Αποστολέας Θέμα: Κόλληση διακοσμητικών φιλέτων και πάστας  (Αναγνώστηκε 7974 φορές)

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
Κόλληση διακοσμητικών φιλέτων και πάστας
« στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:10:36 πμ »
Καλησπέρα σας!
Έχω φάει πολλές ώρες προσπαθώντας να κολλήσω διακοσμητικά φιλέτα στο καπάκι και ασετονούχα πάστα στην γλώσσα μιας λύρας.. Έχω δοκιμάσει με ασετόν αλλά δεν κολλάει.. Παίζει ρόλο η ποιότητα της ασετόνης? Έχω δοκιμάσει και κόλλα στιγμής  με καλά αποτελέσματα αλλά δεν γίνεται να ξοδεύω φιλέτο και σωληνάρι!
Τι πρέπει να προσέξω? Από που μπορώ να προμηθευτώ ασετόνη?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας! Κάθε πρόταση δεκτή!  ;)

bacharikos

• Jr. Member
  • **
Απ: Κόλληση διακοσμητικών φιλέτων και πάστας
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2011, 01:37:34 πμ »
Έχω "ανακαλύψει" έναν μπακάλικο τρόπο να κολλάω εύκολα και γρήγορα τα φιλετάκια γύρω από το καπάκι, αν εννοείς αυτά.
Δεν ξέρω αν ισχύει σε όλες τις κόλλες στιγμής, αλλά στις κίτρινες του κ. Κωνσταντέλου λειτουργεί άψογα χωρίς προβλήματα ως τώρα μετά από 6-7 χρόνια. Είναι λίγο αστείο, αλλά κολλάω τα φιλέτα με κόλλα στιγμής καίγοντάς την με την κάφτρα ενός τσιγάρου..
 Το κόλπο είναι να ρίνεις κόλλα σε μια απόσταση 4-5 cm και στη συνέχεια να καις με την κάφτρα.  Η κόλλα κρυσταλώνει αμέσως και σε λιγότερο από ένα λεπτό κολλάω όλο το φιλέτο. Επίσης είναι αμέσως έτοιμο για γυαλοχαρτάρισμα.  ;D
Όταν ακούς να τραγουδούν πλησίασε, οι κακοί δεν τραγουδούν..

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2011, 11:31:28 πμ »
Καλημερα. Ασετον πρεπει να παρεις απο χρωματοπωλειο. θα στερεωσεις τα φιλετα με βελονακι μικρο σαν καρφιτσα και θα βρεξεις με ασετον τα φιλετα.Την αλλη μερα βγαζεις τις καρφιτσες και εχει κολησει. Το ιδιο γινεται και με κυανοακρυλικη κολα τυπου logo αλλα θελει πολυ προσοχη γιατι δημιουργει καρκινο στη ρινικη κοιλοτητα. Εγω παντα βαζω μασκα που προστατευει απο αναθυμιασεις και βερνικα. Η μασκα η απλη που ειναι για σκονη δεν κανει.

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 19, 2011, 06:09:48 μμ »
Καλησπέρα.
 Μιλάτε για πλαστικά φιλέτα? τα οποία κολάνε με ασετόν?
 Τα ξύλινα για παράδειγμα, με σχέδιο ψαροκόκαλο, ή ριγέ ασπρόμαυρο, κι αυτά με ασετόν κολάνε?
 ψαρόκολλα ή ατλακόλ δέν κάνουν?

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2011, 07:23:30 μμ »
Με ασετον κολιωνται τα φιλετα που ειναι απο ασετοπαστα  και μονο αυτα!
Τα ξυλινα εγω τα κολαω με titebond

Στη φωτο τα λεπτα μαυροασπαρα φιλετα ειναι με ασετον τα κομματακια οστρακο
με κυανοακρυλικη οπως και το εξωτερικο πλαστικο το οποιο ειναι ασετοπαστα
και κολιεται και με ασετον!

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2011, 01:16:30 πμ »
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Θα ήθελα να κάνω ακόμα μία ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος.. Έχω παρατηρήσει ότι γυαλοχαρτίζοντας το φύλλο ασετονούχας πάστας και κυρίως το μαύρο χρώμα χάνει την λάμψη του.. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το επαναφέρουμε?

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 01:53:47 πμ »
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Θα ήθελα να κάνω ακόμα μία ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος.. Έχω παρατηρήσει ότι γυαλοχαρτίζοντας το φύλλο ασετονούχας πάστας και κυρίως το μαύρο χρώμα χάνει την λάμψη του.. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το επαναφέρουμε?

Επαναφέρω την ερώτηση μήπως και κάποιος γνωρίζει και δεν την είδε!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 04:20:43 μμ »

στην πρωτη σου ερωτηση απαντω οτι τα ασετονουχα φιλετα εγω τα κολαω με logo στιγμης και μασκα, και γαντια χειρουργικα......αλλα οπως λεει κι ενας φιλος μου που ξερει καλα, αυτα με οτι και να τα κολησεις ......δεν κολανε.Με την ενοια οτι δεν γινονται ενα σωμα σαν να κολας ξυλο με ξυλο , γιατι ειναι γαμημενο σαν υλικο .Απλα ΣΤΕΡΕΩΝΟΝΤΑΙ  καλα λεει...και μετα αφου στρογυλεψεις καθε ακρη τους τα ...κλεινεις μεσα στα βερνικια, και μενουν εκει για χρονια πολλα.Με οτι κι αν τα κολησεις αν υπαρχει περιπτωση να το πιασεις απο καπου και το τραβηξεις,   παλι θα σου ξεκολησει . Στην δευτερη ερωτηση απαντω οτι.Τι θα πει χανει την γυαλαδα του το μαυρο αφου θα πεσει βερνικι απο πανω, και παλι θα γιαλισει.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 02:49:54 πμ »
στην πρωτη σου ερωτηση απαντω οτι τα ασετονουχα φιλετα εγω τα κολαω με logo στιγμης και μασκα, και γαντια χειρουργικα......αλλα οπως λεει κι ενας φιλος μου που ξερει καλα, αυτα με οτι και να τα κολησεις ......δεν κολανε.Με την ενοια οτι δεν γινονται ενα σωμα σαν να κολας ξυλο με ξυλο , γιατι ειναι γαμημενο σαν υλικο .Απλα ΣΤΕΡΕΩΝΟΝΤΑΙ  καλα λεει...και μετα αφου στρογυλεψεις καθε ακρη τους τα ...κλεινεις μεσα στα βερνικια, και μενουν εκει για χρονια πολλα.Με οτι κι αν τα κολησεις αν υπαρχει περιπτωση να το πιασεις απο καπου και το τραβηξεις,   παλι θα σου ξεκολησει . Στην δευτερη ερωτηση απαντω οτι.Τι θα πει χανει την γυαλαδα του το μαυρο αφου θα πεσει βερνικι απο πανω, και παλι θα γιαλισει.
Όταν είχα κάνει αυτή την ερώτηση είχα στο μυαλό μου την κόλληση ασετονούχα πάστας σε γλώσσα λύρας! Τελικά την κόλληση κατέληξα να την κάνω με κόλλα πολυουρεθάνης PU και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, πάντα με μάσκα και γάντια βέβαια! Τώρα όσον αφορά  την γυαλάδα δεν έχω βρει ακόμα λύση... σαν βερνίκι γενικά χρησιμοποιώ γομαλάκα κυρίως λόγω της ευκολης χρήσης της αλλά και του περιορισμένου χώρου.. έτσι δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται η χρήση της πάνω στην ασετονόπαστα της γλώσσας όπου η τριβή με τα δάχτυλα είναι συνεχής..

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 10:52:46 πμ »
Είναι λίγο αστείο, αλλά κολλάω τα φιλέτα με κόλλα στιγμής καίγοντάς την με την κάφτρα ενός τσιγάρου..
Το κόλπο είναι να ρίνεις κόλλα σε μια απόσταση 4-5 cm και στη συνέχεια να καις με την κάφτρα.  Η κόλλα κρυσταλώνει αμέσως και σε λιγότερο από ένα λεπτό κολλάω όλο το φιλέτο. Επίσης είναι αμέσως έτοιμο για γυαλοχαρτάρισμα.  ;D

Φίλε μου,
όχι και να γίνουμε καπνιστές για να κολλάμε τα φιλέτα ασετόπαστας !! (Πλάκα κάνω καθώς αυτόν το τρόπο τον έχω δεί και πραγματικώς είναι καλός).
Αλλά βρες και κάτι άλλο για μας τους μη καπνιστές ( ;D ;)).

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 03:07:15 μμ »
Είναι λίγο αστείο, αλλά κολλάω τα φιλέτα με κόλλα στιγμής καίγοντάς την με την κάφτρα ενός τσιγάρου..

Φίλε μου,
όχι και να γίνουμε καπνιστές για να κολλάμε τα φιλέτα ασετόπαστας !! (Πλάκα κάνω καθώς αυτόν το τρόπο τον έχω δεί και πραγματικώς είναι καλός).
Αλλά βρες και κάτι άλλο για μας τους μη καπνιστές ( ;D ;)).
Φιλος κολησε με logo στιγμης πριν απο πολλα χρονια την τρομπα του λαδιου(σιδερο) σε ενα zastava-yugo  που ειχα τοτε.Κατοπιν την εκαψε στιγμιαια με το κανινετο, και μεχρι να το δωσω ( 4 χρονια) δεν ειχε βγαλει προβλημα
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: