καλες κατασκευες!!!πολυ ομορφος ,φαρδυς και λειτουργικος-μου αρεσει πολυ η αισθηση -εικονα του μασιφ ξυλου (στο δικο μου εκανα
''ζεμπεκια'' ....εβαλα καπακι απο ενα παλιογραφειο)....ενα μπραβο για την επαναχρησιμοποιηση υλικων-κι'αλλο μπραβο για την μεγκενη !!!αληθεια ειναι ευκολοχρηστη?
Φίλε η μέγγενη ειναι απίστευτα χρηστική.
Οταν την έφτιαχνα, σημείωση δεν ειναι δικιά μου πατέντα,ειναι σχέδιο κατεβασμένο απο το διαδίκτυο, έλεγα οτι θα πιάνει τσάμπα χώρο, αλλα απο την πρώτη φορά που την χρησιμοποίησα,έβαλα στην άκρη μια μεταλλική που εχω.
Η ιδιαιτερότητες της μεγγενης αυτής ειναι οτι:
Μπορεις να κανεις αλλαγή γωνίας στα μάγουλα απο την κατω βίδα, κατι που γινεται πανεύκολα με το ενα χέρι αφου στο κατω σπειρωμα και εσωτερικά υπαρχει ένας ξύλινος δίσκος που βοηθάει να γινεται γρήγορα η περιστροφή ενως εσωτερικού παξιμαδιού, που ή σπρώχνει την κατω μεριά να ανοίξει, άρα τα μάγουλα κλείνουν, ή χαλαρωνει και αφήνει το επάνω σπειρωμα να κανει την δουλειά του.
Άλλο συν αυτής της καταςκευης ,για μένα ειναι οτι δεν μένει μόνιμα πανω στον πάγκο.
Μπορεις να τη στηρίξεις με νταβιδια η με ενα κεντρικό κάθετο μπουλόνι το οποίο την αφήνει και να περιστραφη εαν βρίσκεται σε γωνία, στον πάγκο επάνω.
Εχει πολυ καλο πιάσιμο και το κοστος της γενικά δεν ειναι μεγάλο, κάπου στα 15ευρο με ξυλα που θα εχεις στο εργαστήριο σου.
Ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά.
