Αποστολέας Θέμα: Ρασπα  (Αναγνώστηκε 11438 φορές)

letasos

• Sr. Member
Απ: Ρασπα
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 17, 2016, 09:40:32 πμ »
Παιδια , επαναφεροντας λιγο το θεμα για ρασπες , μηπως υπαρχει καμια γνωμη για τις ρασπες της Bacho σε σχεση με αυτες της Stanley . Γενικα τι γνωμη εχετε για την Bacho σαν εταιρια ( ειναι σουιδικη - τoυλαχιστον ετσι διαφιμιζει τα προιοντα της ) .

Sparus auratus

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 17, 2016, 02:35:53 μμ »
Η Bahco είναι σουηδική πολυεθνική και φτιάχνει τα εργαλεία της σε διάφορες χώρες. Παλιά είχε εξαιρετικό όνομα, τώρα εξαρτάται από το τι θα πάρεις.
Προσωπικά έχω δύο φτηνά πριόνια που είναι απαράδεκτα, μία ρυθμιζόμενη γωνιά (combination square) που δεν είναι 90 μοίρες, λίμες (ίσια μονής κοπής για γενική χρήση και τριγωνικές για να ακονίζω τα πριόνια) που είναι εξαιρετικές και αξίζουν τα λεφτά τους (είναι ακριβότερες από το μέσο όρο) και ένα πριόνι ξυλοκοπτικής που είναι πολύ καλό και φτηνό. Οι λίμες και η γωνιά είναι φτιαγμένα στην Πορτογαλία, τα άλλα δεν θυμάμαι.
Στη δουλειά έχω δει πολλά σετ από καρυδάκια που φαίνονται πολύ καλά και έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για τις ξύστρες που φτιάχνει.
Ράσπες δεν έχω δοκιμάσει ούτε Bahco ούτε Stanley, αλλά σε καταστήματα με εργαλεία που έχω δει αυτές της Stanley δεν μου γέμισαν το μάτι. Η Stanley όσον αφορά τα εργαλεία ξυλουργού (πλάνες, παστράγγουλα κλπ) δεν έχει καμία απολύτως σχέση στην ποιότητα σήμερα συγκριτικά με παλιά (μέχρι τη δεκαετία του 60).
Αν θέλεις ράσπα για να φας μεγάλη ποσότητα ξύλου γρήγορα, πιστεύω ότι θα κάνεις τη δουλειά σου με μια φτηνή ράσπα, αλλά η επιφάνεια που θα αφήσει θα χρειαστεί αρκετή δουλειά μετά με ξύστρες και γυαλόχαρτο για να γίνει λεία.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Απ' τον κόσμο αυτόν τον ψεύτη είμαστε περαστικοί,
πριν τον νιώσουμε τον ζούμε και περνάμε βιαστικοί

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 18, 2016, 02:58:05 μμ »
ακριβες ρασπες,ειναι και καλυτερες..!!
https://www.fine-tools.com/feile.html

http://www.pothierenterprises.com/old/rasps.php
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

letasos

• Sr. Member
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 07:14:34 μμ »
Φιλε Sparus , σ'ευχαριστω για την απαντηση σου . Ρασπες φτηνες εχω και κουτσα στραβα κανω την δουλεια μου , οπως το ανεφερες και συ , με αρκετη δουλεια μετα σε γιαλοχαρτησμα . Απλως ηθελα καποια γνωμη απο τους παλιοτερους του φορουμ και με μεγαλητερη εμπειρια ως αναφορα τις καπως πιο επωνυμες της ελληνικης αγορας . 
Η αποκτηση των κορυφαιων εργαλειων ειναι ονειρο του καθενος Mary , ομως ειναι μια πολυτελεια , που σπανια μπορει να επιτρεψει στον εαυτο του ενας ερασιτεχνης .

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 09:04:04 μμ »
Δυστυχώς στην εποχή της Κίνας τα ονόματα και οι μάρκες δεν λένε μάλλον τίποτα. Να πας σε ένα μαγαζί να τις δεις από κοντά και οποία σου γεμίσει πιο πολύ το μάτι. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να δώσεις πάνω από 10-15 ευρώ.

Ιωάννης Γ.

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Της αρκούδας.
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 09:13:34 μμ »
Γενικά πιστεύω δεν είναι απαραίτητα τα κορυφαία εργαλεία (ειδικά χειρός)

Όπως πχ τα σκαρπέλα kirschen υπάρχουν σίγουρα φθηνότερα που κάνουν εξίσου καλή δουλειά, σκοπός είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να γλιτώσουμε χρήματα.

Χαιρετισμούς από την παγωμένη Γερμανία.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 10:01:57 μμ »
από την παγωμένη Γερμανία.

και εδω ελλαντα παγωνια εχει, στο σπιτι με τα μπουφαν τριγυρναμε, σπαρτιατικα πραγματα λεμε  {celebrate015}

να πω και γω την γνωμη μου για τις ρασπες...
μικρος ειχα παρει μια απο το χρωματοπωλειο της γειτονιας μου, πολυ ακριβη μου φανηκε, μαζι με ενα πριονι επισης ακριβο.
εκτοτε εχω παρει αρκετα πριονια, τα οποια και εχουν πεταχθει, οπως και το ιδιο με τις ρασπες...
η τελευταια ρασπα π.χ. που πεταξα ηταν του πρακτικερ αυτη με την πορτοκαλι λαβη, φθηνη, δεν θυμαμαι τωρα μαρκα, αν θελετε να πω αυριο, εχω κρατησει της ιδιας μαρκας την στρογγυλη λιμα διοτι δεν ειχα αλλη...

τα μονα πριονια που εχω κρατησει ειναι το 1ο που πηρα και ενα που μου ειπε ο μεταλικας (σε ευχαριστω!)
και την ΠΑΛΙΑ την ρασπα, αθανατο μιλαμε το εργαλειο!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 19, 2016, 11:41:25 μμ »
Εγω εχω αυτη και με εχει βγαλει παλικαρι μεχρι τωρα σε πολλες δουλειες...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xshitnto+rasp.TRS0&_nkw=shitnto+rasp&_sacat=0
Καμια σχεση με τις κοινες-φθηνες  ρασπες που εχω χρησημοποιήσει  κατα καιρους.... Εχει δύο οψεις, μια τραχια και μια πιο λεπτη... Κανει σχεδόν για τα παντα... και η τιμή της σε σχεση με την ποιότητα ειναι παρα πολύ καλη....  Υπαρχουν και βιντεο στο youtube

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 08:24:13 πμ »
ποιά εννοείς ? ο σύνδεσμος που έβαλες (εκτός κι αν κάνω κάποιο λάθος) βγάζει την αναζήτηση με πολλά αποτελέσματα.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xshitnto+rasp.TRS0&_nkw=shitnto+rasp&_sacat=0
Καμια σχεση με τις κοινες-φθηνες  ρασπες που εχω χρησημοποιήσει  κατα καιρους.... Εχει δύο οψεις, μια τραχια και μια πιο λεπτη... Κανει σχεδόν για τα παντα... και η τιμή της σε σχεση με την ποιότητα ειναι παρα πολύ καλη....  Υπαρχουν και βιντεο στο youtube

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 08:33:28 πμ »
Καλημερα....
Εγω νομιζω πως ''φτηνο και καλο''.....δεν πανε μαζι!!!

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 10:36:49 πμ »
ποιά εννοείς ? ο σύνδεσμος που έβαλες (εκτός κι αν κάνω κάποιο λάθος) βγάζει την αναζήτηση με πολλά αποτελέσματα.

H ιδια ειναι Μανο αλλα απο αλλους πωλητες με αλλη τιμη. Την εχει και ο dimizparts. Πιο πολυ με πριονι μοιαζει. Φανταζομαι ειναι για χοντρες δουλειες.

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 10:49:23 πμ »
Πριονοτή ράσπα Shinto 200mm.
δεν την εχω χρησιμοποιήσει  μονο απο βιντεο την ξερω!
! No longer available

Μαρία Γ.

• Sr. Member
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 10:54:07 πμ »
εδώ την βλέπουμε πιό καθαρά.!
! No longer available

Λευτερης Κυρ.

• Full Member
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 06:39:48 μμ »
Εγω την πηρα απο ebay γυρω στα 18 ευρω πριν απο ενα χρονο περιπου και μου εχει κανει παρα πολυ καλη δουλεια... Δεν ειναι μονο για χοντρες δουλειες. Η λεπτη μερια της αφηνει μικρα σημαδια (για ρασπα παντα)... Γενικα, σου λύνει τα χερια... αλλα ειναι μονο για επιπεδο γαρμπαρισμα... Οσων αφορα τη σχεση ποιοτητας-τιμης, μη φοβασαι καθολου...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 20, 2016, 07:06:37 μμ »
Καλημερα....
Εγω νομιζω πως ''φτηνο και καλο''.....δεν πανε μαζι!!!
Το νομίζεις Εσύ και όλοι εμείς που έχουμε πετάξει λεφτά σε δεύτερης ποιότητας εργαλεία και έπειτα αγοράσαμε τα καλά και ακριβα

Tags: