Αποστολέας Θέμα: Κολοκυθα για μπαγλαμοτζουραδακι απορια!!  (Αναγνώστηκε 3325 φορές)

Thanos Zarouchliotis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Κολοκυθα για μπαγλαμοτζουραδακι απορια!!
« στις: Οκτωβρίου 26, 2015, 10:36:30 μμ »
Παιδια εχω αυτο το κολοκυθακι και ελεγα να φτιαξω ενα μπαγλαμοτζουραδακι , μου φαινεται ομως πολυ λεπτο κ μεσα αφου το καθαρισα ειχε ενα πορωδες υλικα σαν ψιχα? σαν δε ξερω.
Δεν ηθελα ομως να το αφαιρεσω  γιατι δεν νομιζω οτι θα βρω απο κατω το "ξυλο" της κολοκυθας.
Περασα κεραλοιφη που εφτιαξα μηπως κλεισει τους πορους αλλα κ παλι δεν ειμαι σιγουρος.
Μηπως να το περασω καμια ρητινη , θα σκληρυνει ?
Πειτε καμια γνωμη..
 [ Invalid Attachment ]

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Κολοκυθα για μπαγλαμοτζουραδακι απορια!!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 06:56:51 πμ »
πριν βαλεις οτιδητιποτις, σπεγκεριτεσπεσιαλ, κανε μια δοκιμη εκτος γιατι εχω την διαισθηση οτι δεν θα πιανει απανω στο κερι

εγω θα το αλειφα μονο πσαροκολλα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Thanos Zarouchliotis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 03:49:10 μμ »
Ωχ Στελιο λες?   Ευτυχως εχω κρατησει το αλλο κομματι .
Ψαροκολλα εννοεις πανω απο το κερι κανονικα  , να μην το ξυσω λιγο  ?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 04:37:18 μμ »
λοιπον όπου βάλεις τάκους και γενικά όπου θες να κολλήσεις αυτο που ειναι σαν σφουγκαρι πρέπει να το ξύσεις για να πιάσει η κόλλα, κάτι άλλο τώρα, από μέσα στο σκάφος θα βάλεις συριτια για να το κάνεις κάπως άκαμπτο, θα τα βάλεις στο χίλος, δηλαδή εκεί που θα πατήσει το καπάκι και οπωσδήποτε θα το κάνεις με κόντρα μέχρι τον τακο της χορδιέρας γιατι δεν βαστάει τάσεις το κολοκύθι.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 04:40:09 μμ »
ξέχασα να πω καλή επιτυχία, ωραίο σχήμα εχει το κολοκύθι δεν το είχα σκεφτεί έτσι μου έδωσες ιδέα μεγάλη να σαι καλά.

Thanos Zarouchliotis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 05:50:42 μμ »
Χρηστο ευχαριστω για τις συμβουλες , θα ξυσω πρωτα το αλλο κομματι της κολοκυθας να δω τι παιζει απο κατω και τα υπολοιπα συριτια και κοντρα εννοειται θα γινουν ετσι και στην περιοχη του χοδοκρατη θα βαλω και εξωτερικα κατι γιατι κανει μια καμπυλη προς τα μεσα οποτε τακοι συνολο 3!!!!
Ριξε μια ματια στο σχεδιακι, θα κανω αυτο με την μικροτερη ροζετα ( δικο μου doodle).

[ Invalid Attachment ]

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 10:07:31 μμ »
ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ....ΤΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ.............................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γκ. Κωστας

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 11:23:58 μμ »
ε θανο τα σπορια τα κράτησες;; {celebrate004}
κανω διαφορες κατασκευες με νεροκολοκυθες και ψάχνω αυτο το είδος.
και οργανο θέλω εδω και πολυ καιρο να κανω αλλα ασχολούμαι με αλλα.και τάκο έχω κολλήσει σε κολοκύθα αλλα δέν με τραβάει να το συνεχισω.
πάντς γνώμη μου είναι πως πρέπει να βγάλεις αυτο το σφουγγάρι(είναι το ψωμί της κολοκύθας που ξεραίνεται).εγώ το αφήνω να μουλιάσει στο νερό, και μετά το ξύνω με ένα κουτάλι της σούπας.
πάντος δείχνει πανέμορφο στο σχέδιο.πρωχόρα το

Thanos Zarouchliotis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 12:52:43 πμ »
ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ....ΤΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ.............................

Κωστα ηταν του παππου , εχω δει κατι παιδια στο φουμπου που καλλιεργουν αποξυρενουν και πουλανε ,εχουν κ απο αυτες απο οτι θυμαμαι!!!

ε θανο τα σπορια τα κράτησες;; {celebrate004}

κανω διαφορες κατασκευες με νεροκολοκυθες και ψάχνω αυτο το είδος.
και οργανο θέλω εδω και πολυ καιρο να κανω αλλα ασχολούμαι με αλλα.και τάκο έχω κολλήσει σε κολοκύθα αλλα δέν με τραβάει να το συνεχισω.
πάντς γνώμη μου είναι πως πρέπει να βγάλεις αυτο το σφουγγάρι(είναι το ψωμί της κολοκύθας που ξεραίνεται).εγώ το αφήνω να μουλιάσει στο νερό, και μετά το ξύνω με ένα κουτάλι της σούπας.
πάντος δείχνει πανέμορφο στο σχέδιο.πρωχόρα το

Κωστα τα κρατησα τα σπορια αλλα δεν πρεπει να ναι καλα , εβαλα ενα στο βαμβακι κ δεν ειδα κατι το εχασα βεβαια μετα θα ξαναδοκιμασω και θα σου πω!!!
Το εξυσα το σφουγγαρι στο αλλο κομματι της και τελικα δεν εχει ξυλο απο κατω απλα γινεται πολυ λεπτο κ σπαει πανευκολα!!! Καποια αλχημια θα κανω..

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 09:22:12 μμ »
Γειά σου Θάνο !  Μια ιδέα θα ήταν να φτιάξεις μια  πάστα από λίγο νερό, atlacol, σκόνη από πριονίδι, και ψιλόκοκκη τη λεγόμενη στο εμπόριο "καλλιτεχνική" γύψο . Δεν θυμάμαι να σου πω αναλογίες γιατί αυτά ήταν πατέντες του πατέρα μου ... Θυμάμαι όμως ότι το αποτέλεσμα ήταν μια λεπτή αλλά αρκετά σκληρή επιφάνεια .

Πειραματίσου με την άλλη μισή κολοκύθα ή και άλλες παρόμοιες . Αρχικά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνε μερικές τρυπες (όχι βέβαια διαμπερείς) στο ψαχνό του εσωτερικού της κολοκύθας για να "γαντζωθεί" το υλικό. Φόρα τα γαντάκια σου και άλοιψε αυτή την πάστα στο εσωτερικό. Για περισσότερη ενίσχυση στρώσε αν θες ενδιάμεσα και κομμάτια από καμβά που κεντούσαν παλιά οι γυναίκες. Δεν θα σου πετύχει με την πρώτη αλλά το σχήμα της κολοκύθας είναι μαγικό και νομίζω ότι αξίζει τις δοκιμές και τα υλικά είναι φθηνά. 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2015, 09:56:15 μμ από Ιωσήφ Τορρένς »
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Thanos Zarouchliotis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 02:00:26 πμ »
Κυριε Ιωσηφ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, θα το δοκιμασω πρωτα  στο αλλο μισο της κολοκυθας .
Με τις αναλογιες θα πειραματιστω και θα ανεβασω τα αποτελεσματα.
Και παλι ευχαριστω.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 08, 2016, 10:29:09 πμ »
Κυριε Ιωσηφ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, θα το δοκιμασω πρωτα  στο αλλο μισο της κολοκυθας .
Με τις αναλογιες θα πειραματιστω και θα ανεβασω τα αποτελεσματα.
Και παλι ευχαριστω.

Καλή Χρονιά ! Υγεία και καλές κατασκευές !

Πειραματίσου πρώτα με άλλες κολοκύθες. Το άλλο μισό οχταράκι φύλαξέ το για το τέλος, όταν θα είσαι ευχαριστημένος από τις δοκιμές.

Και κάτι ακόμα. Κοίτα να γίνει λεπτή η επίστρωση ... μην μας βγεί πολύ βαρύ ...
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Tags: