Αποστολέας Θέμα: Ανεπιθύμητος ρόζος  (Αναγνώστηκε 4640 φορές)

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
Ανεπιθύμητος ρόζος
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 11:05:46 μμ »
Καλησπέρα σας...
Σήμερα καθώς διαμόρφωνα το πίσω μέρος μιας λύρας και ενώ το υπόλοιπο κομμάτι ήταν καθαρό από ρόζους κλπ. εμφανίστηκε ένας ευμεγέθης ρόζος.. (άτιμη καρυδιά τα κάνεις κάτι τέτοια   :D ) Όπως καταλαβαίνεται δουλειά μιας μέρας σχεδόν δεν μπορεί να πάει στράφη οπότε τον στοκάρισα με σκόνη από το ίδιο ξύλο και κυανοακρυλλική αλλά εμφανισιακά υπάρχει πρόβλημα.. μπορώ να κάνω κάτι για να ελλατώσω το σκούρο του χρώμα έστω και λίγο? Το μόνο που έχω σκεφτεί είναι το βερνίκι που θα περαστεί στο τέλος να είναι σκούρου χρώματος έτσι ώστε να μην κάνει μεγάλη αντίθεση! Αν έχετε να προτείνετε κάτι είμαι όλος αυτιά  ;)
Οι φωτογραφίες εδώ:

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Απ: Ανεπιθύμητος ρόζος
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2011, 11:38:47 μμ »
η κυανοακριλικη εχει το ιδιωμα να σκουραινει!!
Καλυτερα να παρεις στοκο καρυδιας ή να ανακατεψεις πριονιδι απο το ξυλο με titebond
Νομιζω γινεται και με διαφανη εποξικη αλλα δεν ξερω αν σκουραινει και αυτη!

Παντως μου φαινεται δυσκολη περιπτωση

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 12:54:23 πμ »
Θα δοκιμάσω και με titebond και σκόνη μήπως και είναι λίγο καλύτερα! Με στόκο θα φαίνεται λίγο άσχημα.. Ο μόνος ρόζος στο μαδέρι ήταν και εμφανίστηκε στο χειρότερο σημείο... Σας ευχαριστώ!

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 03:13:57 πμ »
Γεια σου φίλε δημήτρη,

δεν είμαι και τόσο έμπειρος απαυτά, ωστόσο θα σου πω αυτό που θα έκανα εγώ.
Θα έσκαβα ένα αυλάκι οριζόντια στο σώμα που να περνάει απτο ρόζο και στη συνέχεια θα το μπάλωνα με ένα πιο σκουρόχρωμο ξύλο που να κάνει αντίθεση..
Θα προσπαθήσω να κάνω ένα σχεδιάκι στα γρήγορα για να το κάνω κατανοητό.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 03:44:07 πμ »
Φίλε Δημήτρη,

η λύση που προτείνει ο Σώτος είναι πιστεύω η καταλληλότερη με μία μικρή τροποποίηση. Σκάψε το ρόζο και γύρω απ' αυτόν σε βάθος περίπου ένα με δύο χιλιοστά μέχρι να καθαρίσει εντελώς η περιοχή από το σκούρο χρώμα του.

Στη συνέχεια από το ίδιο ξύλο (πιστεύω να έχει μείνει κανα ρετάλι) φτιάξε ένα "μπάλωμα" που να ταιριάζουν τα νερά και κάνε του μια προσθετική σα να βάζεις φιγούρα. Αν και θέλει πολύ προσοχή νομίζω είναι η καλύτερη λύση.

Μια τρίτη λύση είναι να βάλεις μια φιγούρα ή ακόμα και να διακοσμήσεις γύρω-γύρω το ρόζο.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 05:44:01 πμ »
Πολυ καλες ολες οι λυσεις που αναφερθηκαν, ακομη και ενα μονογραμμα ή λογοτυπο θα το καλυπτε ευκολα.
Ετυχε και σε μενα, αλλα αποφασισα να τον τονισω ακομη περισσοτερο με ενα μιγμα εποξικης κολλας, σκονης απο εβενο και πολυ μικρα τεμαχια εβενου.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 09:10:15 πμ »
Μπορεις να βαλεις ενα inlay sticker

http://stores.ebay.com/Jockomo-InlayStickers

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 10:24:48 πμ »
Αυτό που μπορώ να σου πω, από προσωπικές μου εμπειρίες είναι ότι ο στόκος από σκόνη του ξύλου της κατασκευής, είτε φτιαχθεί με κυανοακρυλική ή με Titebond ή με εποξεική, έχει πιο σκούρο χρώμα από το ξύλο. Η διαφορά αυτή αμβλύνεται με το λουστράρισμα, αλλά δεν εξαφανίζεται. Σου ανεβάζω και δύο φωτό για να δεις αυτή την διαφορά. Στην πρώτη το στοκάρισμα έχει γίνει με σκόνη ξύλου και Titebond και στην δεύτερη με σκόνη και εποξεική άχρωμη Bison. Άρα κατά την γνώμη μου πρέπει να προχωρίσεις σε τέχνασμα στολίσματος κάτι που πρότειναν και άλλοι συμφορουμίτες.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2011, 10:53:44 πμ »
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ!
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν περάσει από το μυαλό μου καν ορισμένες λύσεις που δώσατε! Αυτό που με απασχολεί είναι η λύση που θα ακολουθήσω να μην ξεπερνάει τα όρια ενός παραδοσιακού οργάνου! Η αντικατάσταση με το ίδιο ξύλο θα είναι σίγουρα εμφανής, η αντικατάσταση με ξύλο πιο έντονο περνάει για εμένα τα όρια της παράδοσης ενός τέτοιου οργάνου... Η λύση με την διακόσμηση μου ακούγεται πολύ καλή ιδέα αλλά θα έχω σίγουρα θέμα πρακτικό να την πραγματοποιήσω.. Πως να γίνει η χάραξη πάνω σε κυρτό ξύλο?

spirosgiapros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 10:26:56 μμ »
αγαπητέ δημήτρη εγώ σε παρόμοιο πρόβλημα σε έπιπλο το αντιμετώπισα με αραιωμένο άχρωμο βερνίκι λούστρου ανακατεμένο με σκόνη από το ίδιο το ξύλο ανακατεμένη με σκόνη από πιο ανοιχτόχρωμο ξύλο

δεν χανεις να το δοκιμάσεις σε ενα κομάτι ξύλο από το υλικό του μπαγλαμά

επίσης βλέπω ένα σκαλισμένο περιστέρι στο σκάφος σου .... ίσως αλλη μια σκαλιστη φιγουρα γυρω γυρω απο το ροζο ???

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 16, 2011, 12:31:23 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Τελικά η λύση δόθηκε από μόνη της αφού καθώς άδειαζα το εσωτερικό με σκαρπέλο, το σκάφος άνοιξε στα δύο!! το μισό του σκάφους είχε έντονα σκούρα νερά και το άλλο μισό είχε ανοιχτά νερά! έσπασε ακριβώς ανάμεσα τους! δυστυχώς πάει για καυσόξυλο!!

Tags: