Γεια χαρά παιδιά και από μένα,
μετά από αρκετό καιρό προσπάθειας και άντλησης πολύτιμων πληροφοριών από αυτό το φόρουμ, ήρθε η στιγμή να παρουσιάσω και εγώ την πρώτη μου προσπάθεια!
Κάπου στην ορεινή αιγιάλεια ανάμεσα σε τσίπουρα, κρασιά και τραγούδια μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω το δικό μου όργανο. Τότε ο κουνιάδος μου μου αποκάλυψε ένα κομάτι καρυδιάς που είχε κόψει πριν 15 περίπου χρόνια με σκοπό να το σκαλίσει αλλά ξέμεινε από τότε στην αποθήκη.

Η χαρά μου δε λέγεται αλλά φοβόμουν κιόλας μη χαλάσω το ξύλο που περίμενε τόσο καιρό υπομονετικά...
Μια και δυο στο ξυλουργείο για να κοπεί ο κορμός κατά μήκος και να πάρει αυτή τη μορφή, αφού είχα αποφασίσει να φτιάξω μονοκόμματο όργανο...

Σχεδιάστηκε η κάτοψη και άρχισε το σκάψιμο με μεγάλη δυσκολία αφού ήταν η πρώτη μου επαφή με σκαρπέλο...

Άρχισε να βαθαίνει αναπτερώνοντας το ηθικό...

Ο πάγκος εργασίας..

Παίρνει μορφή αλλά νομίζω οτι πλέον γίνεται σκαλιστό, αρχίζω και συνηθίζω το σκαρπέλο!

Τα εργαλεία και ο δεύτερος πάγκος...

Πιάνει δουλειά η ηλεκτρική σέγα..

Τρίψιμο, τρίψιμο, τρίψιμο αλλά πραγματικά αρχίζει να μοιάζει με όργανο κι εγώ δεν μπορώ να περιμένω, ξέρω όμως οτι θέλει υπομονή..

Έτσι όπως το βλέπω νομίζω πως θα τελειώσει αύριο - μεθαύριο αλλά που να ήξερα τι με περιμένει ακόμα..

Κολλήθηκε και το καπάκι από έλατο που μου έστειλε ο Σοφιανός..

Χαράχτηκε η ταστιέρα και μπήκαν οι τσαμπουκάδες..

Μπήκαν και τα κλειδιά!

Κατασκευάστηκε πρόχειρα ο καβαλάρης και το όργανο αρματώθηκε!!
Επιτέλους έτοιμο για ταξίδια μουσικά!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν στο φόρουμ και μοιράζονται τις πολύτιμες γνώσεις τους με εμάς τους άσχετους αρχάριους...
Πολλά συναισθήματα και απίστευτες γνώσεις μέσα από μια μαγική διαδικασία που λέγεται "κατασκευή ενός μουσικού οργάνου"...!!!