Κύριε Φίλιο,
θεωρώ ότι όλοι εκφράζουν μία γνώμη βασισμένη στην εμπειρία και τον τρόπο που δουλεύουν.
Η μέθοδος που περιγράφετε πιθανόν να δώσει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην κατασκευή σκαφών με "λίγες" δούγες.
Τα λάθη που γίνονται είναι από το ελλειπές λύγισμα ώς το κατάλληλο ταίριαγμα μεταξύ των δουγών σε καλούπια που δεν έχουν την τέλεια γεωμετρία και που οδηγούν σε περιοχές με πολύ λεπτό ξύλο (συνήθως πάνω στις κολλήσεις) ή στη χειρότερη, σε ξετρυπήματα (έχω ξετρυπήσει εγώ ...

).
Η μέθοδος, όπως την περιγράφετε, φαίνεται να με γλυτώνει από τέτοια ατοπήματα ...
Πιθανόν βέβαια να δημιουργεί άλλα θέματα.
Για αυτό περιμένω με αγωνία, όπως και πολλοί εδώ, για το βίντεο που θα ρίξει φως στα "σκοτεινά" σημεία της μεθόδου.
Στην τελική, ο καθένας θα αποφασίσει για τον εαυτό του, ποιά είναι η μέθοδος που ταιριάζει στις δεξιότητες, τα εργαλεία και τον τρόπο εργασίας του.
Δεν είναι όλοι οι τρόποι για όλους αλλά καλό είναι να έρθουμε σε επαφή με κάθε δυνατή μέθοδο. Ετσι, από κάθε μία μπορούμε να πάρουμε στοιχεία που θα προσθέσουν ή θα αλλάξουν την προσωπική μας μέθοδο προς το καλύτερο.
Σε αναμονή του βίντεο με αγωνία!!!
Εχω και σκάφος να φτιάξω ...