Αποστολέας Θέμα: Μέγγενη  (Αναγνώστηκε 7072 φορές)

Metallikas

• Hero Member
Μέγγενη
« στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 05:47:10 μμ »
Ποιά από τις δύο θα επιλέγατε? Μήπως η δεύτερη είναι υπερβολή για την οργανοποιία?

http://kentrovidas.gr/showprod.php?id=6816

http://kentrovidas.gr/showprod.php?id=6815

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
Απ: Μέγγενη
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 06:46:21 μμ »
Αχιλέα,όλες κάνουν αλλά από τις καλύτερες είναι αυτή που παίρνει και γωνία, και έχει ενσωματωμένα τακάκια για να μην πληγώνουμαι τα αντικκείμενα από ξύλο,όταν σφίγγουμαι,είναι ακριβή όμως η πουταν@τσα.http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/705755/Patternmakers-Vise.htm
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

oblivion83

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 08:18:26 μμ »
Εγω έχω την πρώτη της φωτογραφίας σαν έξτρα μέγγενη και είναι σούπερ για τα λεφτά της. Επίσης μπορέι και αυτή να πάρει Ξύλινους τάκους γιατι το μπροστά μερός έχει βίδες άρα βγάζεις το μέταλικό στοιχείο και κουμπόνεις ξύλο.
Η προσπάθεια μετράει

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 07:36:35 μμ »
Αχιλέα,όλες κάνουν αλλά από τις καλύτερες είναι αυτή που παίρνει και γωνία, και έχει ενσωματωμένα τακάκια για να μην πληγώνουμαι τα αντικκείμενα από ξύλο,όταν σφίγγουμαι,είναι ακριβή όμως η πουταν@τσα.http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/705755/Patternmakers-Vise.htm

Κι εγω αυτην εχω τωρα αφου πρωτα αγορασα κανα 4αρι αλλες μεγκενες εξισου καλες αλλα οχι για οργανα,με αποτελεσμα να πληγωνονται τα ξυλα και φτου κι απ την αρχη.......
Οταν αγορασα την πρασινη,ειπα πως αυτην επρεπε να ειχα αγορασει πρωτα και μετα να αρχισω να φτιαξω το πρωτο μου οργανο.....τοσο πολυ ειμαι ευχαριστημενος !!!!
Τα λεφτα της τα αξιζει μεχρι τελευταις δεκαρας και ειναι σιγουρο πως και τωρα να μην την παρεις,καποια στιγμη σιγουρα θα την αγορασεις.
Εγω την συστηνω ανεπιφυλακτα !!!!!!!

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 08:34:55 μμ »
εγω πηρα σημερα την πρωτη stanley με μπιλια... 25€ :'( κ εδω την εχει 19...
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 08:41:37 μμ »
αυτή με την μπίλια μου φάνηκε λίγο ψεύτικη εσύ που την δούλεψες πως την είδες?

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 11:19:45 μμ »
Εχω πάρει τη δεύτερη του λινκ φθηνότερα ;D
Ο λόγος δεν ήταν για την οργανοποιία αποκλειστικά
Ήθελα μια θηριώδη μέγγενη για να σφίξω μια ατσάλινη ντίζα 5mm του εμπορίου για να της κάνω σπείρωμα με βιδολόγο ;D για χρήση truss rod  στις κιθάρες μου και αφού χάλασα δυο τρείς βιδολόγους απο καρβίδιο με την κ..οντίζα που ήταν πάνσκληρη φτιάχνοντας δυο-τρεις βέργες εγκατέλειψα το σχέδιο και έκτοτε χρησιμοποιώ έτοιμες ;D
Και μου έμεινε το θεριό
Με τα ξύλα τα καταφέρνω καλύτερα ;D

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 11:05:51 πμ »
δεν την δουλεψα ακομη αλλα ειχα δει μια παρομοια απο lidl μιρη σε ενα φιλο και ηταν βολικη..το stanley με παρεσυρε...
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 11:31:46 πμ »
Και εδω εχει παγκου..
https://www.fine-tools.com/spindel.html
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 09:09:22 μμ »
Mary Τελικά αγόρασα πριν πολύ καιρό την δεύτερη αλλά σε 6 ίντσες και την χρησιμοποίησα......σε οτιδήποτε άλλο εκτός από οργανα

filios

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 6 guitars 3 bouzoukis
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 27, 2017, 08:10:26 πμ »

Φίλοι μου η αναζήτηση σας για μέγγενη με έκαμε να ψαχτώ και σας ευχαριστώ
Έχω 3- 4 μέγγενες διαφόρων διαστάσεων τις οποίες χρησιμοποιούσα για κατασκευές οργάνων αλλά και για άλλες κατασκευές και χοντρότερες δουλειές
Μία μέγγενη πολύ όμορφη και εύχρηστη αλλά από κράμα αλουμινίου έδωσα στην κόρη μου για τις κατασκευές της Την μέγγενη αυτή μου την χάρισε πριν μερικά χρόνια ένας καλός φίλος που δυστυχώς δεν βρίσκεται μαζί μας πια Λοιπόν οι αναζητήσεις σας με έκαναν να την ψάξω στο διαδίκτυο και με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι είναι μία από τις καλύτερες για hobbyists με πολλαπλές χρήσεις και λειτουργίες Ψάχνοντας βρήκα ότι είναι η μέγγενη που χρησιμοποιεί ο Hose Romanillos
Είναι Ελβετική Η τιμή της κάπως απαγορευτική 300 – 350 δολάρια!! Περιττό να πω ότι την πήρα πίσω από την κόρη μου
Προσπαθώ να βρώ 2-3 εξαρτήματα που έγιναν misplaced
Και το όνομα της που ταιριάζει με την χρήση της Hobby Zyliss vise

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 20, 2018, 02:11:35 μμ »
Έχω μια μέγγενη κλασική σταθερή με μεταλλικά χείλη.. θέλω να της βάλω ξύλινα για να μην χρειάζεται να έχω συνεχώς τακους..Να βάλω σκληρό η μαλακό ξύλο?Μαονι κάνει που μου περισσεύει?

Sparus auratus

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 22, 2018, 06:47:12 μμ »
Μια χαρά είναι το μαόνι. Έχω βάλει κι εγώ στη μία από τις σιαγώνες της μέγγενης (δεν είχα αρκετό  για την άλλη) και κάπου διάβασα ότι θεωρείται μαζί με το σφενδάμι από τα καταλληλότερα ξύλα γι' αυτή τη δουλειά. Αυτά αν μιλάμε για μέγγενη ξυλουργού.

Για μέγγενη μηχανουργού (η κλασική που βιδώνει πάνω στον πάγκο) μπορείς να πάρεις έτοιμες σιαγώνες με επένδυση από λάστιχο που κολλάνε πάνω στις σιαγώνες της μέγγενης με μαγνήτες. Δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά φαίνονται καλή λύση και δεν είναι ακριβές.
Απ' τον κόσμο αυτόν τον ψεύτη είμαστε περαστικοί,
πριν τον νιώσουμε τον ζούμε και περνάμε βιαστικοί

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 22, 2018, 08:16:49 μμ »
Δεν ήξερα ότι υπήρχε κτ τέτοιο.. φαίνεται τέλεια ιδέα!Ευχαριστώ  Metallica!!!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 22, 2018, 08:48:02 μμ »
Για την μεγγενη μπορει να μπει και δερμα στις σιαγονες. Στην δικια μου εβαλα το 2006 που την πηρα ενα χοντρο δερμα πανω απο 1 χιλιοστο στις σιαγονες. Ηταν απο κατι παλια μποτακια μου. Το κολλησα με βενζινοκολλα και δουλεευι μια χαρα. Απο το 2006 μεχρι τωρα δεν εχει χρειαστει να το αλλαξω ακομη. Το πλεονεκτημα σε σχεση με το ξυλο ειναι οτι λογικα αφου θα εχει μικροτερο παχος δεν σου μειωνει το ευρος του ανοιγματος της μεγγενης. Εχω χρησιμοποιησει την μεγγενη για να σταθεροποιησω  και λουστραρισμενα οργανα και δεν τα πληγωσε. Πιστευω πως ειναι καλη λυση.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Tags: