Αποστολέας Θέμα: κατασκευη πριονοκορδελας  (Αναγνώστηκε 13588 φορές)

pistolas (Γιαννης)

• Jr. Member
  • **
κατασκευη πριονοκορδελας
« στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 03:35:31 πμ »
Μιας και πολυ καιρο ηθελα να ξεκινησω την κατασκευη μιας πριονοκορδελας (χωρις πριονοκορδελα ομως) το πηρα αποφαση εδω και δυο μερες και ξεκινησα την κατασκευη. Σας ανεβαζω μερικες εικονες απο τα πρωτα σταδια κατασκευης και στην συνεχεια οσο το δουλευω θα ανεβαζω και αλλες!

pistolas (Γιαννης)

• Jr. Member
  • **
Απ: κατασκευη πριονοκορδελας
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 03:55:18 πμ »
παιδια συγνομη αλλα δεν μου ανεβαζει τις φοτο..ειναι περιπου 2 mb η μια και μου λεει το μεγ ειναι 500κ..τι κανω?

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 09:08:52 πμ »
Θα πρέεπι να μικρύνεις τις φωτογραφίες σου στα 500 kb την κάθε μία για να τις ανεβάσεις.
Αν δεν ξέρεις με κάποιο πρόγραμμα των windows υπάρχουν πολλά στο internet.
Π.χ.  http://www.picresize.com/edit

Διαλέγεις την φώτο που θες και στις επιλογές μετά αφήνεις ίδιο μέγεθος και όλα και κάτω δεξιά επιλέγεις
max filesize  500 kb.

pistolas (Γιαννης)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 10:40:07 πμ »
εδω ειναι οι πρωτες φοτο..

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 01:35:45 μμ »
Νομιζω οτι πολυ φτηνοτερα θα σου ερχοταν εαν αγοραζες μια μικρη που κανει ικανοποιιτικα την δουλεια της. Οσο να ναι οσο και καλα να μονταριστει αυτη που κατασκευαζεις δεν νομιζω να μπορει να συγκριθει με μια του εμποριου. Στο λεω εκ πειρας. Πολλα προβληματα μετα πανε κι ερχονται αλλα οκ The project is yours.. try it
Αντε να περασει η μερα....

pistolas (Γιαννης)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 10:59:48 μμ »
Δεν νομιζω να μου κοστισει και παρα πολλα...τα ξυλα τα ειχα απο κατι κυψελες μελισων που ειχα φτιαξει, μοτερ θα χρησημοποιησω απο ενα πλυντηριο ρουχων..οποτε μονο την κορδελα μερικες βιδες κολλα ενα κομματι mdf για τις ροδες τα καπακια και τον παγκο...τωρα μερικα αλλα δεν τα αναφερω καν γιατι ειναι μικροπραγματακια που σχεδων τα εχω ολλα, απλα θα τα χρησημοποιησω να πιασουν τοπο..τωρα τον κοπο δε τον βαζω γιατι το βλεπω σαν χομπυ και μου αρεσουν τετοιες κατασκευες..εξαλου αν καταφερω και το κανω με ακριβεια θα χαρω περισσοτερο να εχω ενα τετοιο χρησημο εργαλειο δικης μου κατασκευης!!!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 11:14:43 μμ »
εξαλου αν καταφερω και το κανω με ακριβεια θα χαρω περισσοτερο να εχω ενα τετοιο χρησημο εργαλειο δικης μου κατασκευης!!!

!!!!

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 05:33:54 μμ »
Είσαι σίγουρος ότι είναι ασφαλές αυτό που θα κάνεις ;
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

pistolas (Γιαννης)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 10:50:53 πμ »
Παιδια μολις τελειωσα το σασι..ειχα καποιες υποχρεωσεις και εμεινα λιγακι πισο...σε 2-3 μερες ανεβαζω φοτο με ολοκληρωμενο το σασι..

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 02:05:11 μμ »
Μακαρι να γινει οπως το θες. Το μοτερ απο πλυντηριο θα βαλεις επανω ρυθμιστη στροφων? Η θα δινει την μεγιστη ισχυ με το αναμα του?
Αντε να περασει η μερα....

pistolas (Γιαννης)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 29, 2013, 01:22:39 μμ »
Το μοτερ Βασιλη θα ειναι στην εισοδο του στιψηματος, και με ενα ποντεσιομετρο θα αλλαζω και τις στροφες!

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 20, 2013, 10:11:45 πμ »
Το μοτερ Βασιλη θα ειναι στην εισοδο του στιψηματος, και με ενα ποντεσιομετρο θα αλλαζω και τις στροφες!

Καλή αρχή με το έργο σου και συμφωνώ μαζί σου ότι το μεγάλο μέρος της χαράς που δίνει ένα project είναι κατά την πορεία ολοκλήρωσής του.
Το θέμα του έλεγχου των στροφών νομίζω θέλει λίγο ακόμα ψάξιμο: οι κινητήρες που έχουν κάποια ισχύ δεν μπορείς απλά να τους βάλεις ένα ποτενσιομετρο. Εάν έχεις το πλυντήριο ολόκληρο, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις και τον ελεγκτή του. Αλλιώς συζήτησε με ηλεκτρολόγο-εγκαταστάτη.
Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

Πασχάλης

• Sr. Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 20, 2013, 06:00:29 μμ »
... και συμπληρώνοντας για τον έλεγχο στροφών, για κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος, στην καλύτερή μου γνώση, έχεις δύο επιλογές:

1. Ο κινητήρας σου να συνοδεύεται από ελεγκτή με φιξαρισμένες στροφές (στην περίπτωσή σου μάλλον δύο επιλογές, αυτές του κανονικού προγράμματος πλύσης και αυτές του στυψίματος) και γι' αυτό σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον ελεγκτή του πλυντηρίου

2. Να κάνεις τον έλεγχο με inverter (στο διαδίκτυο ψάξτο σαν VSD - Variable Speed Drive). Θα έχει κάποιο κόστος αλλά μπορείς να επιλέξεις ότι στροφές επιθυμείς.

Όσο για τον βαθμό επιτυχίας του έργου σου προσωπικά τον αναμένω μεγάλο, γιατί από τη μια δείχνεις μάστορας, όχι τσαπατσούλης από την άλλη, και εάν κατάλαβα καλά από τα σχέδιά σου, μάλλον βασίζεσαι στα σχέδια του Matthias Wandel που οι προτάσεις του έχουν υιοθετηθεί από πολύ κόσμο.

Πασχάλης
Ο βλάκας, ποτέ...

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 14, 2013, 10:23:35 μμ »
εχω ενα μοτέρ κοντάστον ενάμιση ίππο αλλα δεν ξέρω πόσες στροφές έχει...μληπως ξέρει κανείς κανα απλο (η τελος παντων καποιο βατο)τροπο να τις υπολογίσω?

Πασχάλης

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 20, 2013, 01:37:10 μμ »
εχω ενα μοτέρ κοντάστον ενάμιση ίππο αλλα δεν ξέρω πόσες στροφές έχει...μληπως ξέρει κανείς κανα απλο (η τελος παντων καποιο βατο)τροπο να τις υπολογίσω?

Ξέρω ότι τις στροφές τις μετράνε με strob-light αλλά και με ειδικά στροφόμετρα χειρός. Πάντως για πρόχειρα εγώ θα στερέωνα στον άξονα ένα καρούλι γνωστής περιμέτρου (εάν δεν είναι γνωστή, μέτρα το μήκος ενός τυλίγματος με κλωστή) και θα έβαζα μπρος το μοτέρ για να τυλίξει μια κλωστή ας πούμε για 5 δεύτερα. Μετά μέτρα τι μήκος κλωστής τύλιξε και οι στροφές θα είναι:
(Μήκος κλωστής) / περίμετρος  Χ 60 / 5

Τώρα, για ακρίβεια, μην περιμένεις και πολλά. Πάντως θα έβαζα κλωστή ραψίματος και τίποτα πιο γερό (π.χ. σπάγκο ή νήμα) ώστε να σπάσει πριν μου κάνει εργαλεία, μοτέρ, χρονόμετρα και χέρια...ένα δέμα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Πασχάλης
Ο βλάκας, ποτέ...

Tags: