Αποστολέας Θέμα: η λυρα μου  (Αναγνώστηκε 1989 φορές)

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
η λυρα μου
« στις: Μαΐου 18, 2016, 11:03:27 μμ »
ειναι η δευτερη κατασκευη μου.με σκαφος καρυδια και καπακι γνησιο κατρανι.λοιπουν μερικες φωτο αλα θα ανεβουν αργοτερα.ηχος γλυκος.ειμαι ευχαριστημενος. {music012}

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: η λυρα μου
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2016, 08:42:26 πμ »
Πολύ όμορφο ! Φαίνεται ότι το αγαπάς και μοιράζεσαι τη χαρά σου μαζί μας . Μπράβο ! Θα περιμένουμε και να το ακούσουμε ...

( Το κατράνι είναι κέδρος Λιβάνου ; Νομίζω ότι το επιλέγουν οι Κρητικοί κυρίως για τις λύρες τους. Μπορείς να πεις κάτι παραπάνω για αυτό το ξύλο ; )
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2016, 03:30:31 μμ »
ναι η αληθεια ειναι οτι το κατρανι το εχουμε κανει θεο,,,για την λυρα.πολοι κατασκευαστες βαζουν και αλα ξυλα για καπακι.εχω ακουσει για ορεγκον.για πευκο,για κεδρο καναδα.αλασκας.κλπ.εγω απο τυχη πετυχα σε γνωστο καταστημα εδω στην αθηνα,ενα παλιο κοματι.απο καποιο νησι του το εστειλαν και ειναι παρα πολη παλιο κοματι.στην κρητη πολυ σπανια να βρεις τωρα κατρανι απο δοκαρια γκρεμισμενον σπιτιων.μια ευκολη λυση ειναι να παρεις κεδρο λιβανου απο το καταστημα του κου κωνσταντελου στην θεσσαλονικη,η απο το καταστημα εδω στην αθηνα,του κου σοφιανου. {music012}

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια,καρυδια,κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 19, 2016, 06:51:32 μμ »
Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα.
Αν και δεν είμαι γνώστης της λύρας αλλά έχω φτιάξει κάποια σκαφτα καπάκια έχω την εντύπωση πως πρέπει να μικρύνει ακόμα το καμάρι για να πάλλεται ποιο εύκολα.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 19, 2016, 06:54:36 μμ »
Ωραια η λυρα Ζαχαρια! Να την ακουσουμε .  Αυτα που πουλανε τα μαγαζια που αναφερεις δεν εχουν καμια σχεση με το κατρανι.  Ειναι μια ρατσα κεδρου, αλλα οχι το ιδιο. Φερε στην εκθεση ενα κομματακι απο αυτα που ξεγυρισες στο καπακι σου και θα σου πω αν αυτο που πηρες ειναι οριτζιναλ. Κατρανι κατω υπαρχει πολυ, αλλα ειναι πανακριβο και δεν ξερω αν αξιζει να μπεις στον κοπο.

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 19, 2016, 09:54:12 μμ »
50 ευρω το πηρα.καπου εκει εχουν και τα αλα τα μη οριτζιναλ.αν μου βρεις κανενα κοματι απο κατω δωσε σημα.οκ? {music026}

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2016, 02:11:40 πμ »
στο ειχα ξαναπει, όταν θες θα μου πεις.

Tags: