Γνώρισα τον Παύλο το 2008 όταν του πήρα συνέντευξη στο πλαίσιο της έρευνάς μου για τους Έλληνες οργανοποιούς. Με δέχτηκε αμέσως, έτσι απλά και χωρίς πολλά-πολλά μου διηγήθηκε την δική του ιστορία στην οργανοποιία. Μιλήσαμε αρκετές φορές και μάλιστα κάποια εποχή μου είχαμε σκεφτεί να πάω για βοηθός του στο εργαστήριο. Το θεωρώ φίλο μου παρόλο ότι δεν βλεπόμαστε συχνά. Νομίζω ότι έχει βάλει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην κατασκευή κλασσικής κιθάρας στη χώρα μας και από τους περισσότερους θεωρείται ο καλύτερος κατασκευαστής κλασσικής κιθάρας που έχουμε. Ακούραστος και πάντα ανήσυχο πνεύμα, μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά (από πολύ πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ) ακόμα το ψάχνει, με μετρήσεις, νέες μεθόδους, νέα υλικά κτλ.
Σαν δική μου μικρή συμβολή στο θέμα που άνοιξε ο Στέλιος , δίνω το παρακάτω link όπου είχα δημοσιεύσει μια περίληψη της ιστορίας του, όπως την κατέγραψα το 2008.
http://greekluthiers.wordpress.com/2008/03/30/gypas/ΥΓ
Ζητώ την κατανόησή σας γιατί διαπιστώνω ότι κάποιες φωτογραφίες δεν εμφανίζονται, αλλά θέλει κάποια δουλειά για να τις βρώ και να τις ξανανεβάσω.