Καλησπέρα στην παρέα.
Μετά την ολοκλήρωση του μπαγλαμά μου (η οποία πλησιάζει) μου έβαλε το μικρόβιο ένας φίλος ξυλουργός να ασχοληθούμε παρέα με ηλεκτρικές κιθάρες καθώς θέλει να φτιάξει δύο για τους γιους του. Από κοντά λοιπόν και εγώ μιας και θα έχω πλέον πρόσβαση σε σωστά εργαλεία.

Εδώ λοιπόν θέλω τα φώτα σας. Υπάρχει κάποια στάνταρ διάσταση για το πάχος της κιθάρας; Μιλάμε για strat και tele. Αν ναι, ποιο είναι αυτό και επίσης (μιας και το έχω δει να γίνεται) αν θέλω να βάλω άλλο ξύλο για κύριο σώμα και άλλο επάνω για να φανεί (όχι καπλαμά) πόσο πρέπει να είναι το πάχος του κάθε κομματιού;
Επίσης το πιο σημαντικό. Έχω βρει τα ακόλουθα σχέδια. Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι οι διαστάσεις τους "κουμπώνουν" η μία στην άλλη; Το θέμα της εκτύπωσης δε με προβληματίζει καθώς θα εκτυπωθούν σε ένα προς ένα.
Τέλος μιας και δε γνωρίζω και πολλά, ποια είναι μία καλή κλίμακα για αυτές τις ηλεκτρικές; Διαβάζω ότι μία στάνταρ κλίμακα είναι 25.5 ίντσες.
Αν υπάρχει και κάποια πρόταση για προτιμητέο ξύλο για την πρώτη κιθάρα πολύ ευχαρίστως να γίνει!
Ελπίζω μέσα στη βδομάδα που μας έρχεται να καταφέρουμε να φτιάξουμε τα templates από mdf. Κάπου σε κάποιο θέμα διάβασα ότι είναι καλό το mdf πάχους 3 εκατοστών.... αν και εμένα μου φαίνεται πολύ παχύ...
Εννοείται καλοδεχούμενη όποια πρόταση - παρατήρηση - συμβουλή κλπ κλπ.