Αποστολέας Θέμα: Βασικά εργαλεία οργανοποιίας εγχόρδων.  (Αναγνώστηκε 2986 φορές)

A.Kokki

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Τζακάρντα
Βασικά εργαλεία οργανοποιίας εγχόρδων.
« στις: Μαρτίου 30, 2014, 03:12:16 μμ »
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, είμαι νέος στο φόρουμ και γενικότερα στην ερασιτεχνική οργανοποιία. Παρακολουθώ όμως τις συζητήσεις σας εδώ και κάποιο καιρό. Ανοίγω αυτό το θέμα ώστε να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει τη τέχνη. Χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί νιώθω πολύ στα χαμένα, θέλω να δω από την λίστα που θα συμπληρώσουμε τι μου λείπει πριν αρχίσω.
Κόσμον τονδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ' ην αεί και έστιν και έστε πύρ αείζωον.
Ηράκλειτος (544-484 π.Χ. , Ίων φιλόσοφος)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Απ: Βασικά εργαλεία οργανοποιίας εγχόρδων.
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 30, 2014, 03:18:37 μμ »
αν δεν κανω λάθος το συγκεκριμένο θέμα έχει ανοίξει και στο παρελθον, αλλά επιδί είναι ακριβό γουστο η οργανοποιία, γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θες, πχ τι σκοπεύεις να φτιάξεις για αρχή; για να σου πουν τα παιδιά τα απολύτος απαραίτητα εργαλεία που θα χρειστείς.

A.Kokki

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 30, 2014, 03:47:02 μμ »
Έψαξα μπας και βρω το θέμα πουθενά αλλά με την αναζήτηση που έκανα δεν το εντόπισα κάπου. Βρίσκομαι στην Ιταλία από την στιγμή που ήρθα ο πεθερός μου που είναι Ιταλός αλλά τρελαίνεται για τον ήχο του μπουζουκιού και του μαντολίνου άρχισε να με ψήνει να ασχοληθούμε να φτιάξουμε μπουζούκια και μαντολίνα, οπότε θα καταπιαστούμε με αυτά. Εγώ παίζω μπουζούκι. Να σημειώσω ότι στο μέρος που βρίσκομαι μπορώ να βρω εξαιρετικής παλαιότητας ξύλα πολλών ειδών.
Κόσμον τονδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ' ην αεί και έστιν και έστε πύρ αείζωον.

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 30, 2014, 04:00:28 μμ »

Αυτό ψάχνεις...
http://www.luthier.gr/index.php?topic=154.0

Βέβαιο σε αυτόν τον οδηγό τα εργαλεία που αναφέρονται είναι για ενα πλήρως εξοπλισμένο και εξιδικευμένο εργαστήριο.
Με ένα πριόνι μια ράσπα και ένα σκαρπέλο μπορείς να ξεκινήσεις...

A.Kokki

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 30, 2014, 04:09:53 μμ »

Αυτό ψάχνεις...
http://www.luthier.gr/index.php?topic=154.0

Βέβαιο σε αυτόν τον οδηγό τα εργαλεία που αναφέρονται είναι για ενα πλήρως εξοπλισμένο και εξιδικευμένο εργαστήριο.
Με ένα πριόνι μια ράσπα και ένα σκαρπέλο μπορείς να ξεκινήσεις...

Ευχαριστώ πολύ, μου είχε διαφύγει.

Tags: