Αποστολέας Θέμα: Eβενος...μεγαλο το προβλημα, αλλα υπαρχουν και οι λυσεις...  (Αναγνώστηκε 2103 φορές)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Eβενος...μεγαλο το προβλημα, αλλα υπαρχουν και οι λυσεις...
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 30, 2014, 12:09:42 πμ »
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΤΑΥLOR ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...............
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 04, 2014, 01:02:52 πμ »
Ένα μπράβο στόν αμερικάνο,μάλιστα κύριε,δηλαδή ο έβενος από ότι αντιλήφτικα υπάρχει ακόμα σε ποσότητα στο καμερούν,και στις υπόλοιπες περιοχές που ζει και αναφύεται έχει σχεδόν εξαφανιστεί,ακόμα ένα πράγμα που γούσταρα από τον αμερικάνο είπε ότι έμεις χεστήκαμε άμα έχει διαφορές η πιτσιλιές στην όψη,και αυτό διότι,έτσι απλά ρε φίλε Έβενος είναι(πανάρχαιο πολύτιμο υλικό της φύσης και ένα από τα πολυτιμότερα ξύλα παγκόσμια)δηλαδή (πρέπει) να είναι κατάμαυρο γιατί αλιώς δεν είναι καλό ή τέλειο και άμα έχει διχρωμίες ή σημάδια(έχεις ελιά στο μάγουλο βαμένη με το κάρβουνο) δεν μας κάνει,γιατί η παγιωμένη πνευματοψυχοκοινωνική σχιζοσυναισθηματική τριπολιτσιώτικη ή δηπολιτσιώτικη πεποιήθηση-αντίληψη των δίποδων σου λέει βάλε ότι ξύλο νομίζεις (για έπιπλα πριν χρόνια)αλλά να βγεί βέγκαι,μάλιστα κύριε θα το κάνω βέγκαι για να κάνεται φιγούρα,και να μην σας πιάσει φαγούρα,εγώ πάντως γουστάρω τις διχρωμίες-ανωμαλίες και τις διακλαδώσεις,η ώρα έιναι μια περνάει η αστυνομία άντε καλυνύχτα.
Τσανάκος-Το κορίτσι σου κυρά μου

Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 06, 2014, 01:35:53 μμ »
ενα απο τα μεγαλα προβληματα με τον εβενο, ειναι οτι για να δεις αμα ειναι μαυρος πρεπει να κοψεις το δεντρο...1 ΣΤΑ 10 ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ, και η "παραγωγη" απαιτει 2 δεντρα τουλαχιστον ημερησιως...τα 18 μενουν να σαπιζουν...

Tags: