Αποστολέας Θέμα: Φτιάχνεται με λογικό κόστος;  (Αναγνώστηκε 8427 φορές)

otto##

• Newbie
  • *
Φτιάχνεται με λογικό κόστος;
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 09:29:32 μμ »
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Είμαι κιθαρίστας και ήθελα ένα μπουζούκι οπότε αγόρασα ένα πριν λίγο καιρό και την πάτησα σαν πρωτάρης. Δε θα σταθώ στον πωλητή, που ήταν λίγο απατεώνας καθότι μου είπε μερικά ψέματα που ανακάλυψα πιο μετά, διότι το όργανο το είδα και το πήρα. Δε με υποχρέωσε να το πάρω. Απλά δεν ήξερα από μπουζούκια και την πάτησα σα παιδάκι.

Λοιπόν το όργανο έχει το εξής χοντρό πρόβλημα: Το action είναι πάρα πολύ ψηλά. Όταν το δοκίμασα νόμισα ότι ήταν επιλογή του παίχτη, και πιστεψα ότι με μια αλλαγή στους καβαλάρηδες θα το φέρω, έλα όμως που δεν έρχεται.

Το πήγα σε δύο γνωστά μαγαζιά εδώ στο κέντρο και μου είπαν τα εξής: Ο πρώτος μου είπε ότι το μπράτσο και το καπάκι έχει πάρει αλλά έρχεται. Θα το πλάναρε, θα το έτριβε κλπ κλπ. μου ζήτησε 200 ευρώ περίπου. Το μπουζούκι το είχα πάρει 300 οπότε το θεώρησα ασύμφορο. Ο δεύτερος, που ήταν πιο μάστορας εμφανισιακά, μου είπε πως το όργανο θέλει πολλή δουλειά και δε γίνεται εύκολα. Το μπράτσο δεν έχει κυρτώσει ακριβώς, αλλά έχει μετακινηθεί λίγο ολόκληρο κάπως έτσι  \_ για να καταλάβετε, εξού και το τεράστιο action. Μάλιστα έβγαλε ολόκληρο τον καβαλάρη και οι χορδές τότε ήρθαν κάπως καλά σε action.

Η ερωτησή μου είναι η εξής υπάρχει κάποιος μάστορας οικονομικός και τίμιος να το πάω, υπάρχει κάποιος που ξέρετε να φτιάχνει τέτοια πράματα χωρίς να μου κοστίσει όσο το όργανο; Ρωτάω διότι και τα δύο μαγαζιά, αν και πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι, δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το μπουζούκι έτσι όπως είναι, είναι ψιλοάχρηστο με τέτοιο action οπότε μόνο για διακοσμητικό θα το κράταγα και θα έκλεγα τα 300 Ε, οπότε θα εκτιμήσω όποια συμβουλή και συγγνώμη για το σεντόνι.

Και πάλι καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

takis1962

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Απ: Φτιάχνεται με λογικό κόστος;
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 09:57:02 μμ »
Είχα το ίδιο πρόβλημα με δικό μου μπουζούκι.Είχε σκεβρώσει και οι χορδές ήταν αρκετά ψηλα.Το πήγα για επισκευή και εκτός απο το ξεσκέβρωμα ,λουστραρίστηκε απο την αρχή και επιδιορθώθηκε σε μια ρωγμή στο καπάκι.Μου στοίχισε 200 ευρώ.Απ'όσο ξέρω όμως δύσκολα θα βρείς καλό μάστορα με λιγότερα χρήματα.

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 10:02:34 μμ »
Είχα το ίδιο πρόβλημα με δικό μου μπουζούκι.Είχε σκεβρώσει και οι χορδές ήταν αρκετά ψηλα.Το πήγα για επισκευή και εκτός απο το ξεσκέβρωμα ,λουστραρίστηκε απο την αρχή και επιδιορθώθηκε σε μια ρωγμή στο καπάκι.Μου στοίχισε 200 ευρώ.Απ'όσο ξέρω όμως δύσκολα θα βρείς καλό μάστορα με λιγότερα χρήματα.

Το κακό δεν είναι το 200άρι αλλά ότι ο ένας μάστορας μου είπε ότι "έρχεται" με πλανάρισμα κλπ ενώ ο δεύτερος ότι πρέπει να βγει το καπάκι κλπ κλπ. Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει, δεν είναι σκέβρωμα μόνο, αλλά ολόκληρη η μετακίνηση του μπράτσου _/ .

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 11:06:34 μμ »
καλες γιορτες και σε σενα! Μαστορες καλοι υπαρχουν πολλοι ανα την Ελλαδα. Το προβλημα ομως ετσι οπως το καταλαβαινω εγω δεν ειναι απλο.  Αφου δεν εχει σκευρωσει το μανικι σου, παει να πει πως εχει παρει απο τον τακο. Φυσιολογικα πρεπει να σου εχει τσαλακωσει λιγο το καπακι στην περιοχη της τρυπας ε?  Αυτο συμβαινει γιατι δεν εχει ενισχυση εσωτερικα γυρω γυρω να πατησει το καπακι.  Αυτο λοιπον δεν φτιαχνεται χωρις να ανοιχτει το καπακι! Με το αναλογο κοστος βεβαια. 

Καλο θα ηταν παντος να εγραφες απο ποιον το πηρες το οργανο, μην το βλεπεις σαν δυσφημιση, ισα ισα που προστατευεις με αυτο τον τροπο καποιον φιλο που μελλοντικα θα επελεγε να παρει οργανο απο εκει, ωστε να μην παθει τα ιδια.

Να ξερεις παντος πως ο χειροτερος στην ολη ιστορια ηταν αυτος που σου ειπε πως θα το πλανησει και θα ερθει!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 11:19:01 μμ »
ανεβασε και καμμια φωτο να δουμε  ;D

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 11:33:33 μμ »
καλες γιορτες και σε σενα! Μαστορες καλοι υπαρχουν πολλοι ανα την Ελλαδα. Το προβλημα ομως ετσι οπως το καταλαβαινω εγω δεν ειναι απλο.  Αφου δεν εχει σκευρωσει το μανικι σου, παει να πει πως εχει παρει απο τον τακο. Φυσιολογικα πρεπει να σου εχει τσαλακωσει λιγο το καπακι στην περιοχη της τρυπας ε?  Αυτο συμβαινει γιατι δεν εχει ενισχυση εσωτερικα γυρω γυρω να πατησει το καπακι.  Αυτο λοιπον δεν φτιαχνεται χωρις να ανοιχτει το καπακι! Με το αναλογο κοστος βεβαια. 

Καλο θα ηταν παντος να εγραφες απο ποιον το πηρες το οργανο, μην το βλεπεις σαν δυσφημιση, ισα ισα που προστατευεις με αυτο τον τροπο καποιον φιλο που μελλοντικα θα επελεγε να παρει οργανο απο εκει, ωστε να μην παθει τα ιδια.

Να ξερεις παντος πως ο χειροτερος στην ολη ιστορια ηταν αυτος που σου ειπε πως θα το πλανησει και θα ερθει!

Δε μπορώ να πω από ποιον το πηρα διότι, αφενός ήταν από τις αγγελίες του noiz.gr και αφετέρου δε θα κάνει καμία αλλαγή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν στην Καβάλα και ήταν μια ύποπτη φυσιογνωμία  {music021}. Αλλά το ξαναλέω, δική μου λαλακία ήταν, διότι το είδα πριν το πάρω. Αν είχα πάει με έναν γνώστη δε θα την πάταγα έτσι αλλά βιάστικα διότι ήταν όμορφο οργανάκι.

Ο χειρότερος που λες που μου είπε ότι θα το πλανήσει, είναι ένα κεντρικότατο-μεγάλο-παλιό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, αλλά το ψιλοκατάλαβα ότι δεν το πολυείχε ο μάστορας και γι αυτό έφυγα, όχι για το 200άρι που μου ζήτησε. Ο δεύτερο ήταν τσάκαλος αλλά μου είπε πως δεν αξίζει να το φτιάξω και δε μου είπε χρήματα.

ανεβασε και καμμια φωτο να δουμε  ;D

Θα ανεβάσω αύριο να έχει φως.

Πάντως από ότι καταλαβαίνω πάει το όργανο. Πάει και το 300άρι.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 11:43:08 μμ »
Ο δεύτερο ήταν τσάκαλος αλλά μου είπε πως δεν αξίζει να το φτιάξω και δε μου είπε χρήματα.

ναι μαλλον ηταν!

Οχι ακριβως.
Να ξερεις πως καπως ετσι πολλοι απο εδω μεσα, και εγω μεσα σε αυτους, για ενα τετοιο λογο ξεκινησαμε την ενασχοληση αυτη.  Σκεψου το λιγο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 07:41:12 πμ »
ελα rehhagel X (επρεπε να βαλεις διπλη διεση αντι για δυο...):

μετα απο ολα αυτα, σε βλεπω να αγοραζεις σκαρπελακια, γυαλοχαρτα, σφικτηρακια, και να μαστορευεις...

καλως ηλθες στην παρεα, και καλες γιορτες...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 12:21:29 μμ »
Ο δεύτερο ήταν τσάκαλος αλλά μου είπε πως δεν αξίζει να το φτιάξω και δε μου είπε χρήματα.

ναι μαλλον ηταν!

Οχι ακριβως.
Να ξερεις πως καπως ετσι πολλοι απο εδω μεσα, και εγω μεσα σε αυτους, για ενα τετοιο λογο ξεκινησαμε την ενασχοληση αυτη.  Σκεψου το λιγο...

ελα rehhagel X (επρεπε να βαλεις διπλη διεση αντι για δυο...):

μετα απο ολα αυτα, σε βλεπω να αγοραζεις σκαρπελακια, γυαλοχαρτα, σφικτηρακια, και να μαστορευεις...

καλως ηλθες στην παρεα, και καλες γιορτες...

χαχαχα. Λέτε να αρχίσω τα μαστορέματα; Ωραίο ακούγεται αλλά δύσκολο.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 02:11:47 μμ »
αλλά δύσκολο.

αν δεν βρεξεις κολ.  εεεεεε, ποδι ηθελα να πω, ψαρι δεν εχει...

καθε αρχη και δυσκολη φιλε μου.
εγω στην θεση σου (μπουζουκι)
και θεση μου (χρηματα)
θα προσπαθουσα να το φτιαξω μονος μου, αφου ουτως ή αλλως ειναι διακοσμητικο πλεον...
και αν δεν τα καταφερνα, στο τζακι για προσαναμα...
εκτος ισως απο δυο...

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 03:21:28 μμ »
Να και μερικές φωτό. Όχι ότι βγαίνει κανένα συμπέρασμα αλλά μιας και το είπαμε.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 03:43:33 μμ »
χωρις να γνωριζω τιποτε απο μπουζουκια,
νομιζω οτι κατι διακρινω στην ενωση μπρατσου-σωματος, μηπως εχει (σπασει; ξεκολλησει;) εκει και για αυτο σηκωθηκαν ψηλα οι χορδες.
φυσικα, περιμενε να σου απαντησουν και οι ειδικοι εδω μεσα...
εκτος ισως απο δυο...

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 05:47:18 μμ »
Γεια σου φιλε.....
Αν θες κανε εναν κοπο και φερτο να το δω. Ισως μπορεσω να σε βοηθησω....
Αν εχει παρει απο τον τακο και οχι απο το μπρατσο,τοτε καλα σου ειπε ο μαστορας οτι πρεπει να ανοιξει το καπακι.
Αν ειναι μονο απο το μπρατσο,τοτε θελει πλαναρισμα και αλλο νουτμερα ταστα κατα την γνωμη μου.....!!!

otto##

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 06:31:19 μμ »
χωρις να γνωριζω τιποτε απο μπουζουκια,
νομιζω οτι κατι διακρινω στην ενωση μπρατσου-σωματος, μηπως εχει (σπασει; ξεκολλησει;) εκει και για αυτο σηκωθηκαν ψηλα οι χορδες.
φυσικα, περιμενε να σου απαντησουν και οι ειδικοι εδω μεσα...

Καλά το βλέπεις. Εκεί στην ένωση έχει σκάσει το βερνίκι και μάλιστα πρέπει να έχει πάρει λίγο αέρα προς το πάνω στο μπράτσο. Εννοώ μέσα από το βερνίκι γιατί το πιάνω και είναι σαν ξεκολλημένο σε λίγα σημεία. Για σπάσιμο δε νομίζω διότι δεν κουνιέται τίποτα αλλά πάλι που να ξέρω τι γίνεται μέσα.

{music026}

Γεια σου φιλε.....
Αν θες κανε εναν κοπο και φερτο να το δω. Ισως μπορεσω να σε βοηθησω....
Αν εχει παρει απο τον τακο και οχι απο το μπρατσο,τοτε καλα σου ειπε ο μαστορας οτι πρεπει να ανοιξει το καπακι.
Αν ειναι μονο απο το μπρατσο,τοτε θελει πλαναρισμα και αλλο νουτμερα ταστα κατα την γνωμη μου.....!!!

Είσαι στην Αθήνα? Κοίτα ο ένας μάστορας μου είπε ότι έχει πάρει από τον τάκο, ο άλλος ότι θέλει πλανάρισμα και τάστα. Αλλά το action είναι υπερβολικά ψηλό, κατά τη γνώμη μου, για να είναι απλό σκεύρωμα. Ο κατασκευαστής ειναι ο Παλαβρατζής στη Θεσαλλονίκη http://www.kampana.gr/contenthome.php?section=1 και αν μπορώ να δω καλά, κοστολογεί με βάσει της δούγιες. Αυτό που έχω πρέπει να είναι 60άρι οπότε πρέπει να κόστιζε καινούργιο γύρω στα 600 ευρώ περίπου. Το λέω γιατί προσπαθώ να κοστολογήσω αν αξίζει το κόστος επισκευής.

takis1962

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 07:21:46 μμ »
Απο το λίγο που μπορώ να καταλάβω απο τις φωτογραφίες ,αξίζει να το ψάξεις.Αν θέλεις και μπορείς ,πέρνα απο τον Νίκο τον Πρόκο στο Περιστέρι ή απο τον Γιώργο τον Ζαφειρίδη στη Νϊκαια.Θα σου πούν εντίμως αν αξίζει ή όχι να το φτιάξεις και πόσο θα κοστίσει.Προσωπική μου γνώμη πάντα.

Tags: