Αποστολέας Θέμα: Σπασμένη βιδα  (Αναγνώστηκε 2943 φορές)

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
Σπασμένη βιδα
« στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 03:39:53 μμ »
Σφίγγοντας μια από τις βιδουλες των κλειδιών, έσπασε το κεφάλι, αφήνοντας το σπειρωμα μέσα στο ξύλο.. Το κακό είναι πως δεν πιάνεται ούτε με το τσιμπιδακι.. Τι κάνουμε ρε παιδιά;
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Απ: Σπασμένη βιδα
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 03:56:52 μμ »
Δημητρη ειναι φατσα με το ξυλο; δεν προεξεχει καθολου; σε ρωταω γιατι αν προεξεχει μπορεις να χαραξεις με σιδεροπριονο κ να την βγαλεις με ισιο κατσαβιδι, αλλιως τρυπησετην με τρυπανακι χιλιοστου στο κεντρο κ μετα μ ενα κατσαβιδακι μικρο μπορει να παρει βολτα με λιγο ζορι, αλλιως τρυπα παλι με πιο μεγαλο πχ 2—3 χιλιοστα και θα στην ξεκολωσει, κλήστο με καβίλια κ βαλε άλλη βίδα ιδια.

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2015, 10:25:48 μμ »
Ευχαριστώ Χρήστο! Θα τα δοκιμάσω όλα και θα δείξει.. Μα να την πάθω έτσι ακριβώς πριν τα λούστρα...?

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 07:37:18 πμ »
υπομονη μητσαρα!
θα το κουλαντρισεις το θεμα...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 09:23:34 πμ »
Ευχαριστώ Χρήστο! Θα τα δοκιμάσω όλα και θα δείξει.. Μα να την πάθω έτσι ακριβώς πριν τα λούστρα...?

χα! ο νόμος του Μέρφυ... απ' όλα τα όργανα που έχω κάνει, μόνο σε ένα (1) πήγαν όλα καλά...
κι εμένα μου κόπηκε βιδάκι στον χορδοκράτη (της καρύδας, άτιμο υλικό, "έσφιξε" απίστευτα)... εγώ δεν έκανα τίποτα από φόβο μην πληγώσω χειρότερα το ξύλο, άφησα το βιδάκι μέσα και άνοιξα νέα τρυπα στον χορδοκράτη...
και τα κλειδιά δεν έχουν θέμα νομίζω, τρείς βίδες αρκούν...
πάντως αν βρεις τρόπο γράψε να μορφωθούμε...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 08:21:01 μμ »
Δημητρη ειναι φατσα με το ξυλο; δεν προεξεχει καθολου; σε ρωταω γιατι αν προεξεχει μπορεις να χαραξεις με σιδεροπριονο κ να την βγαλεις με ισιο κατσαβιδι, αλλιως τρυπησετην με τρυπανακι χιλιοστου στο κεντρο κ μετα μ ενα κατσαβιδακι μικρο μπορει να παρει βολτα με λιγο ζορι, αλλιως τρυπα παλι με πιο μεγαλο πχ 2—3 χιλιοστα και θα στην ξεκολωσει, κλήστο με καβίλια κ βαλε άλλη βίδα ιδια.
Εσύ αγόρι μου είσαι μεγάλος μάστορας...................υποκλινομαι........monsieur μαστροΧρηστάρα μας
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 08:07:19 μμ »
δοκιμασε να την  σπρωξεις αριστεροστροφα με μια ποντα και ενα μικρο σφυρακι. Μολις κουνησει λιγο, μπορεις να την βγαλεις ακομα και με το δαχτυλο σου.

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 10, 2015, 05:24:20 μμ »
Φτάνοντας στο σημείο που έπρεπε να πάρω αποφάσεις, έχοντας ήδη περάσει δύο χέρια γομαλακα και με έλλειψη χρόνου, κατέληξα να σκάψω περιμετρικά της βίδας και αφού την αφαίρεσα γέμισα με εποξικη και ψιλό πριονιδι. Σε 15 λεπτά η κόλλα είχε παγώσει αρκετά κι έτσι τα κλειδιά μπήκαν στη θέση τους. Ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ευχαριστώ όλους για τις ιδέες!

[ Invalid Attachment ]

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 10, 2015, 05:55:09 μμ »
Ωραίος, παίξε μας και κάτι τωρα, ωραίο καράολο μαστορα στο εχω κλέψει στεγνα μ αρεσει.

Tags: