Αποστολέας Θέμα: Ευθυγράμμιση τάστων Ακουστικη κιθαρα  (Αναγνώστηκε 1470 φορές)

Γιώργος Γκογκος

• Jr. Member
  • **
Ευθυγράμμιση τάστων Ακουστικη κιθαρα
« στις: Αυγούστου 07, 2015, 12:41:30 πμ »
Καλησπερα εχω μια κιθατα gunvor τον 130 ευρω.Το υψος των χορδων οταν την αγορασα ηταν απαραδεκτο,πολυ ψηλο με δυσκολια στο παιξιμο.Ειχα λιμαρι το κοκαλο του καβαλαρη  και κατεβηκε αρκετα.Ειχα τριψει και ταστα με ενα τακο.Εκανα τον ελεγχο με ενα παρομιο εργαλειο σαν το fret locker,και στα 3/4 τις κιθαρας υπαρχει πολυ μικρο μπαλαντζαρισμα.Ερωτηση:οταν κανουμε την ευθυγραμμιση πρεπει τα ταστα να ειναι 100% ομοια στο υψος?δλδ με το fret locker να μην υπαρχει κανένα μπαλντζαρισμα?(Mαλλον αυτο θα ειναι το ιδανικο αλλα ειναι δυνατον να γινει  100% ?)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2015, 02:14:39 πμ από Γιώργος Γκογκος »

Παύλος Νιαούρης

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 28
Απ: Ευθυγράμμιση τάστων Ακουστικη κιθαρα
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 08, 2015, 11:00:58 πμ »
  Γιώργο καλημέρα . Δέν ξέρω τί είναι τό fret locker , εγώ θά σού πώ πώς τό κάνω μέ μιά πήχη . Πρώτα λάσκα τή βίδα τής βέργας άν έχει μέχρι νά έρθει σχεδόν ευθεία . Σ΄ευτό τό σημείο τά τάστα πρέπει θεωρητικά νά εφάπτονται όλα στόν πήχη . Στήν πράξη , καί επειδή σχεδόν πάντα έχουμε πίσω κλίση , ειδικά όταν δέν υπάρχει βέργα , τό ζητούμενο είναι κανένα τάστο νά μήν είναι χαμηλότερο από τά διπλανά του , δηλαδή η πήχη νά μήν πατάει στό (στά ) προηγούμενο καί τό (τά ) επόμενα καί σ'αυτό αφήνει κενό . Επίσης προσοχή , τά τάστα μετά τόν τάκο πρέπει νά ξαναστογγυλέψουν στό πάνω μέρος .

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Ευθυγράμμιση τάστων Ακουστικη κιθαρα
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 08, 2015, 04:27:26 μμ »
Να συμπληρωσω και γω στα παραπανω
Επειδη με το εργαλειο που  περιγραφεις κοιτας την απολυτη ευθυγραμιση  σε 3-4 ταστα ειναι πολυ σημαντικο αυτα να μην εχουν μπαλατζαρισμα αλλιως αν κατεβασεις τις χορδες χαμηλα θα εχεις τριξιματα 
Με το εργαλειο που περιγραφεις μπορεις να δεις αν τυχον καποιο ταστο εχει ξεκαρφωθει και εξεχει απο τα υπολοιπα αν τα εχεις λιμαρει ακομα και με κοντη λιμα δεν θα υπαρχει προβλημα

Tags: