Αποστολέας Θέμα: Ξυρανση ξυλου στο νερο?  (Αναγνώστηκε 4683 φορές)

Γιωργος (black mulberry)

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος λιβανου
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Ξυρανση ξυλου στο νερο?
« στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 10:27:15 μμ »
Ισχυει αυτο που εμαθα απο ενα οργανοποιο οτι για να ξερανει ενα ξυλο που θα το χρησιμοποιησει ας πουμε για μια λυρα το βαζει σε βαρελι με νερο? Φιλοι μου οποιος γνωριζει επι του θεματος θα με βοηθουσε πολυ! Να στε καλα!

john 2004

• Hero Member
Απ: Ξυρανση ξυλου στο νερο?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 10:36:38 μμ »
αυτος ειναι ενας γρηγορος τροπος να αποβαλει τους χυμους του το ξυλο, για κανενα διμηνο και μετα σταδιακο στεγνωμα για να αποβαλει και το νερο για κανενα μηνα ισως και λιγοτερο. Το απευθειας στεγνωμα θα κατεστρεφε μεγαλο μερος του ξυλου, παραπανω απο ενα κομματι του μετρου δεν θα βαλεις στο βαρελι. Οποτε αν το αφησεις να στεγνωσει μετα το βαρελι, μονο του θα χασεις δεκαπεντε εικοσιποντους απο καθε μερια απο σκισιματα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 10:48:34 μμ »
ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΕΡΟ....ΑΛΛΑ ΑΛΜΥΡΟ ΝΕΡΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιωργος (black mulberry)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 11:09:01 μμ »
Βασικα εχω μια μαυρομουρνια που ειναι κομμενη πριν ενα μηνα.διαστασεις υψος 60 cm κ παχος 7. Κανει να τη βαλω σε αλατονερο η θα σκασει μολις παεθ να στεγνωσε? Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις :)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 11:22:20 μμ »
να την βαλεις.  Γιατι αν την αφησεις να στεγνωσει απο μονη της θα χασεις αρκετο κομματι πανω και κατω και δεν θα σου βγαζει μετα λυρα! απλα θελει αλλαγες το νερο οποτε κιτρινιζει, και οταν με το καλο παψει να κιτρινιζει το νερο θελει στεγνωμα σταδιακο, οχι αποτομο γιατι παλι θα ανοιξει. οταν το βγαλεις απο το νερο θα φροντισεις να το βρεχεις καθημερινα και να του μειωνεις σταδιακα την υγρασια μεχρι να το αφησεις τελειως στεγνο εξωτερικα. Θα σου ελεγα παντος να βρεις καποιο αλλο κομματι να δουλεψεις και αυτο να το αφησεις οσο περισσοτερο γινεται για μια επομενη κατασκευη, καλο θα του κανει.

Γιωργος (black mulberry)

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 11:57:47 μμ »
Εννοειται πως θα αργησω να τη χρησιμοποιησω.ξυλα δοξα το θεο εχω πολλα ευτυχως. Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες !!  :)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 10:25:28 μμ »
δε ρωτας σε κανενα ξηραντηριο να τελειωνεις???

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 09:45:37 μμ »
Εχω ρωτησει κι εγω γι' αυτο το θεμα καποιους παλιους μαστορους (καραβομαραγκους...) και μου ειπανε οτι τα βαζανε στη θαλασσα  για δυο-τρεις μηνες.
Επισης μου ειπανε οτι αυτη η διαδικασια σκληραινει επισης το ξυλο...
Οτι ακουσα λεω δεν εχω προσωπικη πειρα.
Εγω οταν κοβω καποιο δεντρο η κλωναρι το βγαζω φετες συντομα στην κορδελα στις διαστασεις πανω κατω που θελω, βαζω κολα στα σοκορα και τα στιβαζω στην αποθηκη. Νομιζω οτι ειναι ο καλυτερος τροπος για να γλυτωσεις σχισηματα.
Keep on drumming.

Tags: