Δύο τετράχορδα με ήχο τρίχορδου ( ρεμπέτικου ) ?
¨Ήχος πρώτου και τρίτου( πρόσφατου ) μπουζουκιού μου
Το πρώτο μπουζούκι 14 χρόνων και το τρίτο ενός χρόνου τώρα Έχουν 63 δούγες και έχουν κατασκευαστεί με την μέθοδο που ανέπτυξα προηγουμένως. Και τα δύο καπάκια προέρχονται από πολύ παλιό πιάνο σε τρία κομμάτια χωρίς ενισχύσεις στις ενώσεις και δεν ξεκόλλησαν πιστεύω λόγω της παλαιότητας του ξύλου, της καμπυλότητας των καπακιών και της προσοχής στην εφαρμογή στις ενώσεις Το δεύτερο έχει παιχτεί καμιά τριανταριά ώρες συνολικά Προ μηνός το είδε καλός φίλος από την Αθήνα ερασιτέχνης κατασκευαστής κι αυτός που εν αντιθέσει με εμένα παίζει μπουζούκι Η γνώμη του ήταν ότι πρώτη φορά παίζει σε μπουζούκι τετράχορδο με ήχο τρίχορδου .( και το πρώτο μου επίσης που δεν είδε έχει κατά την γνώμη μου τέτοια χαρακτηριστικά )Το πήρε στην Αθήνα και ο γιός του πολύ καλός οργανοπαίχτης και ο δάσκαλος του συμφώνησαν .Ο φίλος πιστεύει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά ήχου είναι περιζήτητα και σπάνια και στόχος πολλών κατασκευαστών Έχω μια ιδέα για το πού οφείλεται αυτό το ηχόχρωμα την οποία θα αναπτύξω σε κάποιο άλλο στάδιο
Tο δεύτερο με τον ‘ρεμπέτικο’ ήχο έχει καπάκι με δυσχρωμίες που το χρησιμοποίησα λόγω της παλαιότητας του και του ωραίου grain του
Γνωρίζω φυσικά ότι δεν μπορεί κάποιος να κρίνει μέσο υπολογιστή
Παίζει ο φίλος Mike με όσο πιο φυσικό ήχο γίνεται ,δηλαδή χωρίς καμία προσθήκη σε ηχητικά χαρακτηριστικά όπως reverb , sustain, μπάσο και .με ακριβώς την ίδια απόσταση από το μικρόφωνο και ίδια settings ηχογράφησης και για τα δύο μπουζούκια
Εδώ τελειώνει το ταξίδι μου στην κατασκευή μπουζουκιού και ειλικρινά εύχομαι αυτά που έχω γράψει να φανούν χρήσιμα σε κάποιους από τους φίλους εκεί και να έχω βάλει και εγώ το μικρό μου λιθαράκι στην κατασκευή μπουζουκιού Ίσως επανέλθω στο μέλλον αν βρω καιρό να φτιάξω και ένα βίντεο που θα διευκρινίζει τυχόν ασάφειες ( η τυχόν κενά μνήμης μου ) στις προηγούμενες περιγραφές μου, παρόλο που η νέα μου κατασκευή μάλλον θα είναι κλασσική κιθάρα ( βλέπετε το έχω υποσχεθεί στον φίλο Στέλιο και πάντα κρατάω τον λόγο μου) !!! .
https://youtu.be/r-6gRghrwAYhttps://youtu.be/8CdO828VrjU