Αποστολέας Θέμα: Λαουτο  (Αναγνώστηκε 10163 φορές)

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
Απ: Λαουτο
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 27, 2014, 08:53:17 μμ »
Ουτε κι εγώ φίλε γνωρίζω πολλά πράγματα για το λαούτο ,αλλα έχω να πώ οτι αυτο που βλέπω και ακούω μ' αρέσει. Η δουλειά σ' ένα όργανο, χειροποίητο μάλιστα, δεν κρύβεται κι εδω έχει πέσει αρκετή δουλειά . Εχω μια μικρή ένσταση για την επιλογή των ξύλων στο μάνικο γιατί απ ότι έχω ακούσει οι τάσεις των χορδών  στο λαούτο είναι πολύ μεγάλες και προσωπικά τη λεύκα δεν την έχω και σε πολύ μεγάλη εκτίμηση,  μακάρι πάντως να έχω άδικο.

Συγχαρητήρια κι απο μένα λοιπόν , καλόπαιχτο νά 'ναι

ΡΕΜΠΕΤΗΣ

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 27, 2014, 08:56:30 μμ »
Γιάννη το όργανο είναι πανέμορφο και ειδικά το καπάκι.
Ούτε κι εγώ ξέρω πολλά από λαούτα, αλλά μου ακούγεται ωραία.
Συγχαρητήρια.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 27, 2014, 09:50:23 μμ »
 Ωραίος Γιάνναρε.
Όμορφη δουλειά.
Σχετικά με τον ήχο μου άρεσε και να φανταστείς ότι όπως λες δεν έχει τελειώσεις ακόμα τις ρυθμίσεις.
Παρόλο που το youtube ξεγελάει όντως μου φαίνεται πρίμο όπως είπε και ο Γιωρίκας (εμένα πάντως μ´αρέσει το πρίμο). Αν εσύ το ήθελες για πιο μπάσο μην αγχώνεσαι γιατί 1ον είναι άστρωτο ακόμα και ο ήχος θα ωριμάσει και 2ον το πρίμο το μπασάρεις αν θέλεις αλλά το μπάσο δεν πριμάρεται (τουλάχιστον χωρίς δραστικές επεμβάσεις).
Θα το δούμε κι από κοντά στην έκθεση για να έχουμε πιο καθαρή άποψη.
Σχετικά με τη λεύκα και μένα μου κάνει ασυνήθιστη για μάνικο, έχω την εντύπωση ότι είναι γενικά μαλακό ξύλο ελαφρύ και στρεβλώνει.

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 28, 2014, 10:01:17 πμ »
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ?
ΕΦΥΓΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? ΤΙ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 28, 2014, 12:35:38 μμ »
:o :o :o :o :o
??? ??? ??? ??? ???
:( :( :( :( :(

Κρίμα για το φόρουμ.
ΥΓ
Έχω την εντύπωση ότι θα υπάρχουν και κάποιοι που χαίρονται. Δυό φορές κρίμα.
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 28, 2014, 02:21:59 μμ »
 :o :o :o :o ??? ??? ???
μια από τα ιδια με τον κωστα τι εγινε ξερει καπιος?

xaris

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Βρεγμενη σανιδα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 28, 2014, 02:30:36 μμ »
Κανονικα οταν αποβαλλεται καποιος και ακομη περισσοτερο οταν διαγραφεται,θα πρεπει να βγαινει ανακοινωση που θα εξηγει τους λογους.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 28, 2014, 08:43:45 μμ »
Για σας κύριοι,διάβασα τους κανονισμούς,και στην πρώτη παράγραφο περιγράφει άτομα σαν και του λόγου μου.
Έχω γράψει πολλά αρνητικά,δεν καταλάβαινα ή ξέχναγα ότι έδω δεν είναι γήπεδο ή πλατεία.
Κύριε Παναγιώτη Καγιάφα,δεν χαίρομαι πρωσοπικώς ούτε δυό φορές ούτε καν ένα μικροδέκατο,αντίθετα μάλλον πιστεύω ότι από εμένα ξεκίνησε αυτός ο Φαύλος κύκλος και πρέπει να σταματήσει,αισθάνομαι Ντρόπη και είμαι αποκαρδιωμένος.
ΖΗΤΑΩ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΧΏΜΗ.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 29, 2014, 12:00:06 πμ »
Δεν αναφερόμουν σε σένα φίλε μου. Ούτε καν σε μέλη του φόρουμ. :-X

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 29, 2014, 11:10:38 πμ »
Επειδή το παραπάνω μήνυμά μου μπορεί να παρεξηγηθεί, διευκρινίζω ότι δεν αναφερόμουν επίσης στη διαχείριση του φόρουμ. Τους διαχειριστές τους θεωρώ πρώτα απ' όλα μέλη του φόρουμ.

Όσο για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης ..... θα το δείξει η ιστορία. :(

ioannis

• Jr. Member
  • **
    • www.bulgariviolins.gr
  • Αγαπημένο ξύλο: maplewood
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 29, 2014, 07:08:00 μμ »
Εχουμε καταφερει σαν ελληνες να να βιωνουμε την κριση πριονιζοντας το κλαδι που καθομαστε χωρις να βαζουμε λιγο μυαλο. Η Διαπλοκη και η Καχυποψια η Πονηρια και το Κολπο εχει μπει στο πετσι μας καλα καλα.Με αποτελεσμα να γινομαστε χωρις να το καταλαβει κανεις ενα με ολα αυτα.
Γιατι τα λεω ολα αυτα?Γι αυτο το Fορουμακι  που ξεκινησε μια σταλια και εχει μεγαλωσει τοσο (και σ αυτο το πανδυσκολο χωρο της οργανοποιιας ) και εχει γινει μεγαλη οικογενεια που πολλοι την ζηλευουν και να ειστε σιγουροι γι αυτο. Σαν σιγα σιγα να παει να χαλασει που δεν θελω να το πιστεψω Εχετε καταφερει  αυτο που επαγγελματιες οργανοποιοι τοσα χρονια δεν καταφεραν,και σημερα το προσπαθουν και το κανουν εν μερη ΚΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ τους ηταν αυτο το ΦΟΡΟΥΜΑΚΙ.(γιατι οχι και εμεις)
Γνωριζουμε καλα λοιπον για τα χρονια προ ιντερνετ κανενας απο τους ογγανοποιους να θελει το καλο του αλλου ΦΥΣΙΚΟ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για τη επιβιωση.Γραμματα και Μορφωση ο Παγκος και τα σκαρπελα η χειρομπλανη και η μαχη της καθε μερας .Καποια στιγμη  κανανε μια προσπαθεια να κανουν ενα συλογο μια ενωση για το κοινο καλο.Αλλα που ολα τα ποηγουμενα συντελεσαν να μην καταφερουν τιποτα .ΣΙγουρα αν θα ειχαν κανει κατι το (προπολεμικο) μπουζουκι της Ελλαδας να ταν πιο γνωστο απο το Ιρλανδεζικο (της δεκαετιας του 90).Αναγνωρισμενο ομορφα σε Ευρωπη κα
ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΜΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αυτη η Κοινοτητα η Οικογενεια η Φιλια απο μικρους μεγαλους και μεγαλυτερους ειναι ξερωριστη και θα παραμεινει εαν δεν νικησει η  Υπερβολη  η  Αμορφοσια  η  Βλακια  το  Μισος  η  Ζηλεια και  η  Κακια.
Τα οποια ολα εδω θα μεινουνε και εμεις θα χουμε λιωσει.
Γευτητε τη χαρα της δημιουργιας της αλληλοβοηθειας της αγαπης και της συγχωρεσης και της ανθρωπιας οπως μεχρι σημερα για ενα καλλυτερο αυριο για  Ο Λ Ο Υ Σ.
Το νερο στο κρασι δεν χαλα ουτε το νερο ουτε το κρασι απλα ανοιγει δρομους ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΡΩΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΗΜΟΝΗΤΑΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΥΛΟ ΜΑΣ......

Βουλγαρίδης Γιώργος (Giovou)

• Full Member
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 30, 2014, 12:00:30 μμ »
...με ολα αυτά μου ήρθε στο μυαλό διάλογος ζευγαριού:

-  Καλημέρα αγάπη μου!

-      >:(  ...και τί ενοείς ?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 30, 2014, 02:56:21 μμ »
Εχουμε καταφερει σαν ελληνες να να βιωνουμε την κριση πριονιζοντας το κλαδι που καθομαστε χωρις να βαζουμε λιγο μυαλο. Η Διαπλοκη και η Καχυποψια η Πονηρια και το Κολπο εχει μπει στο πετσι μας καλα καλα.Με αποτελεσμα να γινομαστε χωρις να το καταλαβει κανεις ενα με ολα αυτα.
Γιατι τα λεω ολα αυτα?Γι αυτο το Fορουμακι  που ξεκινησε μια σταλια και εχει μεγαλωσει τοσο (και σ αυτο το πανδυσκολο χωρο της οργανοποιιας ) και εχει γινει μεγαλη οικογενεια που πολλοι την ζηλευουν και να ειστε σιγουροι γι αυτο. Σαν σιγα σιγα να παει να χαλασει που δεν θελω να το πιστεψω Εχετε καταφερει  αυτο που επαγγελματιες οργανοποιοι τοσα χρονια δεν καταφεραν,και σημερα το προσπαθουν και το κανουν εν μερη ΚΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ τους ηταν αυτο το ΦΟΡΟΥΜΑΚΙ.(γιατι οχι και εμεις)
Γνωριζουμε καλα λοιπον για τα χρονια προ ιντερνετ κανενας απο τους ογγανοποιους να θελει το καλο του αλλου ΦΥΣΙΚΟ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για τη επιβιωση.Γραμματα και Μορφωση ο Παγκος και τα σκαρπελα η χειρομπλανη και η μαχη της καθε μερας .Καποια στιγμη  κανανε μια προσπαθεια να κανουν ενα συλογο μια ενωση για το κοινο καλο.Αλλα που ολα τα ποηγουμενα συντελεσαν να μην καταφερουν τιποτα .ΣΙγουρα αν θα ειχαν κανει κατι το (προπολεμικο) μπουζουκι της Ελλαδας να ταν πιο γνωστο απο το Ιρλανδεζικο (της δεκαετιας του 90).Αναγνωρισμενο ομορφα σε Ευρωπη κα
ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΜΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αυτη η Κοινοτητα η Οικογενεια η Φιλια απο μικρους μεγαλους και μεγαλυτερους ειναι ξερωριστη και θα παραμεινει εαν δεν νικησει η  Υπερβολη  η  Αμορφοσια  η  Βλακια  το  Μισος  η  Ζηλεια και  η  Κακια.
Τα οποια ολα εδω θα μεινουνε και εμεις θα χουμε λιωσει.
Γευτητε τη χαρα της δημιουργιας της αλληλοβοηθειας της αγαπης και της συγχωρεσης και της ανθρωπιας οπως μεχρι σημερα για ενα καλλυτερο αυριο για  Ο Λ Ο Υ Σ.
Το νερο στο κρασι δεν χαλα ουτε το νερο ουτε το κρασι απλα ανοιγει δρομους ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΡΩΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΥΔΗΜΟΝΗΤΑΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΥΛΟ ΜΑΣ......

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟ. ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΩ

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 30, 2014, 03:29:33 μμ »
και συγκινησε και ευκολα!!!! ο Παυλος θα κατεβει μαλλον απο Παρασκευη εσυ??να το χαλαρωσουμε λιγο IOANNI  ευγε

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 30, 2014, 04:18:30 μμ »
AKOMH ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

Tags: