Αποστολέας Θέμα: Στεριανό Λαούτο.Τοποθέτηση νέων περιμετρικών φιλέτων και λοιπές εργασίες.  (Αναγνώστηκε 2396 φορές)

tb--

• Jr. Member
  • **
Πριν  λίγες μέρες με χαρά παρέλαβα το λαούτο μου, το οποίο και περιποιήθηκε ο κ Ζαρκαδας Κώστας, αφού είχε κάποιο κατασκευαστικά - οπτικά ζητήματα.
Ξαναπέρασε αντίστοιχα φιλέτα μετά από ενδελεχή έρευνα, ώστε να εντοπίσει τα ίδια με την αρχική κατασκευή, και ολοκλήρωσε με βερνίκωμα του καπακιού το οποίο αρχικά ήταν αρκετά φορτωμένο.
Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά τόσο στο φινίρισμα όσο και στον ήχο του οργάνου.
Τον ευχαριστώ θερμά και του εύχομαι υγεία και κάθε καλό~
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την επισκευή.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
φίλε tb καλές πενιές, ομως βάλε και καμία φωτογραφία να δούμε πως ηταν πριν την επιδιόρθωση για να φανεί η διαφορά, παντως φαίνεται πολύ όμορφο, μαστρο ΖΑΡΚ έγραψες πάλι.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ TB ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ  ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
Για μια ακόμα φορα ''έγραψες'' Κωστα ,  ΑΞΙΟΣ

tb--

• Jr. Member
  • **
Οι βασικές ενοχλήσεις ήταν κάποια στοκαρίσματα καθώς και μια μάτιση στο φιλέτο.
Στην πορεία όμως όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, αποκαλύφθηκε ότι το καπάκι ήταν ξεκολημένο στο σημείο που μπαίνει το προστατευτικό του βραχίονα του δεξιού χεριού.
Θα ήθελα να τονίσω ότι όλες οι εργασίες έγιναν σε συνενόηση, ακόμα και για την επιλογή της προετοιμασίας του καπακιού, και της ποιότητας των τελικών βερνικιών, αλλά και με σεβασμό στον κατασκευαστή του οργάνου.

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους οργανοποιούς να δίνουν βάση σε κάποιες λεπτομέριες.
Ασφαλώς το όργανο κατά την αγορά του, αρκετά χρόνια πίσω, επιλέχθηκε βάση του ήχου του, της ευκολίας στο παίξιμο και της εν γένη αισθητικής του. Στο δέ φίλο κ Ζαρκάδα Κωσταντίνο του εύχομαι να συνεχίσει με την ίδια προσοχή και αισθητική στις κατασκευές του.
Ευχαριστώ~

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Μπράβο ρὲ Κώστα!!!! Πολὺ καλὴ δουλειά!!!

Φίλε tb-- καλὲς πενιὲς !!!

Tags: