Αποστολέας Θέμα: Αλλαγή Χορδών Στο Μπουζούκι Και Κλίση Μάνικου Πρός Τα Πίσω  (Αναγνώστηκε 6625 φορές)

Γιώργος Γκογκος

• Jr. Member
  • **
Χαίρεται!Αρκετοί ίσως αντιμετοπίζουν το προβλημα αυταο στο Μπουζουκι τους,δηλαδη βγαζοντας όλες τις χορδές(για να προλάβω κάπιους εννοείτε οτι τις αλλαζουμε μια-μια,αλλα έρχερται καποτε η ώρα  οπου πρεπει να καθαρίσουμε την ταστίερα και δεν υπάρχει αλλος τρόπος να γίνει αυτό)παρατηρουμε οτι μολις βαλαμε τις καινουργιες χορδες και με ενα καπλαμα κάτω απο τον καβαλάρη το μπουζούκι ακομη ταστάρει!Τι μπορουμε να κανουμε γιαυτο (άμεσα)ομως  για να ερθει παλι το μάνικο στην θέση του(εννοείτε πως μιλάμε για μπουζούκια χωρις βεργα ή στους πιο ατυχους σε κατι μπουζούκια που εχουν μια βεργα που δεν μπορείς να τιν ρυθμίσεις  >:( >:( Αυτο η  που λενε ολοι οτι με  τον καιρο θα ρθει παλι ισχύει αλλα δεν γίνεται να περιμένεις βδομάδες για να δεις αποτέλεσμα .Οπιοι γνωρίζουν καποια κολπάκια για να επαναφέρουμε το μανικο ας τα αναφερουν για να βοηθησουν οσοι εχουν αυτο το προβλημα.Μιλώντας με οργανοποιό μου ειπε να βάλω εναν αναπτήρα Βic μεγάλο στο εβδομο τάστω (ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗ) οπου βοηθάει αρκετα αλλα παλι διαρκει μέρες (στο δικο μου όργανο)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2016, 01:07:23 πμ από Γιώργος Γκογκος »

αποστολης τ

• Hero Member
Απ: Αλλαγή Χορδών Στο Μπουζούκι Και Κλίση Μάνικου Πρός Τα Πίσω
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 16, 2016, 08:06:42 μμ »
γιωργο για να ερθει το μανικι στα ισια <γρηγορα>οπως λες θα πρεπει να ασκηθουν πιεσεις πανω του παραπανω απ το κανονικο με συνεπεια να πιεσουν και το καπακι περισοτερο και γενικα ολο το οργανο και θα γινει ζημια.......υπομονη και μην το πειραζεις θα βρει το δρομο μονο του

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 16, 2016, 08:18:53 μμ »
ΕΓΩ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ...ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΔΕΣ?
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ..........ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΠΡΙΝ ? ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ  ΠΟΥ ΛΕΣ......ΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιώργος Γκογκος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 18, 2016, 01:18:46 πμ »
γιωργο για να ερθει το μανικι στα ισια <γρηγορα>οπως λες θα πρεπει να ασκηθουν πιεσεις πανω του παραπανω απ το κανονικο με συνεπεια να πιεσουν και το καπακι περισοτερο και γενικα ολο το οργανο και θα γινει ζημια.......υπομονη και μην το πειραζεις θα βρει το δρομο μονο του
Στο καπακι δεν ασκηται καθολου πιεση γιατι βγαζω τον καβαλαρη οταν βαζω τον αναπτηρα!Και το μανικι δεν καταλαβενει τιποτα απ οτι φαινεραι γιατι κανω υπομονημε τον αναπτηρα στην ταστιερα φαντασου χωρις!

Γιώργος Γκογκος

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 18, 2016, 01:22:19 πμ »
ΕΓΩ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ...ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΔΕΣ?
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ..........ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΠΡΙΝ ? ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ  ΠΟΥ ΛΕΣ......ΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ?
ουτε μισι ωρα!Η χορδες ηταν σε επιθυμητο  υψος  γιατι δεν τασταρε πριν...Αν εννοεις με την βεργα χωρις ρυθμισει ναι....Τι εννοεις χαμηλο?

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 18, 2016, 08:24:41 πμ »
ο Κώστας φαντάζομαι εννοεί το ύψος των χορδών από τα τάστα, το λεγόμενο "action" (συνήθως μετριέται στο 12ο τάστο, η "καθαρή" απόσταση χορδής από το τάστο αν είναι ας πούμε κοντά στο χιλιοστό το όργανο είναι "χαμηλό", αν αντιθέτως ξεπερνά τα δύο - δυόμιση χιλστ. για παράδειγμα, είναι πολύ "ψηλό" και δεν παίζεται).

Να ρωτήσω κάτι, γιατί έχει συμβεί σε μένα: μήπως άλλαξες χώρο ή αυξήθηκε η υγρασία στο χώρο που το έχεις ? αν ναι, μπορεί να "αντέδρασε" αμέσως το μανίκι και να γύρισε προς τα πίσω (αντισκέβρωμα) περισσότερο απ' ό,τι με τις συνήθεις αλλαγές του καιρού.

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 18, 2016, 08:49:39 μμ »
μηπως οι χορδες που εβαλες ειναι πιο λεπτες σε παχος?

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 27, 2016, 12:01:14 μμ »
Αυτό με τον αναπτήρα το άκουσα και εγώ από επώνυμο οργανοποιό , αφήνοντας το όμως έτσι για ένα ή δύο 24ωρα. Αναλόγως με το πώς θα αντιδράσει το όργανο. Μέχρι και χρήση ζεστού αέρα(Πιστολάκι) για κάνα τεταρτάκι  στο μπράτσο για τα δύσκολα όργανα μου έχει ειπωθεί.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 27, 2016, 11:28:38 μμ »
Αυτό με τον αναπτήρα το άκουσα και εγώ από επώνυμο οργανοποιό , αφήνοντας το όμως έτσι για ένα ή δύο 24ωρα. Αναλόγως με το πώς θα αντιδράσει το όργανο. Μέχρι και χρήση ζεστού αέρα(Πιστολάκι) για κάνα τεταρτάκι  στο μπράτσο για τα δύσκολα όργανα μου έχει ειπωθεί.

ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΑ. ΕΜΕΝΑ ΑΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΑΜΑ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ , ΤΣΑΚΜΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙΑ.....ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: