Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΦΑΝΗ ΡΗΤΙΝΗ  (Αναγνώστηκε 9106 φορές)

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
ΔΙΑΦΑΝΗ ΡΗΤΙΝΗ
« στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:10:05 πμ »
Για χαρά παιδιά ψάχνω τελευταία για εντελώς διάφανη ρητίνη που να  σκληραίνει και να γίνεται σαν γυαλί με κάποιο όγκο 1-2 εκατοστά.

Την μεγαλύτερη ποσότητα ποσότητα σε σχέση με  την τιμή την βρήκα με 20ευρώ τα 300 ml στα Χανιά σε βιβλιοπωλείο.

http://www.promith.gr/catalog/product_info.php?products_id=4750&osCsid=1fb9baa5f17aa79943f0391549f29521

και δεν νομίζω ότι είναι εποξική  απλά κάποιο είδος νορμάλ σκληρότητας πλαστικού

έχω δει κάτι προιόντα για πατώματα αλλά δεν πολυκατάλαβα τι παίζει
κάπου διάβασα ότι χαλάνε κιόλας μετά από κάνα χρόνο αποθήκευσης και είναι αποτρεπτικό για την αγορά μεγάλης ποσότητας.
Αν ξέρει κάποιος κάποιο προϊόν ας μου πει . 

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: ΔΙΑΦΑΝΗ ΡΗΤΙΝΗ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:15:04 πμ »
εγω είχα βρεί κάποτε στην θεσσαλονίκη στην ικτίνου ένα μαγαζάκι που είχε ότι είδους ριτλινη μπορείς να φανταστείς πρίν απο τα καφέ είναι όνομα δεν θυμάμαι...είχα πληρώσει για μια τέτοια ρητλίνη που λές 15 ευρώ και ήταν ψηλοκίτρινη αλλα έιχε απο ότι μου είχε πει και διάφανη...

insect

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:40:20 πμ »
δυστυχώς πίκολο από Θεσσαλονίκη μόνο τα καταπληκτικά σουβλάκια στην γωνία της μεγάλης πλατείας θυμάμαι χε χε χε

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:48:59 πμ »
φιλε μου ενα μαγαζι ειναι στο βολο http://www.fibermaxcomposites.com/shop/ παραγγελνεις και σου στελνει

insect

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 01:48:37 μμ »
http://www.fibermaxcomposites.com/shop/-p-885.html
αυτό μάλλον είναι το είδος 30 ευρώ το λίτρο χωρίς τα μεταφορικά που δεν είδα πόσο είναι. 

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 02:25:50 μμ »
υπαρχει και ο ιωαννιδης μοναστηριου θεσσαλονικη http://ioannidis.com.gr/ ειχα παρει απο το καταστημα του πριν απο τρια χρονια 24 ευρω το κιλο και ηταν 2 συστατικων αλλα νομιζω πως ο βολιοτης ειναι πιο φθηνος στην ελλαδα

insect

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 05:25:20 μμ »
ευχαριστώ picolo Νίκο Μπάκη  σήμερα μου απάντησαν από την φαιμπερμάξ  : Το κόστος για την αποστολή 1 kg 2820/8390 με μεταφορικά και 23% ΦΠΑ είναι: 39,59EUR. Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι για την πρώτη αγορά σας από το κατάστημά μας θα πρέπει να κάνετε κατάθεση, στις επόμενες αγορές μπορείτε και με αντικαταβολή.

θα ψάξω και στα Χανιά μήπως υπάρχουν και άλλες επιλογές.  :P

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 09:27:52 μμ »
λοιπόν λες για το υγρό γυαλί. Το βρίσκεις και σε είδη ζωγραφικής, βιβλιοπωλεία. Ακριβό σχετικά, διάφανο και σκληρό

Το έχω χρησιμοποιήσει σε τσαμπουκάδες μπουζουκιού. Έξυπνη λύση. Έσκαψα με το ρούτερ, έβαλα χάρτινα αλουμινένια σημαδάκια (αστεράκια από βιβλιοπωλείο) και από πάνω υγρό γυαλί. Αν θυμάμαι καλά το αραίωσα λίγο με ασετόν για να γίνει πιο ρευστό.

Το δοκίμασα και ως λούστρο σε επιφάνεια καπακιού αλλά με όχι καλά αποτελέσματα

insect

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 18, 2014, 11:45:13 μμ »
Πρόσφατα μελετούσα για τον διάφανο πολυεστέρα (polyester resin)  βρήκα σε ένα μαγαζί με 8 ευρώ μαζί με το επιταχυντή του που είναι ένα πολύ μικρό μπουκαλάκι .(5 σταρσ νομίζω λεγόταν η μάρκα)

Τα χαρακτηριστικά του από ότι θυμάμαι είναι :
πολύ πιο επικίνδυνος για την υγεία σε σχέση με την εποξική πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξωτερικό χώρο .
όσο πιο ογκώδες το αντικείμενο τόσο λιγότερες σταγόνες επιταχυντή βάζουμε.
ότι έχει επαφή με τον αέρα δεν σκληραίνει καλά πρέπει να το σκεπάσεις με κάτι.
πάντως το τελικό αποτέλεσμα είναι όμοιο με της εποξικής αλλά λιγότερο σκληρό.

polyester resin 101

Polyester Resin Tabletop Part 1

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2014, 12:14:16 πμ από insect »

Tags: