Αποστολέας Θέμα: ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ.....  (Αναγνώστηκε 1902 φορές)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ.....
« στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 11:00:09 μμ »
Γεια σας παιδιά...

Έχω πάθει πλάκα με ένα τρίχορδο μπουζούκι που μου έδωσε για ξεσκευρωμα βασικά αλλά στην πορεία βγήκαν όλα τα προβλήματά του.....

Ας τα πάρουμε από την αρχή....
Με την πρώτη ματιά είδα ότι οι χορδές ήταν ψηλά αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το εξής,οι χορδές ήταν ψηλά και στο προσκέφαλο......Το μυαλό μου πήγε στην εκδοχή πως σε κάποια θερμοκρασία (καλοριφέρ-πορτ μπαγκαζ) εκτέθηκε ,μαλάκωσε η κόλλα και όπως ήταν φυσικό....γλίστρησε η ταστιερα και τα σήκωσε όλα....!!!

Το συζήτησα με τον ιδιοκτήτη φίλο μου και μου είπε πως δεν χει συμβεί κάτι τέτοιο και πως το προσέχει σαν τα μάτια του....στα 25 χρόνια που το έχει.

Έβγαλα τα ταστα,γυαλοχαρταρισα την ταστιερα,την έφερα στην ευθεία και είναι όλα έτοιμα να βάλω καινούργια ταστα.
Ξεκινάω ταστα από την τρύπα προς το καραολο.
Όλα πήγαιναν καλά και έφτανα στο ταστο της νότας ΡΕ (12),εκεί λοιπόν με περίμενε μια έκπληξη......νιώθω στο χέρι μου κάτι να κουνιέται και το ψάχνω.....είδα ότι η μισή ταστιερα ξεκόλλησε ή ήταν ξεκολλημένη και δεν το είχα προσέξει ......στον αέρα λέμε....
Τι να κάνω λοιπόν,βάζω κόλλα την δένω με λάστιχο και σφιγκτήρες και την αφήνω να κολλήση.

Μετά από ένα 24ωρο αφού κόλλησε η ταστιερα συνεχίζω τα ταστα.
Τελείωσα με τα τάστα και πιάνω το μπουζούκι απο το καραολο να δω την κλιση της ταστιερας και ποσο πισω πηγε με τα ταστα.
Πιέζω με το ένα χέρι στη μέση της ταστιέρα περίπου στο ύψος του ΛΑ, και εκεί με περίμενε άλλη μια φοβερή έκπληξη.....Πίσω στο μάνικο είχε πάστα, και κοντά στο καράολο  είχε κάνει τσάκιση και είπα να το φτιάξω....
αλλά όπως πήγα να το κολλήσω  αυτό έκανε μπάλωμα και φαινόταν άσχημα..... Αποφάσισα να την βγάλω την πάστα και έτσι έκανα. Εδώ έρχεται η αποθέωση.....Η κόλληση στο καράολο είχε ανοίξει.....τα  >:( ......
ναι καλά διαβάσατε.....Πάλι καλά που έβγαλα την πάστα ......αλλιώς θα έβαζα χορδές και θα μου έρχονταν το καραολο στο κεφάλι....χαχααχαχχα
Ξανά μανά λοιπόν κόλλες και τα συναφή.....αύριο θα ξέρω τι τελικά έγινε  αν  κόλλησε ή όχι !!!!
Άσε που πρέπει να βάψω το μανικο πάλι.....

Ρε παιδιά είναι λογικά όλα αυτά; Σας έχουν τύχει και σε εσάς αυτά...????

Συγνωμη που δεν σκεφτηκα να τραβηξω φωτογραφιες αλλα νομιζω οτι τα εξηγησα αναλυτικα.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ.....
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 02:14:57 πμ »
Γιώργη,
συνηθισμένα προβλήματα στὶς ἐπισκευές φίλε μου!!!!! Ξεκινᾶς γιὰ ξεσκεύρωμα καὶ καταλήγεις ν' ἀλλάζεις καπάκι!!!! Χαχαχαχαχαχα!!!!

Ἐπίσης εἶναι πολύ συνηθισμένο τὸ ὅτι ὁ ἱδιοκτήτης "τὸ προσέχει σὰν τὰ μἀτια του!!!!!" ;D ;D ;D

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 09:17:53 πμ »
Κατάλαβα....μπλέξαμε δηλαδή,χαχαχα
Αλλά δέν πειράζει,απο της επισκευές μαθαίνουμε ....!!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 04:25:44 μμ »
ΕΛΑ ΡΕ ΣΥ...............25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΓΥΑΛΙΑ ΑΠ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ?

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ....................ΕΣΤΑΖΕ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΩΣΤΗ. ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 10:40:03 μμ »
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ.......!!!!!!!!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 11:27:34 μμ »
Γελάς φίλε Σταμάτη....;;;;;
Μιλάμε για τυρρανία....χαχαχαχαα

Tags: