ευχαριστώ παιδιά!
Εμένα μέχρι στιγμής με καλύπτει σχεδόν απόλυτα από στήσιμο - αν εξαιρέσω το μπράτσο που δεν μου αρέσει η αίσθηση του "κυλινδρικού", κακώς το αποφάσισα, συνήθως φτιάχνω σε σχήμα "V"
όταν λέω "στήσιμο" εννοώ την γεωμετρία του γενικά, το σκάφος είναι ίδιο, αλλά σ' αυτό αντιμετώπισα και κάτι προβλήματα που είχα με την ταστιέρα χαμηλά (πάνω στο καπάκι) - στο πρώτο δεν έβγαλα αντίστοιχο "λαμπερό" ήχο σε κείνη την περιοχή...
Για το αισθητικό τι να πω, σας έχω γεμίσει και φωτογραφίες, το έβαλα σε μια βάση στη μέση του σαλονιού και δεν χορταίνω να το κοιτάω.
Και ο ήχος μου αρέσει πολύ, ξέρω ότι στο youTube δεν ακούγεται όπως είναι (καμμιά φορά ακούγεται και καλύτερα) αλλά και εκεί είμαι καλυμμένος.
καμπανιζει ωραία.... μου αρεσει και ο ήχος
βεβαια αν δε το ακουσεις ζωντανα.... ποτε δεν είσαι σίγουρος...
συμπερασματα από τον κεδρο;
ο κέδρος μου αρέσει γενικά: μετά από τρεις-τέσσερεις μπαγλαμάδες, αυτό είναι το δεύτερο καπάκι κέδρου σε μπουζούκι. Το πρώτο ήταν στην "τριχορδοποίηση" αλλά εκεί από φόβο για την αντοχή του το είχα αφήσει λίγο παχύ, παρ' όλα αυτά και εκεί μου άρεσε.
Έχει ένα "γρέζι" ο κέδρος, κάτι πρίμο που αχνοφαίνεται στο βάθος , κουδουνίζει και λίγο (ίσως το "καμπανίζει" που λέει κι ο Γιώργος, ή να πω "τζουραδίζει" δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς όπως καταλαβαίνετε) - γενικά έχει κάτι απρόβλεπτο σε σχέση με το έλατο που είναι πιο "σοβαρό", πως να το πω... σαν να πηγαίνει στη δεξίωση με τζην ενώ οι άλλοι φοράνε τα κοστούμια...
δεν έχω και καμμιά μεγάλη εμπειρία για να λέω σοφίες, δεύτερο μπουζούκι είναι... πάντως θα ξαναχρησιμοποιούσα σίγουρα κέδρο, αν μάλιστα τύχει και ξαναβρώ ίδιο καπάκι - δεν το συζητώ, το παίρνω επί τόπου.