Αποστολέας Θέμα: Αφαίρεση χρώματος από ηλεκτρική  (Αναγνώστηκε 1364 φορές)

ikon

• Newbie
  • *
Αφαίρεση χρώματος από ηλεκτρική
« στις: Δεκεμβρίου 31, 2015, 12:49:16 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές.

Έχω μια gibson studio η οποία είναι βαμμένη satin black.
Η στρώση της μπογιάς είναι πολύ λεπτή όπως βλέπετε στην φωτό και γενικά το χρώμα φεύγει πολύ εύκολα.

Θέλω να βγάλω το μαύρο και να την αφήσω natural και μετά να περαστεί Nitro full gloss.
Σκέφτομαι να κάνω την προεργασία αφαίρεσης του χρώματος μόνος μου και μετά να την πάω σε κάποιον που κατέχει να κάνει τα υπόλοιπα.

Ποια είναι η πιο απλή και ασφαλής μέθοδος για κάποιον που θα το κάνει για πρώτη φορά;
Χρειάζεται κάποιου είδους διαλυτικό; θέλει τρίψιμο με λεπτό γυαλόχαρτο?

Ευχαριστώ πολύ.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Αφαίρεση χρώματος από ηλεκτρική
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 31, 2015, 02:08:03 μμ »
η πιο γρηγορη φθηνη και καλη μεθοδος ειναι να παρεις ενα μικρο διαβρωτικο χρωματων (6-12 ευρο αναλογα την μαρκα και την ποσοτητα) (προσοχη στα χερια-ματια)
περνας με ενα πινελακι αφηνοντας αρκετο υλικο σε μια πλευρα, αφηνεις 3-5 λεπτα (αναλογα την εταιρια), βγαζεις με ατσαλινα (μικρη σπατουλα, ενα σετ των 5, στα 5 ευρο), επαναλαμβανεις αλλο ενα χερακι, και μετα γυαλοχαρτο.
επαναλαμβανεις στις υπολοιπες πλευρες, παντα με υπομονη και οχι βιαστικα πραγματα...

παντως αν ημουν στην θεση σου, αφου θα την πηγαινα σε μαστορα, θα τον αφηνα εκτος απο τα "μετα" και στα "πριν"...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ikon

• Newbie
  • *
Απ: Αφαίρεση χρώματος από ηλεκτρική
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 31, 2015, 07:46:37 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι λίγο να το κάνω μόνος μου.. Θα δούμε.
Ευχαριστώ ξανά, καλή πρωτοχρονια!

Tags: