Αποστολέας Θέμα: επισκευή σπασμένου μπουζουκιού  (Αναγνώστηκε 3121 φορές)

kerberos

• Newbie
  • *
επισκευή σπασμένου μπουζουκιού
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 04:46:53 μμ »
Καλησπέρα, έπεσε το παρακάτω μπουζούκι στα χέρια μου από ένα γνωστό που δεν το ήθελε και θα ήθελα την γνώμη σας αν γίνεται να επισκευαστεί με τη κόστος και αν γενικότερα αξίζει να ασχοληθώ. Είμαι στο Ηράκλειο Κρήτη αν κάποιος επαγγελματίας διαβάζει το forum να του το δήξω και από κοντά. Οι φωτογραφίες είναι από κινητό αν θέλετε να βγάλω κάτι άλλο από πιο κοντά...

Σας ευχαριστώ
[ Invalid Attachment ]

Sheriff883

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Κελεμπεκι σγουρο
  • Αριθμός κατασκευών: Καμία προς το παρόν..
Απ: επισκευή σπασμένου μπουζουκιού
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 04:48:06 πμ »
Γεια σου φιλε Kerberos!ωραια δουλειά φαίνεται στο καπακι στη διακόσμηση...ειναι απο τις περιπτώσεις που αξίζει να ασχοληθείς ετσι πιστεύω!εδω μέσα  στο φόρουμ θα βρεις επισκευές δυσκολότερες και τα παιδιά έχουν κάνει θαύματα!που εισαι στο Ηράκλειο?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 04:43:23 μμ »
ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ...ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩ??
ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ? ΚΟΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 03:12:41 μμ »
Φίλε Κέρβερε, τὸ μάνικο ἔχει ἅπλῶς σπάσει ἤ λείπει καὶ κάποιο κομμάτι του;

Σὲ ρωτάω γιατὶ βλέποντας τη δεύτερη φωτογραφία σου, μοῦ φαίνεται ὅτι οἱ δύο πλευρὲς τοῦ σπασίματος δὲν ταιριάζουν ἀπολύτως.

Ἐπίσης βλέπω ὅτι δὲν ἔχει ταστιέρα ἀλλὰ σκέτο μάνικο καὶ μάλιστα ἀπὸ ὁξυά;

kerberos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 04:57:41 μμ »
Καλησπέρα, ευχαριστώ καταρχήν για της απαντήσεις σας. Φίλε Κώστα κοίταξα στην τρύπα αλλά δεν υπάρχει καμιά ετικέτα, ούτε στο υπόλοιπο όργανο κάποια ένδειξη για το ποιος το κατασκεύασε.
Φίλε Κουρο το κομμάτι που λες ότι λείπει το έχω είναι όντος από οξιά σου βάζω μερικές Φώτο μαζί με το κομμάτι του.
[ Invalid Attachment ]

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 08:27:46 μμ »
Φίλε μου πολὺ δύσκολη κατάσταση. Και αὐτὸ γιατί τὸ σημεῖο εἶναι τέτοιο ποὺ δέχεται πολλὲς τάσεις καὶ λόγω τοῦ πολλαπλοῦ "κατάγματος" τόσο τοῦ μάνικου ὅσο καὶ τῆς ταστιέρας θὰ εἶναι πάρα πολὺ δύσκολο να γίνει ἰσχυρή κόλληση.

Γνώμη μου εἶναι νὰ ἀντικατασταθεῖ ὁλόκληρο τὸ μάνικο καθώς τὸ σκάφος φαίνεται ὅτι δὲν ἔχει κάποιο πρόβλημα ἐκτὸς ἀπὸ ἕνα μικρό χτύπημα.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 22, 2014, 08:40:56 μμ »
 Δεν το βλεπω τοσο δυσκολο.
Κολλα το καραολο, ξεκολλα την ταστιερα και βαλε καινουργιο απο εβενο ουτως ουστε να ενισχυσεις την αντοχη του.
Αν το μανικο δεν ειχε παρει τοσο καιρο , απο οσο καταλαβαινω, δεν θα παρει τωρα που θα το ενισχυσεις και με την εβενινη ταστιερα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Tags: