Αποστολέας Θέμα: Μονωση καλουπιου  (Αναγνώστηκε 10841 φορές)

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: Μονωση καλουπιου
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 03:51:25 μμ »
Στην οργανοποιία φίλε chris τίποτα δεν είναι χάσιμο χρόνου ,εξάλλου ήθελα να δώσω και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την επεξεργασία του κεριού γενικότερα,αυτά για σένα μπορεί να είναι "φούμαρα" σε άλλους όμως  μπορεί να φανούν χρήσιμα.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 07:55:26 μμ »
εγώ φίλε σφορνατζο δέν μείπα γιά φούμαρο  άλλοι τό είπαν.  Εκτός καί εάν δέ τό είπαν.  Εγώ είπα γιά βερνίκι καί μάλιστα είπα οτιδήποτε καί  απλό  κερί Τώρα άν δέν ξέρης τί ειναι τό φούμαρο νά στό πώ. Είναι τό φούμο κοινός  γραφίτης εδώ στήν βόρια ελλαδα καί οι μεγάλοι σέ υλικία τό ονομάζουμε φούμαρο. Τώρα εάν εσύ ΄την τρίχα θέλης νά τήν κάνεις τριχιά τότε δικαίωμά σου καί πάντα φιλικά

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 08:17:37 μμ »
Φίλοι μου,

ο 3ος τρόπος που περιγράφει ο Sforzando για την μόνωση του καλουπιού είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους προστασίας και βερνικώματος μικροεπίπλων και ξύλινων αντικειμένων από πολύτιμα ξύλα. Το μοναδικό τραπεζάκι που έφτιαξα από συμπαγή έβενο έτσι μου συνέστησε να το βερνικώσω ένας παλιός λουστραδόρος.
Όσον αφορά τώρα τα όργανα που κατασκευάζουμε (ή θα κατασκευάσουμε), πιστεύω ότι πέραν της προστασίας που είναι απαραίτητη και η ομορφιά είναι κάτι που συμβαδίζει με την ιδέα ενός χειροποίητου αντικειμένου που φτιάχτηκε με τόσο μεράκι.
Τώρα που φτιάχνω συμπαγές καλούπι και βλέπω τι παίδεμα θέλει για να φτιαχτεί, μπορεί στο τέλος να του βάλω καπάκι, μανίκι, ταστιέρα, κλειδιά, χορδές, να το βερνικώσω μ' αυτόν τον τρόπο και να το κρεμάσω να το βλέπω μιας και λυπάμαι ν' αρχίσω να του καρφώνω επάνω ντούγες.  ;D ;D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:03:03 μμ »
 ;D ;D ;D Σωστος!

Εφτιαξες τραπεζακι απο συμπαγη εβενο;  ??? Ελπιζω να μην παρακολουθει αυτο το forum η γυναικα μου, θα με βαλει και μενα να κανω  :'(

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:08:13 μμ »
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια στο θεμα!!
Εγινε μια παρεξηγηση με τη λεξη φουμαρα που εδω στη Νοτια Ελλαδα
σημαινει ψεματα αλλα πιστευω ολα καλα!!

Φιλε sforzando σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να γραψεις τοσο
αναλυτικα για αυτο που ρωτησα!!

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:15:45 μμ »
;D ;D ;D Σωστος!
Εφτιαξες τραπεζακι απο συμπαγη εβενο;  ??? Ελπιζω να μην παρακολουθει αυτο το forum η γυναικα μου, θα με βαλει και μενα να κανω  :'(

Φίλε μου,
δυστυχώς ήταν παραγγελία!! Μόνο το ξύλο το 1995 κόστιζε πάνω από 50.000 δραχμές. Όταν το έφτιαξα (αντιγραφή από ιταλικό σχέδιο), και το είδα τελειωμένο αν είχα τις 50 χήνες τώρα θα κοσμούσε το δικό μου σαλόνι!! :'( :'(
Έχω υποσχεθεί όμως στον εαυτό μου ότι θα φτιάξω μπουζούκι από έβενο και από πλευράς ήχου ότι βγεί.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:23:36 μμ »
Επειδη θελω και εγω να κανω σκαφος απο εβενο εχω απογοητευτει
γιατι αυτη τη στιγμη κανω σκαφος απο παντουκ και δεν πλανιζεται με τιποτα!!
Ασε που σπαει ευκολα. Φανταζομαι και ο εβενος στο πλανισμα θα ειναι τρομερα δυσκολος!
Αρα μονο με ταινιοδρομο τριβειου μπορει να γινει η δουλεια!!!

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 09:56:47 μμ »
Επειδη θελω και εγω να κανω σκαφος απο εβενο εχω απογοητευτει
γιατι αυτη τη στιγμη κανω σκαφος απο παντουκ και δεν πλανιζεται με τιποτα!!
Ασε που σπαει ευκολα. Φανταζομαι και ο εβενος στο πλανισμα θα ειναι τρομερα δυσκολος!
Αρα μονο με ταινιοδρομο τριβειου μπορει να γινει η δουλεια!!!
Όχι φίλε Δημήτρη.
Ο έβενος αν και είναι πολύ σκληρό ξύλο επειδή είναι καθαρό από άλατα πυριτίου τουλάχιστον στο πλάνισμα είναι ευκολοδούλευτος αρκεί να είναι ακονισμένα τα μαχαίρια της πλάνης. Πέραν του τραπεζιού που δεν είχα πρόβλημα, έχω πλανίσει προσφάτως κάποιες ταστιέρες στα 7 χιλ. για το δάσκαλό μου επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με τις ντούγες που είναι 3 χιλ. Οψόμεθα.

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 12:07:04 πμ »
Δημήτρη μην τον φοβάσαι τον έβενο,πλανίζεται πολύ καλά,απλά θέλει μεγαλύτερη προσοχή στο λύγισμα. Αυτό που τον κάνει λίγο ιδιότροπο είναι η ανομοιμορφία των νερών του,έχει και μια τάση για ρωγμές και χρειάζεται και κάποια   επιπλέον επεξεργασία πριν το λουστράρισμα. Πάντως η επιφάνεια που προκύπτει είναι άκρως θελκτική.Τα εργαλεία πρέπει να είναι τέλεια ακονισμένα όπως είπε ο Κούρος.

Sforzando

• Hero Member
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 12:22:22 πμ »
Ok chris κανένα πρόβλημα, έγινε παρεξήγηση λόγω γλωσσικών ιδιωμάτων. Την τρίχα όμως που την κάνω τριχιά τι την ήθελες? ???

Tags: