Αποστολέας Θέμα: Επισκευη τριχορδου  (Αναγνώστηκε 1985 φορές)

jmoss

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρείκι
Επισκευη τριχορδου
« στις: Ιουλίου 22, 2016, 06:01:09 μμ »
Καλησπερα στην παρεα, ειχα γινει μελος παλαιοτερα γιατι εψαχνα πληροφοριες για το αντικειμενο μου που ειναι αχετο με τα οργανα.

Ηρθε ο καιρος ομως να χρειαστω τα φωτα σας για την επισκευη ενος τριχορδου το οποιο ανηκει στον πατερα μου. Ο κατασκευαστης ειναι καποιος Αποστολουδης.

Ξεκιναω με τα στοκαρισματα που θελει το οργανο κ ρωταω πως θα φτιαξω στοκο για τα διαφορετικα μερη που χρειαζονται να στοκαριστουν οπως αναμεσα στις ντουγιες, σκαφος, καπακι αλλα κ στην ταστιερα. Βενζινοκολλα η κολλα ξυλουργου κανει? μπορω να αναμειξω κολλα με ανιληνη η πρεπει να κανω ξυλοστοκο με τις κολλες που προανεφερα. Κ με τον εβενο τι πρεπει να κανω για να τον γεμισω? Στην ταστιερα τα φηλντεσι εχουν κενα με τα ταστα. Η ταστιερα σε μερικα σημεια κανει σκαλοπατι 0,1-0,2 δεκατα χιλ.
Ο πανω καβαλαρης εχει ελαφρια κλιση προς τα δεξια.
Επισης ο καβαλαρης ειναι 17 χιλ υψος, εχει κανει κουρμπα προς τα μεσα το καπακι 0.9-1,1χιλ στο σημειο του καβαλαρη μονο, το καπακι  εχει μερικες γρατσουνιες ισως με τριψιμο μειωθουν αλλα καποιες αλλες μαλον θα χρειαστουν να γινει κανενα σχεδιακι με πυρογραφο η μινι δραπανο.

Ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας περιμενω με αγωνια συμβουλες σας! :)

tsipis

• Sr. Member
Απ: Επισκευη τριχορδου
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 23, 2016, 02:03:20 μμ »
Γεια σου φιλε μου
Για την ταστιερα εγω βαζω εβενοσκονη και κυανοακριλικη. Για τα υπολοιπα προτιμω να κανω στοκο με ξυλοκολα και σκονη απο το ξυλο που θελω να στοκαρω. Παντα βεβαια προτιμω το σκουρο ξυλο. Εχεις βγάλει υποθέτω τα βερνίκια αλλά η γνώμη μου είναι να μην το παράκανείς με το τρίψιμο στο καπακι και μην κάνεις σχεδια αστο οπως ειναι δεν πειράζει να φαίνεται και καμια γρατζουνια. Εχει σκευρωσει καθολου το μανικο η ειναι ενταξει; 17 χιλ ο καβαλάρης ειναι αρκετά ψηλός αν δεν σε παιρνει να τον κατεβάσεις βάλε ενα ξυλο κάτω απο την χορδιερα να σηκωθει 3χιλ περιπου γιατί οι τάσεις ειναι πολλές στο καπάκι με τετοιο καβαλάρη ισως εκεί να οφείλεται και η κοιλιά. Μου εξηγεις μονο τι έννοιες κανει σκαλοπάτι η ταστιέρα; Περιμενε βέβαια να σου πουν και οι εμπειροτεροι την γνωμη τους.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

jmoss

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρείκι
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 23, 2016, 06:05:53 μμ »
Καλησπερα φιλε tsipis, κ ευχαριστω για την συμμετοχη,
Εβενο δεν εχω ουτε για δειγμα κ αναρωτιομουν αν θα μπορουσα να βαλω εποξικη με μαυρη ανιληνη για ελαφρυ στοκαρισμα. Σκουροχρωμα ξυλα εχω εχω για να κανω ξυλοστοκο για το σκαφος, το καπακι δεν θα το πειραξω μονο τριψιμο ελαφρυ, θα ακολουθησω την σημβουλη σου. Το μανικο εχει σιδερενια μπαρα, φαινεται κατω απο την ταστιερα. Τωρα αν ειναι αρπαγμενο καθολου δεν το γνωριζω. Με το ματι κ με μια τετραγωνη μεταλικη μπαρα που εβαλα δεν φαινεται να εχει προβλημα εκτος αν υπαρχει καποιος τροπος μετρηματος πιο ειδικος τον οποιο δεν τον γνωριζω. Τον καβαλαρη με περνει να τον κατεβασω ως 1 χιλ, υπολογιζω εγω με το μυαλο μου αλλα μπορει κ να κανω λαθος. Αν ψηλωσω την χορδιερα 3χιλ θα μπορουσα να κατεβασω τον καβαλαρη 3 χιλ? Τα σκαλοπατια που κανει η ταστιερα ειναι λογω ξεφλουδισματος του εβενου. Οι μπαρες των ταστων επισης χρειαζονται μια συντηρηση αλλα δεν γνωριζω ακριβως πως πρεπει να την κανω αυτη την εργασια. θα ανεβασω κι αλλες φωτο αργοτερα.

Ευχαριστω πολυ κ καλη συνεχεια, γνωριζω οτι ειναι δυσκολη εποχη αυτη καθως ολοι ειναι στην θαλασσα. Καλη συνεχεια να εχουμε

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 23, 2016, 10:06:24 μμ »
εγω το μονο που εχω να πω απ οτι βλεπω ειναι οτι μην το βλεπεις σαν μαραγκοδουλεια. Ο στοκος ειναι το τελευταιο σταδιο που χρειαζεται. Γιατι βλεπω σοβαροτατα ξεκοληματα σε κολαντζα και δουγιες.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: