Χαιρετώ τους συνάδελφους – συμφορουμίτες!
Είμαι νέος στο φορουμ και στην οργανοποιία. Ξεκίνησα να ασχολούμαι από τον περασμένο Ιούλιο μετά από ένα σχετικό σεμινάριο στο Χριστό Ραχών Ικαρίας ,τις «μουσικές αυλές», με δάσκαλους τον Χ. Σπουρδαλάκη και τον Γ. Κάτο. Το άθλημα με έχει ενθουσιάσει και έφτασε να αποδώσει καρπούς εσχάτως! Το μπουζούκι που ακολουθεί είναι το πρώτο μου όργανο, πόνημα του σεμιναρίου! Όταν ολοκληρώθηκε το σεμινάριο είχαμε φτιάξει από κοινού με τους συμμαθητές το σκάφος , το μάνικο και το καπάκι. Στη συνέχεια πήρα τα κομμάτια (ήταν όλα ημιτελή) και τελείωσα την κατασκευή δένοντας τα και ολοκληρώνοντας και τα υπόλοιπα (ταστιέρα , καράολο, καβαλάρηδες κ.λ.π.). Το λουστράρισμα είναι ευγενική χορηγία του εργαστηρίου του Χ. Σπουρδαλάκη που το ανέλαβε αφιλοκερδώς και που μου παρείχε όσες πληροφορίες χρειάστηκα, όποτε τις χρειάστηκα ακόμα και μετά το πέρας του σεμιναρίου… Για την ακρίβεια ακόμα τον πρήζω τον άνθρωπο με τις ερωτήσεις μου, στις οποίες απαντά πάντα αγόγγυστα και εξαντλητικά αναλυτικά!
Το όργανο τώρα: έχει κλίμακα 68εκ. Σκάφος βέγγε, καπάκι κέδρος, μάνικο μαόνι με δύο κόντρες βέγγε, καράολο μαόνι, ταστιέρα έβενος, καβαλάρης βραζιλιάνικος παλίσανδρος. Η φιγούρα είναι μαρκετερί από καπλαμά παλίσανδρο – κελεμπέκι και επιχειρήθηκε να απεικονίσει το έμβλημα του σεμιναρίου που ήταν ένα κοχύλι –μπουρού.
Βγήκε βροντώδες και , περιέργως, πρίμο. Στην πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και ήχο…