK_BOI_Metalworking_Milling_Welding_Metalworking_Supplies_ET&hash=item1e67a67dd7#ht_25600wt_1344

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-3020-DESKTOP-ROUTER-ENGRAVER-DRILLING-MILLING-ENGRAVING-MACHINE-CNC-o4-/130590929852?pt=UK_BOI_Metalworking_Milling_Welding_Metalworking_Supplies_ET&hash=item1e67d373bc#ht_27004wt_1344
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2011, 07:58:05 πμ από Sirpanos »

Sirpanos

• Full Member
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 07:59:11 πμ »

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 08:35:05 πμ »
Φίλε Sirpano στο τελευταίο link που έδωσες πουλιούνται τα σχέδια και οδηγίες για να κατασκευάσεις cnc router ,και όχι το μηχάνημα.

Tags: