Αποστολέας Θέμα: Θα το κάνατε επαγγελματικά;  (Αναγνώστηκε 1745 φορές)

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
Θα το κάνατε επαγγελματικά;
« στις: Αυγούστου 26, 2015, 06:37:22 μμ »
Ερώτηση που προέκυψε - εντελώς φυσικά - ανάμεσα σε μπύρες κρασιά και τσίπουρα στις διακοπές.. Και εξηγούμαι: Αν υπήρχε η δυνατότητα θα το επιλέγατε για κυρία επαγγελματική ασχολία; Δε λέω να πουλήσεις ένα όργανο το χρόνο, αλλά να δουλεύεις αποκλειστικά πάνω στην τέχνη και να ζεις μόνο από αυτό.. Θα "χάλαγες" το χόμπι για να το κάνεις επάγγελμα; Και άλλα τέτοια φιλολογικα...
Απαντάω πρώτος: θα το έκανα αν το είχα ανακαλύψει 10 χρόνια νωρίτερα ή και τώρα αν είχα μόνο τον εαυτό μου να συντηρησω.. Θα έπρεπε να βρω άλλο χόμπι όμως μετά..
Εσείς;
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
Απ: Θα το κάνατε επαγγελματικά;
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 26, 2015, 10:33:55 μμ »
Λίγο περίεργη ερώτηση και το ίδιο και η απάντηση, αν το κανείς επάγγελμα πρέπει σε όλα να εισαι άψογος, πράγμα δύσκολο για έναν που ξεκινά τώρα, άρα θέλει πολύ εμπειρία  και πολλές κατασκευές γιατι η επανάληψη σε κανει καλύτερο πράγμα δύσκολο για έναν καινούργιο, δεύτερων ο χρόνος που χρειάζεται για την κατασκευή ειναι μεγάλος και δεν πληρώνετε, ακόμη και οι καλύτεροι επαγγελματίες σε αυτές της καταστάσεις που επικρατούν τώρα τα χρήματα που περνούν τα θεωρώ ελάχιστα διότι τα έξοδα ειναι μεγάλα και σε συνάρτηση, κόστος - πωλήσεις - χρόνος κατασκευής, στο τέλος το ποσοστό κέρδους σίγουρα ειναι μικρό, άρα πρέπει να κινήθεις σε μεγάλες ποσότητες (μεγάλη παραγωγή) με οποιοδήποτε ρίςκο για να  μπορέσεις στο τέλος να έχεις ενα καλύτερο ποσοστό κέρδους, όπως και να έχει η συζήτηση θα πρέπει να εξεταστεί σε πολλές παραμέτρους, μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε θα έχει ενδιαφέρων
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2015, 04:10:20 μμ »
Αδερφε δεν ήθελα να σου απαντήσω έτσι πρόχειρα γι' αυτο καθυστέρησα την απάντηση μου...
Να σου παρουσιασω πρωτα τα έξοδα σε ετήσια βάση...
TEBE 4200 ευρώ
ας πούμε χωρίς ενοίκιο ο χώρος (αντίθετα 1200 ευρώ για μια τρύπα-καλά και να υπάρχει βάλε τα μισα ενφια)
ας πούμε οτι από πάνω από το εργαστήριο είναι μόνο το σπίτι σου και δεν σε αναγκάζουν να βάλεις πυροσβεστήρες (αντίθετα 100 ευρω)
λογιστής 720 ευρώ
ας πούμε οτι δεν θα χρησιμοποιήσεις αμάξι για τα του εργαστηρίου
ας πούμε ένα ρεύμα 1000 ευρώ (που συνήθως είναι τα διπλά)
ας πούμε οτι υπάρχουν όλα τα μηχανηματα/εργαλεια τα βασικά (αντίθετα άστο να πάει άστο άστο πονάει άστο)
και να βάλουμε και την αγαπητή εφορία ας πούμε οτι έχεις ένα σπίτι και ένα αμάξι και δήλωσες μηδέν ευρώ οτι έβγαλες μόνο από τα τεκμήρια κάτω από 2000 ευρώ δεν πέφτεις...και δεν εχω βάλει τέλος επιτηδεύματος γιατί τα 3 πρώτα χρόνια δεν θα πληρώσεις

Άρα με τα ΒΑΣΙΚΑ έξομα που σκέφτομαι τώρα θέλεις 8 στην καλύτερη με 15 χιλιάρικα το χρόνο έξοδα...

ΑΡΑ αδερφε φτιάξε όσο μπορείς όργανα να κάνεις το χόμπι σου, πούλα κιόλας αν μπορείς δεν είναι καθόλου κακό ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ...είτε για χαρτζιλίκι είτε για να βγάζεις ανέξοδα το χόμπι σου

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια,καρυδια,κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2015, 08:11:21 μμ »
Γεια και χαρά σας.
Εγώ θα δώσω ένα κίνητρο ακόμα για κουβένα.
Διάβασα πως έχει επιδότηση για εργαστήριο οργανοποιας στο καινούριο  ΕΣΠΑ(αν βγεί).

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2015, 09:10:38 μμ »
δεν μπορω να πω με σιγουρια γιατι εχω τοσο μα τοσο αγχος τωρα που το εχω χομπυ .Φαντασου να το κανεις και δουλεια. Παντως θα το εκανα μονο αν εκρινα οτι τα οργανα που φτιαχνω ειναι αψογα....................
αλλα μετα θα επρεπε να βρω κι ενα αλλο χομπυ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2015, 11:46:25 μμ »
Φίλοι metallika και μαστροΠλιακωνη, μαγαζί έχω και τα ξέρω τα έξοδα πολύ καλά και απο την καλη και απο την ανάποδη.... Δεν αναφερομουν τόσο στο αν θα "έβγαινε" οικονομικά σαν επιχείρηση, όσο στο αν υπαρχουν αναμεσα μας κάποιοι που θα ήθελαν να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με αυτό, όλη μέρα και όλη νυχτα, ανάγοντας κατα συνέπεια το χόμπυ σε επάγγελμα και γιατί όχι μελετώντας συστηματικα ακόμα και σε επιστήμη.. Με απλα λογια και βγάζοντας το οικονομικό απέξω, είσαι τόσο "κολλημένος" με το χομπυ ώστε να θες να δουλέψεις μονο πανω σε αυτό? Είσαι υπέρ του "κάνε το χόμπυ δουλεια"? Ή πιστεύεις οτι δεν πρεπει να χαλασεις ενα πολύ ωραίο χόμπυ μετατρέποντας το σε μια δουλεια που τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο ωραία? Το οικονομικό μπορεί να γίνει καλό η κακό. Η σχέση σου με την οργανοποιια θα γίνει καλύτερη ή χειρότερη?

δεν μπορω να πω με σιγουρια γιατι εχω τοσο μα τοσο αγχος τωρα που το εχω χομπυ .Φαντασου να το κανεις και δουλεια. Παντως θα το εκανα μονο αν εκρινα οτι τα οργανα που φτιαχνω ειναι αψογα....................
αλλα μετα θα επρεπε να βρω κι ενα αλλο χομπυ

Ωραία προσέγγιση.. Σε αυτή τη βαση ξεκίνησα την κουβέντα...

Διάβασα πως έχει επιδότηση για εργαστήριο οργανοποιας στο καινούριο  ΕΣΠΑ(αν βγεί).
Ισχυει (αν βγει)
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

Tags: