Αποστολέας Θέμα: Φτιάχνεται με λογικό κόστος;  (Αναγνώστηκε 8428 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Φτιάχνεται με λογικό κόστος;
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 08:05:46 μμ »
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗ .......ΚΑΠΩΣ ΧΑΜΗΛΩΣΕ ΤΟ ACTION  ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ ΧΟΝΤΡΟ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΗΣ . ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑΤΖΙΔΙΚΟ. ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ GEORGESK  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ.
ΘΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ......................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 10:44:56 μμ »
Όταν βγάζω τον καβαλάρη το action έρχεται πολύ χαμηλά, πιο χαμηλά από κανονικά θα έλεγα. Δείτε μία φωτό ακόμα όπου φαίνεται το σκάσιμο πίσω.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2015, 12:02:25 πμ από otto## »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 10:55:10 μμ »
αφού έχεις πρόσκληση από τον georgesk, αξιοποίησέ την...
από περιέργεια, έχεις έναν χάρακα (ή κάτι ίσιο αντίστοιχο) να βάλεις πάνω να δεις (δούμε) τι γίνεται?
ή να μετρήσεις το τόξο (αν έχει σκέβρωμα) στη μέση του μπράτσου με τις χορδές πατημένες στο 1ο και στο 17ο - 18ο ταστο (στην ένωση)?

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 11:03:59 μμ »
αφού έχεις πρόσκληση από τον georgesk, αξιοποίησέ την...
από περιέργεια, έχεις έναν χάρακα (ή κάτι ίσιο αντίστοιχο) να βάλεις πάνω να δεις (δούμε) τι γίνεται?
ή να μετρήσεις το τόξο (αν έχει σκέβρωμα) στη μέση του μπράτσου με τις χορδές πατημένες στο 1ο και στο 17ο - 18ο ταστο (στην ένωση)?
Να την αξιοποιήσω εννοείται.

Δώσε μου οδηγίες τι να κάνω ακριβώς.  {music013}

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 29, 2015, 12:06:13 μμ »
Δώσε μου οδηγίες τι να κάνω ακριβώς.  {music013}

τα δύο παρακάτω από σετάρισμα κιθάρας, αλλά η λογική είναι ίδια:

εδώ μια σελίδα με την "ρίγα" (τον χάρακα) http://www.frets.com/FretsPages/Musician/Guitar/Setup/NeckAngle/neckangle.html
όπου βάζεις την ρίγα στην ταστιέρα και βλέπεις που (και πόσο ψηλότερα από το καπάκι) "χτυπάει" στον καβαλάρη

κι εδώ μια εικόνα με μέτρηση του action, μπορείς να κάνεις την ίδια μέτρηση με μια χορδή "πατημένη" στα δύο άκρα της ταστιέρας (χρειάζεσαι τρίτο χέρι ή δυο σφιγκτηράκια) για να δεις απλώς αν υπάρχει καμπύλη στην ταστιέρα (σκέβρωμα)

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 29, 2015, 01:44:31 μμ »
Λοιπόν έκανα μερικές μετρήσεις, όχι ακριβείας, αλλά χοντρικα. Έβαλα έναν χάρακα 20 εκ. πάνω στην ταστιέρα και τον πήγαινα πάνω κάτω. Μέχρι το 8-9 τάστο ο χάρακας εφάπτεται σε όλα. Μετά αρχίζει και έχει ένα κενό κάπου στο 14ο-15ο περίπου 1 χιλ. Δηλαδή όταν ο χάρακας καλύπτει από το 11ο μέχρι το 17ο το κένο είναι στη μέση στο 14ο. 

Μετά πάτησα το πρώτο τάστο με ένα κάπο και πιάνω το 18 (εκεί που βρίσκει το σκάφος) και η μπάσα χορδή ακουμπάει σε όλα τα τάστα. Έκανα το ίδιο σε μία stratocaster που είναι προσφάτως σεταρισμένη και έχει ένα κενό κάπου στο 8-9 τάστο περίπου μισό χιλ.

Δε ξέρω αν λέει κάτι αυτό που έκανα ή αν το έκανα σωστά αλλά τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής. Το μανίκι έχει σκευρώσει χαμηλά (τόξο) αλλά πιο πάνω το αντίθετο  {celebrate017}. Δε ξέρω αν αυτό που λέω έχει νόημα και επίσης δε βλέπω κανένα τρόπο με απλό τρίψιμο ή πλανάρισμα να διορθώνεται τόσο μεγάλο action. Αλλά από την άλλη δεν ξέρω και πολλά από αυτά.

Επίσης στο 17-18 τάστο το action είναι 3.5 χιλ.
Τι κερδίζω?
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2015, 01:54:52 μμ από otto## »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 29, 2015, 08:46:02 μμ »
ρε otto πως σε λενε..........................τραβα τη στο Γιωργο που ξερει. Κουβεντα θες?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 30, 2015, 10:29:33 πμ »
Κώστα εγώ ρώτησα, ο ;otto απλώς απάντησε.

@otto λυπάμαι, δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά μάλλον μου φαίνεται ότι όντως από τον τάκο έχει "πάρει".

Tags: