Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Νοέμβριος 2014  (Αναγνώστηκε 63845 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Καλό μήνα σὲ ὅλους μας!!!!

Axilleass

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 7 (και συνεχίζουμε ! :) )
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Νοέμβριος 2014
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 01, 2014, 11:39:17 μμ »
Καλό μήνα !!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 10:59:27 πμ »
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΟ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΙΑ ΦΙΛΟ.............................

ΚΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΛΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΕΣ, ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΚΑΠΑΚΙΟΥ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΨΙΛΟ ΜΑΥΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΑΚΙ ΑΝΕΞΗΤΙΛΟ.
ΕΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 11:23:24 πμ »
Μηπως πυρογραφια καλυτερα; εχω να σου δωσω πυρογραφο καλο
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 11:53:31 πμ »
Κωστα με το μαρκαδορακι γινεται.
Το έχω δοκιμασει σε επισκευή και κάλυψα με μαρκαδόρο μαύρο και ασημί μικρά σημεία που είχε φαγωθεί η ασετόπαστα (μαύρη και πέρλα). Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό και λόγω της μικρής επιφάνειας κάλυψε την ατέλεια.
Εννοείται βέβαια ανεξίτηλο με πολύ λεπτή μύτη π.χ. αυτά που γράφουν πάνω σε cd. Θέλει προσοχή αν περάσεις σήλερ νίτρου που έχει δυνατό διαλυτικν επιμείνεις με το πινέλο μπορεί να σου να ξεβάψει και να λερώσει. Το μαρκαδορακι θέλει γρήγορα γιατί αλλιώς ποτιζει το ξύλο και απλώνει. Αλλιώς μπορείς να κάνεις το σχέδιο μετά από ενα χέρι σήλερ και οπωσδήποτε μετά την γομαλάκα ή πριν το τελευταίο χέρι βερνίκι.
Η λύση της πυρογραφίας που προτείνει οΓιώργος είναι επίσης καλή. Όλα εξαρτώνται από το λουστρο ππου θα χρησιμοποιήσεις και το μέσο εφαρμογής. Με πιστόλι έχεις μικρότερη πιθανότητα να λερώσει από ότι με μπάλα ή πινέλο που τρίβονται πάνω στην επιφάνεια. Εμένα με παίδεψε λίγο μέχρι να βρώ το καλύτερο αποτέλεσμα (τρίψε - βάψε). Τελικά το έκανα πάνω από ένα χέρι σήλερ με πινέλο που έκλεισα με άλλο χέρι σήλερ πριν το λούστρο μπάλας.
Ελπίζω να βοήθησα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 11:57:10 πμ »
Κωστα με το μαρκαδορακι γινεται.
Το έχω δοκιμασει σε επισκευή και κάλυψα με μαρκαδόρο μαύρο και ασημί μικρά σημεία που είχε φαγωθεί η ασετόπαστα (μαύρη και πέρλα). Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό και λόγω της μικρής επιφάνειας κάλυψε την ατέλεια.
Εννοείται βέβαια ανεξίτηλο μαρκαδοράκι με πολύ λεπτή μύτη π.χ. αυτά που γράφουν πάνω σε cd. Θέλει προσοχή αν περάσεις σήλερ νίτρου που έχει δυνατό διαλυτικό να μην επιμείνεις με το πινέλο, μπορεί να σου ξεβάψει και να λερώσει. Το μαρκαδορακι θέλει γρήγορα γιατί αλλιώς ποτιζει το ξύλο και απλώνει. Αλλιώς μπορείς να κάνεις το σχέδιο μετά από ενα χέρι σήλερ και οπωσδήποτε μετά την γομαλάκα ή πριν το τελευταίο χέρι βερνίκι.
Η λύση της πυρογραφίας που προτείνει ο Γιώργος είναι επίσης καλή. Όλα εξαρτώνται από το λουστρο που θα χρησιμοποιήσεις και το μέσο εφαρμογής. Με πιστόλι έχεις μικρότερη πιθανότητα να λερώσει από ότι με μπάλα ή πινέλο που τρίβονται πάνω στην επιφάνεια. Εμένα με παίδεψε λίγο μέχρι να βρώ το καλύτερο αποτέλεσμα (τρίψε - βάψε). Τελικά το έκανα πάνω από ένα χέρι σήλερ με πινέλο που έκλεισα με άλλο χέρι σήλερ πριν το λούστρο μπάλας.
Ελπίζω να βοήθησα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 12:42:17 μμ »
καλό μήνα και απο μένα, λοιπόν Κωστα καταρχήν γαμάει απο εμφάνηση, με μαρκαδοράκι ψιλό εκανα σημάδια περιμετρικά στο καπάκι σ εκηνο το μπαγλαμα το μικρο που ειχα φέρει στην έκθεση, αλλά καλύτερο για μενα ειναι το ακρυλικό το μαυρο που δεν ποτίζει και δεν θα έχεις και θεμα με το βερνίκι που θα πέσει απο πάνω, πυρογραφία δεν θα έκανα μην ξεκολλήσει κανα καμάρι απο κάτω απ την θερμότητα ή ο καπλαμάς στις γωνίες.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 12:44:13 μμ »
ρε συ την ταστιέρα πως την εφτιαξες με αυτα τα φιλέτα μεσα;

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 02:02:10 μμ »
Κώστα,
ἡ γνώμη ἡ δικἠ μου εἶναι ὅτι ἕνα τόσο ὄμορφο ὄργανο δὲν χρειάζεται καμμία ἄλλη προσθήκη καὶ δῆ μὲ μαρκαδόρο. Ἄν ὑπῆρχαν ἀτέλειες ὅπως λέει ὁ φίλος ὁ Δημήτρης παραπάνω, νὰ συμφωνήσω σὲ μικρὲς παρεμβάσεις ὤστε νἀ άπαλοιφθεῖ ἡ ἀτέλεια.

Ἀλλὰ "ζωγράφισμα" στὸ ξεκούδουνο νομίζω θὰ τὸ "φτηνήνη" τὸ ὄργανο.

Ἄσε ποὺ ἀνάμεσα στὴ φιγούρα καὶ στοὺς κύκλους θὰ δημιουργηθῆ κάτι σὰν "μουτζούρα" (μπλαστρακίδα τὀ λένε οἱ Κρητικοί γιὰ νὰ περιγράψουν τὰ πολλά σὲ λίγο χῶρο).

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 02:04:30 μμ »
Κώστα,
ἡ γνώμη ἡ δικἠ μου εἶναι ὅτι ἕνα τόσο ὄμορφο ὄργανο δὲν χρειάζεται καμμία ἄλλη προσθήκη καὶ δῆ μὲ μαρκαδόρο. Ἄν ὑπῆρχαν ἀτέλειες ὅπως λέει ὁ φίλος ὁ Δημήτρης παραπάνω, νὰ συμφωνήσω σὲ μικρὲς παρεμβάσεις ὤστε νἀ άπαλοιφθεῖ ἡ ἀτέλεια.

Ἀλλὰ "ζωγράφισμα" στὸ ξεκούδουνο νομίζω θὰ τὸ "φτηνήνη" τὸ ὄργανο.

Ἄσε ποὺ ἀνάμεσα στὴ φιγούρα καὶ στοὺς κύκλους θὰ δημιουργηθῆ κάτι σὰν "μουτζούρα" (μπλαστρακίδα τὀ λένε οἱ Κρητικοί γιὰ νὰ περιγράψουν τὰ πολλά σὲ λίγο χῶρο).
Συμφωνώ απόλυτα δεν χρειάζετε κάτι περισότερο
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

ΡΕΜΠΕΤΗΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 02:29:24 μμ »
Κώστα πανέμορφο το οργανάκι. Εμένα μου αρέσουν όπως είναι τώρα οι φιγούρες, δεν θα έκανα τίποτε παραπάνω.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 03:21:25 μμ »
ΠΥΡΟΓΡΑΦΙΑ ....................ΕΙΔΕΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ. ΚΕΡΔΟ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΛΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΙΑ ΣΚΙΑ.
ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 03:22:41 μμ »

ΕΛΑ ΡΕ........................ΜΕ ΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΣΙΜΟ ΜΕΣΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 04:27:17 μμ »

ΕΛΑ ΡΕ........................ΜΕ ΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΣΙΜΟ ΜΕΣΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ

Χρήστο άμα σου αρέσει να σου φτιάξω μία αδερφε...εκτός κι αν έχει κοντύλι με πλάτος όσο το φιλέτο και το κάνεις με ρούτερ...αλλιώς πετάμε ένα δισκάκι ψιλό στη σβούρα πριν γίνει τραπέζιο ή ταστιέρα και γίναμε...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 04:39:35 μμ »

αλλιώς πετάμε ένα δισκάκι ψιλό στη σβούρα πριν γίνει τραπέζιο ή ταστιέρα και γίναμε...

Αφου γινει τραπεζιο. Να ακολουθουν τα φιλετα το ανοιγμα της ταστιερας.

Tags: