"Tα 29 led-άκια θα έχουν λειτουργικό ρόλο στην οργανοπαιξία.Η ιδέα ξεκίνησε το 2007!!! Κάτι λίγα μπαίνουν για ομορφιά και κάποια για "εφέ"!!Αύριο,με το καλό,τελειώνω μ΄αυτά! Φυτεύω μετά παξιμαδάκια,σε κάποιες θέσεις στη ταστιέρα (για οργανοπαικτικούς και πάλι λόγους),τη κολλάω και πάω για τελείωμα.Όταν τελειώσει,θα κάνω με μοντάζ μια ταινία (έχω 5 G ψηφιακό υλικό από τη κατασκευή!) θα τη δείτε και τότε τα λέμε.Υπομονή.Τι να πω κι εγώ?Το ξεκίνησα το μπουζούκι Φλεβάρη του 2007 και έχει περάσει μια 7-ετία! Γι αυτό ξεκίνησα και ένα τζουρά από αυγό στρουθοκαμήλου,μια και έχω να κάνω νέο όργανο,πάλι από το 2007.Ευχαριστώ πολύ.ΒΙΑ.com (που σημαίνει Β-αλαβάνης Ι-ωάννου Α-θανάσιος c-hemist o-rganopoios m-usician!!!.!!!).
Υ.Γ.1. Το μπουζούκι αυτό θα έχει πάνω του,όσα έχω σκεφτεί από το 1981 να κάνω.Μετά,"τέλος" η κατασκευή του μπουζουκιού. Όργανα δεν κάνω για να πουλήσω!Μόνο χαρίζω σε φίλους,που θα τα αξιοποιήσουν! Κατόπιν,έχω άλλα να τελειώσω όργανα που τα ξεκίνησα το 1986.Και πάντα έτοιμος για νέα...Μόλις μου έρθουν ιδέες!
Υ.Γ.2. Με το,εν λόγω,μπουζούκι θα κάνω όλα τα "κουρντίσματα" των παλιών και πολλά ακόμη,θα μετατρέπω τους πλάγιους ήχους της Βυζαντινής μουσικής σε κύριους (χωρίς να πειράζω κλειδιά!) και θα παίζω σε όλες τις τονικότητες,σαν να παίζω από βάση Re!
Υ.Γ.3. Ασχολούμαι και με τα θεωρητικά της μουσικής από το 1970. Καταγράφω παρτιτούρες τραγουδιών (ρεμπέτικων,παραδοσιακών και επιλεκτικά κάποιων "εντέχνων") από τις πιο παλιές,γνήσιες εκτελέσεις. Σε ένα Λα-Ούτι (10-χορδο όργανο),έχω δοκιμάσει 80 διαφορετικά κουρντίσματα για να παίζω σε δύο τονικότητες,που να διαφέρουν μια 4η ή 5η. Έπρεπε όμως,όχι μόνο να κουρντίζω αλλά και να αλλάζω χορδές! Βρήκα λύση.Πρέπει να δουλέψω.Προς το παρόν δουλεύω πάνω από 20 ώρες το 24-ωρο."
Είναι η απάντησή μου σε φίλους οργανοποιούς του διαδικτύου,που έχουν απορίες γι΄αυτά που κάνω!